Şimdi Ara

Aeropress vs V60 Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ikisinin arasında kararsız kaldım, Gövdeyi hissettiren Aeropress mi yoksa aroma içinde gövde gezdiren V60'mı gerçekten karar vermek zor. Şu an ikisini de alamıyorum, syphon sistemini de DIY olarak yapmaya başlıcam (Malum fiyatı), çekirdek öğütme makinasının siparişini geçtim yarın da gidip bu ikisinden birini alıcam. Kahve yapmaya yeni başlamadım French Press'de kahveyi konuşturacak kadar ilerlediğimi kıyaslayınca artık daha öteye geçmem çok makul görünüyor.

    Sizce hangisini almalıyım öncelikle, tavsiyeniz nedir?



  • Hangisine karar verdiniz?
  • dengeleme D kullanıcısına yanıt
    Konuyu açalı 2 yıl geçmiş ve ben bu konuyu unutmuşum bile :) Şu an evde ikisine de sahibim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

    Konuyu açalı 2 yıl geçmiş ve ben bu konuyu unutmuşum bile :) Şu an evde ikisine de sahibim.

    Bu aralar bende aynı kararsızlığı yaşıyorum. İkisine de sahip olan biri olarak tercihiniz nedir. French Press uzun zamandan beri kullanıyorum kahveden farklı tatlar almak istiyorum v60 ile elde edilen tat french press arasında belirgin fark var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustiabi M kullanıcısına yanıt
    Çekirdek iyi olmadıkça ne kadar zorlarsan zorla iyi kahve çıkmayacak. Ben ekibe bu esnada Chemex de ekledim. Evde güzel bir çıktı almak için ucuz ve iyi bir yöntem olarak V60 (-01 değil -02 modeli orjinal tasarımdır ve -02 modeli alınmalıdır) tavsiye ederim, bütçem yeter diyorsan Chemex de olur (3-Cup modelini tavsiye etmiyorum, 8-Cup modeli orjinal tasarımdır). Suyu ince ağızlı bir çaydanlıkla yada daha düzgün yapmak istiyorsan bir Gooseneck Kettle ile dökmelisin. Ayrıca çekirdeği öğütüp bekletmek mantıklı değil (Ders vermediğime göre detaya da girme taraftarı değilim) bir de öğütücü alınırsa tam bir takım oyunuyla güzel kahve elde edilir. French Press ile V60 arasında çok büyük fark var ancak bu ağız tadının hassasine bağlı. Ama tahminimce ağız tadı ne kadar kötü olursa olsun bir insan French press ile V60 arasındaki farkı alır. Yeter ki kahve doğru yapılsın ve iyi çekirdek olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.