Şimdi Ara

aerocool 550w psu hd6850 ekran kartı için yeterlimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  aerocool 550w psu hd6850 ekran kartı için yeterlimi ?

özellikleri:

Güç Kaynağı: Aerocool 550W Aktif PFC
    Güç Çıkışları: 1 adet 20+4-pin, 1 adet 4+4 pin CPU , 4 adet IDE (4-pin molex), 4 adet SATA, 2 adet PCI-Express (6+2 pin), 1 adet Floppy
    Güç Kaynağı Fanı: 12cm termal kontrollü otomatik devirli
    Güç Kaynağı Rengi: Gri
    Max. Çıkış Değerleri: 12V1: 18A , 12V2: 16A , +5V: 22A, +3.3V: 23A

yazdıkları not:

Aerocool 550W Aktif-PFC güç kaynağı 4xSATA, 4xIDE ve 1 (6+2) adet PCI-Express çıkışı ve %78 verimlilik sunar. Dört çekirdekli işlemci ve ATI HD5850 veya Nvidia GTS250 gibi üst seviye oyun sistemleri için ideal bir çözümdür. Aktif-PFC özelliği sayesinde reaktif güç dengesizliklerini %99 oranında engelleyen Aerocool güç kaynağı, 12cm termal kontrollü fanı sayesinde sessiz çalışır. Aşırı Güç (OPP), Aşırı Voltaj (OVP), Düşük Voltaj (UVP) ve Kısa Devre (SC) koruma modülleri ile bilgisayarınız daima güvende!

sistemim:

phenom II X4 955 (OC 3.4)
    msi 890gxm - g65
    Gskill ripjaws 1600mhz cl7 1.5V
    samsung f3 spinpoint 500gb 16mb
    asus dvd-rw 24x

kasada 2 önde, 1 yan kapakta, 1 arkada egzoz, ve işlemci soğutucusu bulunmakta...

şuan için onboard ekran kartını kullanıyorum (hd4290)
    hd6850 almayı düşünüyorum, bu psu ile bir sıkıntı yaşarmıyım?
    yada siz ne tavsiye edersiniz?

saygılar...

• Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Yeterlidir, 6850 127 Watt kadar güç çeker.
  • ben watt olarak yaptığım hesaplarda yeteceğini tahmin ettiğim için 550w almıştım ve içimde çok rahattı açıkcası :D
    ancak, sitenizde gördüğüm bir konu çok kafamı karıştırdı :S
    bu 12v1 kanalından verdiği ----amper ve watt değeri---- açıkcası bu konuda fazla bilgim olmadığı için şuan çok canım sıkıldı...
    dediğiniz gbi 6850 127w tdp ye sahip tek 6 pin kullanan bir kart, incelediğim testlerde de benim sistemimden daha yüksek sistemlerde, toplam prizden çektiği 391w gbi bir miktar.
    ancak Amper olayı kafamı karıştırdı :S

peki sistem olarak hd 6850 alınca sınırdamıyım
    yoksa
    overclock yapma imkanım var mı? yada bir kaç fan daha ??

bu arada sormayı unuttum psu sizce nasıl bir psu?
    ben ileride bir kaç fan ekleyip, işlemciyide buradan öğrendiklerimle 3.7 yapıp + bi 4gb (2x2) daha ram almak istiyorum
    birde işlemciyide değiştirdiğimiz varsayarsak bulldozer serisinin 140w bir cpusunu taksak yine kaldırırmı?

cevaplarınız için çok teşekkürler.

not: psu'yu ileride ikinci bir 6850 takacağım zaman değiştirmek istiyorum açıkcası, şuan için pek bütçem müsait değil, yukarıdaki sistemide yeni topladım, bir ekran kartı kaldı işte eksik.

yani psu için alacağım ek parçaların tdp lerini ortadaki 408 üzerindenmi, değerlendirmem gerek yoksa 534 olan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mw3 -- 21 Temmuz 2011; 22:48:26 >

• ya arkadaşlar rica etsem bana şunun açıklamasını yapacak olan yok mu?? 2 gün oldu hala bir cevap yok :S
  • Psu hesaplamalarını fazla dikkate almayın 6850 ile sisteminiz gayet sağlıklı çalışacaktır...
  • cevabınız için gerçekten çok teşekkürler
    ancak bir konuya daha açıklık getirirseniz çok sevinicem.
    soruda da belirttiğim gbi; 6850 kart ile beraber sistemime bir fan daha ekleyebilirmiyim + cpu hızınıda 3.6, 3.7 yapmak istiyorum?
    heralde çok etkilemez sanırım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HD3870 için 390watt PSU?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir fan daha eklemeniz işlemci sıcaklığını düşürmeye yetmeyecektir ancak özel bir soğutucu alabilirseniz olabilir.

Bkz. kule tipi soğutular...
  • ekran kartını alır almaz en kısa sürede işlemci soğutucusu alıcam, fanı kasanın üst kısmına 2. egzoz olarak takıcam ekran kartıda gelince malum kasa içindeki hava sirkülasyonu azalıcak ve sıcaklık artacağından dolayı.
    şuan için sıcaklıkla ilgili bi sorunum yok, benim fan dememdeki sebep + 3W olarak baktığım için, birde işlemciyi overclock yaptığım zaman sistem limitie gelirmi güç tüketimi yönünden, yani yine psu hesaplaması...

bir sorum daha olacak, bildiğiniz gbi 6850'nin farklı markalarda, hız aşırtılmış yada ekstra soğutucu eklenmiş modelleri var. bazı modellerde güç tüketiki standart tdp'den (127w) daha fazla olabiliyor ( 5,10w gbi)
    bu tarz modeller kullanmamda power supply yönünden bir sakınca olurmu?
    sistemde o kadar payım varmı?
  • yeterli olur arkadaşım zaten en az gerçek 500w psu istiyor o kart 550w yeterli olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.