Şimdi Ara

AEG Konvektörlü Radyatör WKL serisi yada NOBO cam ısıtıcı Sizce Hangisi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
53.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orhan Bey Selamlar

    Öncelikle burada Nobo cihazımızla ilgili tecrubenızı dıle getırdıgınız için cok teşekkürler.Öncelikle biz İstanbul Merkez ofis olarak size yöneltilen soruları cihazımız Türkiyede hangi bölgede satılırsa satılsın bu uyarıları yapıyoruz.Sizde zaten Belirtmişşiniz.Yanlız bir konuda aklıma takılan bisey var.Siz cihazı sürekli 30 derecedemi kullandınız?.Nedeni cihazı eğer 30 dereceye getırdıgınız taktırde cihaz hiçbir zaman kendını kapatmayıp devamlı enerji harcayacaktır.Buna ornek verirsek arabamanızı 2 inçi viteste 4 bin devirde kullanmak gibi bsey.Biz genelde cihazlarımızı satarken önemlı dip not olarakta termostat ayarının 22-24 derece arasında tutar iseniz sarfiyatı yaklaşık olarak hesaplıyoruz ve Evinizin izalasyonuna görede %10-%15 arasındada bır fark olusucagını belirtiyoruz.Elektrik birim fiyatlarına bakıcak olursak 2 sene oncesıne evin toplamına bu tutar gelmesi gerekiyor.Çünkü teknik olarak 2000 wattlık bir cihaz 24 saat sürekli 30 derecede kullanıldığı takdirde sizin ödediğiniz bedelin yarısına falan denk geliyor.Eğer 22-24 derecede kullanılır ise bu %50 daha düşük oluyor.Biz sizin tip evlerderdeki ( tek yaşayan sahıslar,ogrenciler ve sadece gündüz kullanan)müşterilerimize diş ızalasyon olmasa bile en azından diş ortamdan gelen soğuk havayı cam ve kapı altlarından kesmelerını onemsıyoruz.Çünkü cihazların çalişma prensibi olarak yerdeki soğuk havayı içine alıp sıcak havaya dönüştürmesi.Şöylede bir durum var sizin tip müşteri evlerımız hangı ısıtma sistemini kullansa normal izalasyonlu evden %30-%40 fazla yakıt tuketıcektirki siz de cok güzel bunu ıfade edip izalasyonunuzu yaptırıyorsunuz.Size bir tavsıye olarak sunu onerıyorum; Koçtaş gibi herhangi bir yapı marketinden 2000 watt dayanıklı fişe takılabilen zaman saati alınız.Eğer evde sadece akşamları bulunucaksanız siz eve gelmeden once zaman saatını 1 saat önceye kurun ve termostatını 18 dereceye ayarlayın.Daha sonra siz eve geldıgınız zaman ilk 1 ssat 18 derecede olan evde rahatlıkla ısınacaksınız.Bunun nedenı dışarıdan geldıgınız zaman vucud ısınız sıcak olacağından.Daha sonra da cıhazın uzerındekı termostattan 22 dereceye getırdıgınız zaman hem konforlu bır ısınma hemde yakıt masrafınız eminimki%60 düşecek.Çünkü zaman içinde musterılerımızden bıze bazı sorular geliyor,bunlardan bırını ornek göstermek ıstıyorum.
    Müşterimiz gunduz evde yok aksam saat 8 cıvarında eve geliyor cihazı önceden çalıştırmayıp direk açıp termostatını 30 dereceye getırıyor ve gece 01:00 kadar bu şekilde kullanıyor.Bu çok bizim tavsıye ettıgımız bır kulllanım şekli değildir.Çünkü nedeni termostatı 30 dereceyede ayarlasanız 22 dereceyede ayarlasanız cihaz aynı sıcaklığı verıyor sadece ortam 22 geldiğinde duruyor 30 da ise hiç kapanmadan çalışıyor.Biz her zaman cihazı satarken bu cıhazı bilinci kullandığınız takdırde cok tasarruflu olacağını ve bızım tavsıye ettıgımız şekilde kullanmayı ön görüyoruz.Eğer inanın bu şekilde kullanırsanız cihazı bu sene cok tasarruflu olucaksınız,Bana güvenin.Eger başka bır sorunuz olur isede aşağıda yazılı telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.

    Değerli müşterilerimize bazı bilgilerde vermek istiyorum;

    2013-2014 kış sezonuna girdik.Yeni sezonda İstanbul merkez ofis olarak ekibimizi genişletip hizmet bölgelerimizi arttırtık.Nobo elektrıklı konvektör olarak pazar lideri olarak gözüküyoruz.Tabiki rakıplerimizde var bunlar hem yerli üreticiler hemde yabancı üretici firmaların türkiye temsilcileri.Önçelikle size hiçbir firmanın ürünleri hakkında kotu bir söz yerine bizim ürünlerin bazı teknik özelliklerini belirtip aradaki farkları sizin bulmanızı istiyoruz.
    1- Nobo elektrikli konvokter ısıtıcılar MADE İN NORVEÇ Ürünüdür.
    2- Nobo elektrikli konvektörler ısıtıcılar %100 elektronik termostat üründür.
    3- Nobo elektrikli konvektörler ısıtıcıların ısı sapma değeri -1-2 derecedir. ( ortam 20 dereceyse termostat 19-21 derece ölçer.) Mekanik termostatlı ürünlerin sapma değeri 5 derecedir.
    4- Nobo elektrikli konvektör ısıtıcıların rezistansları alev taşı sıkıştırmalıdır.Bu ısıyı cok hızlı iletme ve ömrü olmaması anlamına gelmektedir.
    5- Nobo elektrikli konvektör ısıtıcıların önündeki hava çıkış kanalları gayet rahat ve bol miktardadır.Buda sıcak hava çikişini rahat yapabıldıgınden, hızlı ısıtma sağlamaktadir.
    6- Nobo elektrikli konvektör ısıtıcıların termostat üzerindeki ısı göstergesi her 2,5 derecede bir ayarlanabilmeltedir.Buda istenilen dereceye en yakın ısıtma anlamına gelmektedir.
    7- Nobo elektrikli konvektörlerin termostatları o kadar hassastırkı dışarıdan takılan herhangi bir tasarruf termostatına ihtiyaç duymamaktadır.
    8- Nobo elektrikli konvektörlerin uzunlukları max tutulduğundan doyalı içine daha çok hava alıp hızlı ıstıma sağlayabiliyor.
    9- Nobo elektrıklı konvektörlerin ön görümündeki estetikli,boya malzemesi ne ise arka bolumundede aynı şıklık ve özenle üretim bandında dikkat edilmektedir.

    Bu dokuz madde Nobo elektrikli konvektörleri diğer yerli ve yabancı üreticilerden farklılığını gösterir.Eğer elektrikli bir konvektör alıcak ıseniz bu dokuz maddeyıde göz önünde bulundurun.

    GÖKHAN DOBOĞLU
    İSTANBUL MERKEZ OFİS
    212 220 90 01
    555 964 28 04




  • Selam gökhan bey.mesajımı okuduğunuz için sağolun. Cihazı ilk başta 21-22 derecelerde çalıştırıyordum termostat da çalısıyordu.fakat evin sıcaklığı ılıktan da öte bir soğukluk vardı.o an zaten anlamıştım diğer odadan gelen soğuk yüzünden evin ısınmadığını.birkaç gün bu şekilde devam ettim fakat netice değişmeyince cihazı 30 veya 30 a yakın çalıştırmaya başladım ve böyle devam ettim.şimdi o odanın balkona açılan kapı ve pencdrelerini mutfak pencerelerini değiştirdim.binanın dışı zaten izolazyonlu.bu kış da deneme mahiyetinde cihazı kullanıcam.tecrübelerimi yine buradan anlatıcam.ayrıca gökhan bey sizin anlattıklarınızdan ve ipuçlarından da faydalanmaya çalışıcam.tekrar görüşmek üzere iyi günler.
  • Merhaba, bana bu NOBO ve yağlı radyatörü kullanmış ve ikisini kıyaslayabilecek birilerinin enginnnn bilgileri lazım üstadlar.
    Cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler.
  • anonem kardeşime nobo yu tavsiye ederim neden derseniz ufa arkadaşlar çok iyi yorumlamış yukarıda...
    daha önce yağ sobası yaktım 1 ayda 190 tl gelmişti bunda 5 sene öncesi.... hemen düşmanıma hediye ettim yağ sobasını :( hemen sobaya geçiş yaptım o zaman odunun tonu 200 tl di bir kışı çıkarıyordu alanyada çoçuk lu bir evde... ama şimdi odunun tonu 450 tl oldu yakması külü cabası bende çok araştırdım. kömürmü ne yapsam diye araştırırken noboyu buldum Nobo satıcısı bir ay deneyin olmazsa geri getirin dedi .... gözlerim açık kaldı... :)
    bana yaklaşık 200 - 300 tl fatura geleceğini söylediler...

    Hemen yaktım 2000 watt Noboyu elektrik Sayacını sabah akşam okumaya başladım... bu arada dışarısı -2 derece en soğuk günlerimiz Alanyada

    1 hafdadır kullanıyorum 20 - 22 arası derecede çalışıyor nobo. 18 - 20 metre kare odada orta derece izolasyonlu bir oda
    ilk sayaç : 2679
    son sayaç :2868
    189 Kw toplam 189 x 0.35 Kw si elektiriğin = 66 TL Bu tutara 2 - 3 defa çamaşır bulaşık makinesi , aydınlatma tv ve bilgisayar dahildir. 1 ayda demekki yaklaşık 250 - 300 TL Fatura Gelecek gibi gözüküyor...

    aslında çok ama elektrikli kalorifer tesisatı kurulumu kombisi gibi derken en az 4000tl demek kendi eviniz ise yaptırmak mantıklı gibi 300 - 400 tl ye evi komple ısıtıbirsiniz...
    ama şuda var eğer eviniz izolasyonlu sağlam çift camlı yerler beton yada fayans değil sağlam bir halı varsa güzel bir ısıtıcı nobo o kadar parayı elektrikli kalorifer tesisatı na yatırmış olmassınız 4 odaya koysanız 500 civarı desek nobonun tanesini 2000 TL ye nobo tesisatı daha mantıklı bence. 2000 tl de yakıt için kalır.... :)

    evi adam gibi izalasyon yapıp 3 tane daha alıp yapacam dediğim sistemi .... ama evin içini hamam gibi ısıtmayacağım 22 derece çok bile .... illa hamam gibi olsun derseniz. kömürlü kalorifer tesisatı oda günlük en az 10 kg kömür demek oda para :)

    oda metre karesi ne göre satıcıdan bilgi alın odanıza göre alın.. Noboyu Alıpda 35 derecede çalıştırıp kapıyı kapamayıp fatura fazla geldi diye yazmayın. hesap ortada :)
    Bende Kapıyı kapama tiki çıktı bu arada :)

    Alanyadan Saygılar




  • orhan bey,

    bir görünüp hemen kaybolmuşşunuz nobo'nuz hayırlı olsun.

    aslan bey,

    sizde direk nobo'dan girmişşiniz, ne güzel böyle memnun müşterilerle karşılaşmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonem

    Merhaba, bana bu NOBO ve yağlı radyatörü kullanmış ve ikisini kıyaslayabilecek birilerinin enginnnn bilgileri lazım üstadlar.
    Cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler.

    klima taktırma ihtimaliniz yokmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: anonem

    Merhaba, bana bu NOBO ve yağlı radyatörü kullanmış ve ikisini kıyaslayabilecek birilerinin enginnnn bilgileri lazım üstadlar.
    Cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler.

    klima taktırma ihtimaliniz yokmu ?

    cengizumur bey, klima da taktırdım bir odamıza, fakat biz o odada pek durmayı sevmiyoruz, kalabalık olsak mutlaka ondan faydalanırız. Aldığım klima bosch super inverter özellikli 12000 btu. odamız 10 metrekare. Onunla ısınıp soğutmak daha kolay elbette. Fakat yağlı radyatör kadar rahat hissettirmiyor insanı. Klimalı odanın havası bunaltıcı oluyor açıkçası. Bir de yeni olmasına rağmen ısıtırken sesi fazla çıkıyor. Dış panelden zonklama gibi bir ses geliyor. Stand by a geçince ses kesiliyor.

    Salonumuz biraz büyük. Bu sene değil belki ama seneye da salona NOBO almayı planlıyorum. Mutfağa da çok acil durumlarda kullanılmak üzere ufak bir ufo.


    aslan bey ilginiz için teşekkür ederim. Nobo ile de aslında az yakmamışsınız bence elektriği.
    Bu konuya yazalı çok zaman geçti, ben bu arada yağlı radyatör aldım fakir rf-11. 1200, 1000 ve 2200 watt üç seçenekte çalıştırabilirsiniz. ayrıca 300 watlık küçük bir fanı var ama hiç kullanmadım. efektif olacağağını düşünmediğim için.
    Onunla küçük bir yatak odamız var 12-13 metrekare kadar. Akşamdan sabaha tam orta seviyede çalıştırıyorum. Hatta ilk ısınmadan sonra 2000 wattan 1200 wata düşürüp ısıyı öyle korumasını sağlıyorum. rezistansı sayesinde aralıklarla çalışıyor yani. Bu şekilde geçen ayki faturamız 127 TL geldi. tabi biz iki kişiyiz ama arada misafirlerimiz de geldi ve o zamanlarda radyatörü misafirlerimize teslim ettik, onlar da kapatmış olabilirler odalarında.. O yüzden bir sonraki faturada ölçümüm tam olacaktır.
    Bu ay çok soğuk geçiyor dalamanda da. Dışarısı 0 dereceye kadar iniyor. Artık gündüzleri de kullanmaya başladık. Evimiz yeni(ilk kiracıyım). Mutlaka dış cephede izolasyon vardır. O nedenle her ile, her eve referans olamaz ama 1 ay içinde size yağlı radyatörün iyi bir seçim olup olmadığını söyleyebileceğim.

    Paylaşımlara devam, ilginiz için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonem -- 15 Aralık 2013; 20:52:37 >




  • Köy evi için katı yakıtlı kazan mı, pellet sobası mı, elektrikli kombi mi en son klima mı derken kendimi burada buldum. bu yollardan geçecek arkadaşlar bu durumumu göz önüne alsın. Başta saydığım tüm ısıtma sistemleri için teşisattı ısıtma ünitesiydi derken 5000 tl yi gözden çıkarmak gerekiyor. bunların içinde en ucuzu elektrikli kombi. onunda yaktığı malum. klima ile ısıtmayıda ben hiç sevmiyorum yaptığı baş ağrısı sesi sıcak havayı bile üfürürek vermesi hiç konforlu değil. neticede nobo alıp deneme kanısındayım. en azından yatırım maliyeti düşük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drezin

    Köy evi için katı yakıtlı kazan mı, pellet sobası mı, elektrikli kombi mi en son klima mı derken kendimi burada buldum. bu yollardan geçecek arkadaşlar bu durumumu göz önüne alsın. Başta saydığım tüm ısıtma sistemleri için teşisattı ısıtma ünitesiydi derken 5000 tl yi gözden çıkarmak gerekiyor. bunların içinde en ucuzu elektrikli kombi. onunda yaktığı malum. klima ile ısıtmayıda ben hiç sevmiyorum yaptığı baş ağrısı sesi sıcak havayı bile üfürürek vermesi hiç konforlu değil. neticede nobo alıp deneme kanısındayım. en azından yatırım maliyeti düşük.

    Ne kadar süreyle kullanacağınız önemli. Eğer ki hafta sonundan hafta sonuna 1-2 gün kullanılacaksa NOBO olabilir.En verimli elektrikli ısıtıcıdır.Ama devamlı kullanımsa Pellet soba veya sulu sistem pellet soba yatırımına değer.Kömürden temiz daha eziyetsiz ve tüketimi elektrikli kombi veya radyatörle kıstaslanamaz.Devamlı kullanılacaksa yatırıma kesinlikle değer. Hafta sonu kullanımı içinde şöyle bir avantaj dezavantaj durumu var.Pellet sistem yatırım pahalı görünüyor olsa bile soğuk bir eve girdiğinizde yakarsanız 1 saate kalmadan çok net ısıtırsınız.Ama elektrikli ısıtıcı ile bu o kadar kolay olmaz.Buda konfor demektir...Birde elektrikli ısıtıcının müstakil bir evde dezavantajı çok fazla tabi..Malum ısı kaybı yüksek.. Bu arada deneme yanılma için NOBO da çok ucuz değildir.(400-600 TL aralığında 1 adet için)2 kw lık bir nobo için makul alan 20 m2 dir..




  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Sayin mbirol cevabiniz icin tesekkur ederim. Vigo ile nobo teknolojik olarak farklimidir?ayni urunde yari yariya fiyat farki var? Vigoyu tavsiye edermisiniz. Bir adet alip denemeyi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vigo nedir bilmiyorum.Nobo ve beha farklı bir şey.Isı transferi çok iyi.Teknolojisi resistans sisteminin kendisinde saklı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MErhaba ,

    Donanım haber de yazınıza denk geldik ..Eğer halen ürünleri almadıysanız Vigo markalı konvektör ısıtıcılarımızda tüketici memnuniyetimizin yüksek olduğunu belirtmek isterim..Biz Türkiye'nin ilk yerli konvektör üreticisiyiz.Ürünlerimiz genelde yurtdışına gönderilmektedir.
    Eğer merak ediyorsanız Konvektör ısıtıcılarla ilgili bir karşılaştırma tablosu size de gönderebilirim..Bu karşılaştırmaları genelde yurtdışı firmalar istemektedir, dolayısıyla bu bilgiye ulaşmanız çok olası değil Türkiye de..MAil adresinizi mesaj olarak atarsanız size gönderebilirim..Şu anda elimizde ingilizcesi mevcut ama en kısa sürede türkçe olarak ta hazırlayıp atarız..
    Ürünlerimizle ilgili kullanım videolarınawww.mastas.com veyawww.vigotr.com adresinden ulaşabilirsiniz..

    SAygılar
    Vigo Ekibi




  • MErhaba,

    Donanım haber de yazınıza denk geldik ..Eğer halen ürünleri almadıysanız Vigo markalı konvektör ısıtıcılarımızda tüketici memnuniyetimizin yüksek olduğunu belirtmek isterim..Biz Türkiye'nin ilk yerli konvektör üreticisiyiz.Ürünlerimiz genelde yurtdışına gönderilmektedir.
    Eğer merak ediyorsanız Konvektör ısıtıcılarla ilgili bir karşılaştırma tablosu size de gönderebilirim..Bu karşılaştırmaları genelde yurtdışı firmalar istemektedir, dolayısıyla bu bilgiye ulaşmanız çok olası değil Türkiye de..MAil adresinizi info@mastas.com adresinize mesaj olarak atarsanız size gönderebilirim..Şu anda elimizde ingilizcesi mevcut ama en kısa sürede türkçe olarak ta hazırlayıp atarız..
    Ürünlerimizle ilgili kullanım videolarınawww.mastas.com veyawww.vigotr.com adresinden ulaşabilirsiniz..

    SAygılar
    Vigo Ekibi




  • Merhabalar

    2014-2015 Isıtma Sezonuna girmiş Bulunmaktayız.Nobo elektrikli konvektor İstanbul Merkez Ofis olarak Tüm Türkiyede ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere hazırlıklarımızı Tamamladık.Her türlü soru ve fikir alışverişlerinizde bizlere ulaşabilirsiniz.Yeni sezonda Sizi üşütmemek için elimizden geleni yapıcaz.

    NOBO İstanbul Merkez Ofis

    TEL:212 220 90 01

    CEP: 555 964 28 04

    Adres: Perpa ticaret merkezi Ablok Kat 13 No 2038

    gokhan@avart.gen.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobo_İstanbul -- 24 Eylül 2014; 12:48:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nmtdayt1975au

    MErhaba,

    Donanım haber de yazınıza denk geldik ..Eğer halen ürünleri almadıysanız Vigo markalı konvektör ısıtıcılarımızda tüketici memnuniyetimizin yüksek olduğunu belirtmek isterim..Biz Türkiye'nin ilk yerli konvektör üreticisiyiz.Ürünlerimiz genelde yurtdışına gönderilmektedir.
    Eğer merak ediyorsanız Konvektör ısıtıcılarla ilgili bir karşılaştırma tablosu size de gönderebilirim..Bu karşılaştırmaları genelde yurtdışı firmalar istemektedir, dolayısıyla bu bilgiye ulaşmanız çok olası değil Türkiye de..MAil adresinizi info@mastas.com adresinize mesaj olarak atarsanız size gönderebilirim..Şu anda elimizde ingilizcesi mevcut ama en kısa sürede türkçe olarak ta hazırlayıp atarız..
    Ürünlerimizle ilgili kullanım videolarınawww.mastas.com veyawww.vigotr.com adresinden ulaşabilirsiniz..

    SAygılar
    Vigo Ekibi

    slm neden siteniz de cok pahali baska sitelerde daha ucuz ayrica manuel ile digiyal olan arasinda nasil bir fark var termostatlari digitaldeki gibi hassas mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba, airelec konvektör ısıtıcı hakkında görüşleriniz nelerdir? ben de marka ve etkin bir ısıtıcı aramaktayım, çok yalıtımlı bir evde oturmuyorum ve ısıtmak istediğim alan 30 m2 2000 vat yeterli olacak mıdır acaba?
  • Nobo bu işin gerçeği.Vede kalitesini yıllardır ispatlamış.100 TL için neden taklitini alasınız ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rsz R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, elektrikli ısıtıcıların doğuş yeri Avrupa olmasına karşın bu ürünler artık tüm dünya da üretilmekte ve çeşitli markalar altında satılmaktadır.Vigo Türkiye'nin ilk yerli konvektör ısıtıcısıdır. En üstün özelliği muadil ürünlere göre son derece hassas oda sıcaklığını tespit edip bunu ekranında görüntüleyebilmesi ve aynı ekran üzerinde dilediğiniz sıcaklığı ayarlayabilmenizdir.Ayrıca cihaz üzerinde enerji çekişi ya da azalışı net olarak kırmızı ledlerden görülebilmektedir. Cihazınızla ilgili oluşabilecek herhangi bir arızada kargo kapınızdan alıp merkezi servis sistemi ile tekrar kapınıza getirmektedir. Basit bir mantıkla her 1 m2 ye 100 watt düşünebilirisiniz.2500 wattlık bir ürün sizin için yeterli gelebilir.
    İyi günler dileğiyle
    Vigo ekibi
  • Merhaba,

    ısıtma konusunda bir çok alternatifi denemiş ve sonunda nobo ısıtıcıda karar kılmış birisi olarak tercübelerimi paylaşmak isterim. Ben de bu tip elektrikli panel ısıtıcılar konusunda çok araştırma yaptım ancak ülkemizde çok yaygın kullanılmadığı için tamamen kara bir kara kutu bu konu. Umarım tecrübelerim araştırma yapanlara katkıda bulunur.

    Öncelikle ısınma tecrübelerimi paylaşayım.

    Yaklaşık 8 seneden beri Antalya'da yaşıyorum. İstanbul'da kombi-doğalgaz ısınmasına alışmış birisi olarak Antalya'da kışın bir ısınma problemi yaşamak ve çaresini bulamamak baya zoruma gitmişti doğrusu. Evet Antalya yazın süper güzel tatile geliyoruz baharlar sıcak ama kışın özellikle geceleri aynı İstanbul gibi soğuk oluyor. Yani 5-6 derece. Bu sıcaklıkta malum birşeyler le ısınmak lazım.

    Antalya'nın kullandığı genel çözüm klima.

    Klima sadece bulunduğu odayı ısıtıyor, havayı kurutuyor, bir sürü gürültüsü var. bunu denedim ve memnun kalmadım .Üstelik her oda farklı sıcaklıkta olduğundan mutlaka hasta oluyorsunuz birgün.

    Daha sonra mazotlu kat kaloriferi olan bir eve taşındım. Isınıyor musunuz, evet. Fiyatı... astronomik... üstelik gecenin bir yarısı mazot biter yandınız sabaha kadar.

    Sonra elektrikli ısıtıcılara karar kıldım ve yağlı radyatör aldım. Yağlı radyatör çok geç ısıtıyor. Odanın istenen sıcaklığa gelmesi 3-4 saati buluyor. Yani sabah kalktınız açtınız nafile... sürekli açık bırakmanız lazım ki konfor olsun.

    En son elektrikli panel ısıtıcı dedikleri nobo, vigo, aeg, beha tarzı ısıtıcıların dahil olduğu gruba geçtim. Norveç malı olması, daha hassas termometreye sahip olması, tasarımın daha güzel olması ve duvara çok kolay monte edilmesi gibi özelliklerinden dolayı nobo yu tercih ettim.

    Şu an yatak odasın 1500 Watt, oturma odasında 2000 W olmak üzere 2 adet kullanıyorum.

    Bu ısıtıcılar açıldığı ilk andan itibaren ısı veriyor, yani hemen 1-2 dakka sonra yanına oturup ısınabilirsiniz. Yüzeyleri çok büyük. 2000 W olanın genişliği 130 cm, yüksekliği 40 cm. yani odanıza konulan radyatörden daha büyük, kaç dilim olursa olsun.

    Evim ara kat ve yalıtımı iyi sayılır. Camlar çift cam ve duvarlar dışarıdan yalıtmalı. Gece ısıtıcıyı kapattıktan sonra sabaha kadar ısı kaybı 2-3 dereceyi geçmiyor.

    Bu ısıtıcı 25 m2 odayı (2000 watt), 1 saate 1-2 derece ısıtıyor. Yani kombiye yakın bir performansı var.

    Maliyetine gelirsek. Tüm elektrikli ısıtıcılar aynı parayı yakar. 2000 w ısıtıcı 1 saat çalışırsa 2000 W enerji harcar. markası ne olursa olsun. Ancak kimisi enerjiyi daha akıllı kullanıyor. Nobo 20 C ye ayarlandığında izolasyonu iyi bir odada 1 saate 27 dakika çalışıyor. Üzerindeki termostat dakikada bir dereceyi ölçüp çalışıyor.

    Bu hesaplardan çok anlamıyorum ama 1 saatte her halde 1 KW enerji oluyor. O da sanırım şu anki tarifeye göre 42 kuruş yapıyor.
    Sabah 2 saat, akşam 6 saat çalıştırsanız 8 saaten günde 3,36 TL yapıyor. Yani ayda 100 TL harcayacak 2000 W lık alet. Tabi bu ideal koşullarda ve 20 C ye ayarlıysa. Her 1 derece artış için %6 daha fazla enerji gerektiğini düşünürseniz 22 derece için yaklaşık 110 TL. bir rakam yakacak tek bir alet.

    Bu nobolarla her 1 m2 alan için 100 W enerji gerekli yani toplamda ısıtmak istediğiniz mekan 60 m2 ise 6000 W lık panele ihtiyacınız var. Günde 8 saat çalıştırmayla ayda yaklaşık 330 TL ekstra elektrik faturası yaratacaktır. (Bu ay yeni kullanmaya başladım, fatura gelince teori ile pratik arasındaki farkı göreceğim).

    Yalıtım iyiyse %20 azaltın, kötüyse %20 artırın, banyo gibi nemli ve havalandırılan yerler için %40 arttırın gibi bir hesap sıkalası var nobonun. Yani 20 m2 yalıtımlı yer 1800 Watt, yalıtımsız 2400 Watt, 5 m2 banyo için 750 Watt gerekli gibi bir hesabı var.

    Sonuçta nobo ile ısınmak klima ile ısınmaktan daha pahalı. Aynı evi klimalarla 250 TL ye ısıtmak mümkün. Ama nobonun konforu tartışılmaz.

    Sonuçta, evinizin yalıtımı iyiyse, yani dışarıda mantolama, camlar çift cam, ev güneye doğuya bakıyor vs. , noboyu tavsiye ederim. Ancak bu koşullar yoksa ya da günde 8 saaten daha fazla bir kulanım ön görüyorsanız elektrik faturanız 500 yü rahat görür diye düşünüyorum.

    Nobo evde çocuk, evcil hayvan, astım hastası varsa diğerlerine göre daha iyi bir çözüm.

    Fiyatı ise diğerlerine göre pahalı. 500-2000 Watt seçenekleri 400- 550 TL arası. Ama 10 yıl garantisi var. En iyi yağlı radyatör delongi bile 350 TL. Konforuna bakarsak noboyu tercih ederim. Antalya'da bir tek Metro da satıldığını gördüm. Son 2000 ve 1500 Wat lığı ben aldım. Ancak sipariş edilirse 2-3 güne geliyormuş. 1000, 750 ve 500 Watlık seçenekler halen metroda mevcut.

    1 ay sonra sonuçları paylaşmaya devam edeceğim. Sorusu olanlara forum üzerinden cevap verebilirim.

    Herkese sıcak ve keyifli kışlar dilerim.




  • Hermestr2010 Kardeşim mesajınızda 1 ay sonra kullanım bilgilerini paylaşırım yazmışın. Bende Anyalya'da oturuyorum Klima ile ısınıyorum. Daha doğrusu ısınamıyorum. Son zamanlardaki ısı tüketiminiz nasıl. Memnunmusunuz. Bilgi verirseniz memnun olurum. Benim oda 20-25 metrekare arası Yalnız Kuzey-Batı cephe 2000 wat ısıtırmı. Selamlar..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.