Şimdi Ara

Adsl'ye inat KABLO NET'e Geçtik. Hızlar 2kat Arttı!! - 256k-512 OLDU!!! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
893
Cevap
0
Favori
62.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: quija

Selam, Zyxel 600 Adsl modem sahibiyim. Telekomun 256Kb sınırsız tarifede indirim yapmaması ve elimde de hazır bir kablo modem bulunması üzerine kablo internete geçmeye karar verdim. Evde masaüstü ve dizüstü bilgisayarı aynı anda kullandığımızdan, hepsiburada.com'dan daha önce bu sayfalarda gördüğüm Netmaster WG213 marka bir kablosuz router satın aldım (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82009). ADSL aboneliğim ay sonunda sonlanacağından bu router'i kablo interneti bağlatana kadar ADSL bağlantısı ile denemek istedim. Çünkü klavuzda yazdığı üzere cihaz, hem kablo hem de dsl bağlantı ile birlikte kullanılabiliyor. Bir türlü bağlantı sağlayamıyorum ama herhangi bir hata yapıyorum gibi de gözükmüyor. Cihaz arızalı mı acaba diye düşünüyorum ama fikrinizi almak istedim gözden kaçırdığım veya bilmeden yanlış yaptığım bir şey var mı diye. Yaptıklarım şöyle:
    1. Adsl modem ile router'in WAN girişi arasına çapraz kablo bağladım.
    2. Routerin 3 adet lan portundan biri ile bilgisayarı çapraz olmayan kablo ile bağladım. (her portu sırayla tek tek denedim)
    3. Kabloları test ettim hepsi sağlam. Aradan router'ı çıkarıp doğrudan aynı çapraz olmayan kablo veya bir hub ile çapraz kabloyu denediğimde sorunsuz çalışıyor.
    4. Router 'ı fabrika ayarları ile kullanıyorum. Hepsi düzgün görünüyor.
    5. Bir de denemek için adsl modemden gelen çapraz kabloyu netmasterin WAN yerine 3 LAN portundan birine taktım ve diğer bir LAN portuna da çapraz olmayan kabloyla bilgisayarı bağladım. O zaman aynen bir hub gibi işlev görerek çalıştı. Hatta 192.168.1.1 yazdığımda netmaster router yerine onu atlayarak doğrudan zyxel adsl modem ayar sayfası çıktı. Demek ki Lan portlarında bir sorun yok. Ama WAn portunda birşey olabilir diye düşündüm.
    6. Router'ı dsl ile kullanırken yapmam gereken farklı birşey var mı bilmiyorum. Adsl kullandığım için bilgisayarıma otomatik olarak IP atıyorum router'ın klavuzunda da yazdığı gibi. Kablo internete geçince durum farklı mı olacak yoksa router arızalı mı tam olarak kestiremiyorum yani işin içinden çıkamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese teşekkürler.

Modem ile Wan portunu normal düz bağlanmış kablo ile deneyin.

• Ben de 256 sınırsız adsl'den 512 sınırsız kablo internete geçtim. Daha 24 saat bile olmadı ama her şey mükemmel gidiyor. Emule'de stabil bir şekilde 57KB/s download 10KB/s upload var, gece açık bırakmıştım 11 saatte toplam 2GB indirmiş 350MB göndermişim. İşin güzel yanı emule hattı bu kadar sömürürken hiç sorun yaşamadan site gezebiliyorum tabi bunda cfosspeed'in etkisi de var ama adsl kullanırken de vardı cfos ama yine de emule açıkken neredeyse hiç bir şey yapamıyordum. Neyse sonuç olarak çok memnunum. Ankara - Söğütözü bölgesinde adsl'den kablo internete geçmeyi düşünen varsa gönül rahatlığıyla geçebilir. Bu arada merak edenler için yazayım modemim de netmaster, zaten marka da çok önemli değil kablo modemlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hf -- 23 Mart 2007; 12:34:02 >
  • arkadaslar ucuza bir modem bulursam
    hemen gecmeyi dusunuyorum kablonete
    sinirsiz 59 ytlye raziyim

30 ytl civari bulabilirmiyim temiz bir modem?
    birde bunu kablosuz yapabiliyormuyuz onlarin fiyatlarida nasil oluyor bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim
  • Arkadaşım 30liraya kablo modem hele ki bugünlerde çok zor.En az 55lirayı gözden çıkarmalısın.Bir açık artırma sitesinde motorola sb3100 kablo modem 60liraya alıcı buldu.Ben tam zamanında 50liraya almışım.İyiki de almışım.Yaşasın kablonet.

Bölgem:Konya/Selçuklu

Stabil olarak hızım
    Download:28 kb/sn
    Upload:6,5kb/sn
  • Adsl'i iptal ettirip kablo net'e geçicem kablo tv abonesiyiz hat 3 televizyona bağlı.İnterneti biri laptop diğeri masaüstü iki bilgisayara paylaştırmam gerekiyor hangi modemi almalıyım ve izmirde nerde bulurum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Arkadaşım 30liraya kablo modem hele ki bugünlerde çok zor.En az 55lirayı gözden çıkarmalısın.Bir açık artırma sitesinde motorola sb3100 kablo modem 60liraya alıcı buldu.Ben tam zamanında 50liraya almışım.İyiki de almışım.Yaşasın kablonet.

Bölgem:Konya/Selçuklu

Stabil olarak hızım
    Download:28 kb/sn
    Upload:6,5kb/sn

iyide 20 lira daha verip sifir alirim 2 yil garantili olur hepsiburdada oyle 80 ytl
    haksizmiyim
  • merhaba, ben yeni levent otoyolcular sitesinde oturuyorum, 1024 hizinda adsl kullaniyorum ve 512 hinizinda kablo internete gecmeyi dusunuyorum.
    su an bitttorent kullaniyorum, download hizim genelde 6 veya 7 KB/s civari. arada bir 10 yada en fazla 15 filan oluyor, oda cok nadir yani.
    512 hizinda ki kablointernete gecersem acaba download hizim yukselir mi, ne kadar yukselir?
    bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim

bir de teknosa kablo internet icin wireless modem satiyor mu, ben baktim websitesine ama birsey bulamadim, hep adsl modem gorebildim sadece
    simdiden tesekkurler
  • 2 ay önce netmaster kablo modemi 25 liraya aldım
  • smartnet wireless router ile netmaster cxc150 kablo modemin dağıtımı

http://forum.donanimhaber.com/m_13180789/tm.htm

motorola modem ile aynı şekilde bağlantı yapabilirsiniz...

kablo netten çok memnunum adsl sux
  • Üstatlar bir yardımcı olun bakalım...

Kısaca anlatayım. 2-2,5 senedir TT nin 3 gb kotalı internetini kullanıyorum ne yazıkki bizi bu tt yi kullanmaya mecbur edenler utansın. Neyse lafı uzatmıyom. Sınırsız internet alayım diyorum tahminim aylık 20-25 gb gibi bir download ım olur fakat ben öyle aşırı torrent siteleri yada down sitelerinden DVD ler falan sürekli indiren birisi değilim çok ara sıra düşünüyorum. Başlangıç olarak 256 k sınırsız a geçeyim istiyorum fakat adsl kullanıcısıyım kablonete geçeyim vede şu TT den attığı kazıklardan kurtulayım istiyorum. Forumdan yazan arkadaşların yorumlarında sürekli 1mbitten 256 k ya geçince eşşekten düşmüş gibi olduyorsunuz gibi tabirleri var. Sanırım doğru ama 256 k sınırsız kablo internet alayım diyorum baktım 1-2 ay kesmedi 512 sınırsız a döndürebilirim. Zaten adsl 3 gb kotalısıda 29 ytl kablonet in 256 sınırsız da aynı para sizce ne yapayım kararıma destek verirmisiniz??

Ben bir ev kullanıcısıyım bana uygun yollu bir kablo modem tavsiye edermisiniz sorun çıkarmayan cinsten tek ethernet portu olması benim için yeterli illa 4 port 8 port olması gerekmez. Yeterki ucuz ve sorunsuz olsun istiyorum. Arızalarıyla sürekli uğraşmak istemiyorum.

İzmir- Hatay da oturuyorum. 256 ve 512 kablo netin down ve up hızları nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delvirina -- 26 Mart 2007; 21:40:44 >

• 256 sınırsızın fiyatı süpermiş ama bizim burda kablo yok
  • 512 sınırsız kullanıyorum (kablonet) R.a.p.i.d.s.h.a.r.e'den ortalama 65-70 arası hızla download yapıyorum..Kesinlikle tavsiye ederim adslin 1024 ile pek bi hız farkı yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuakın -- 27 Mart 2007; 21:14:13 >
  • delvirina dostum ben de üçkuyulardayım 256 sınırsız kullanıyorum, modem konusunda setkom u ara istersen 0 motorola sb 5100 tavsiye ederim, gelecek ise bekle derim..bu başlık ve diğer kablo internet başlığını okursan doyurucu açıklamalar var, ucuz bişiy diyosanhttp://www.gittigidiyor.com/main/search.php?search_type=detail&aramasira=eda&aramakategori=bclz adresine bakabilirsin ama burdakilerin nasıl kalitede olduğu hakkında bilgim yok..

ben maksimum 28le indiriyorum netten, adslye göre daha iyi tabi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: pestboy

512 sınırsız kullanıyorum (kablonet) R.a.p.i.d.s.h.a.r.e'den ortalama 65-70 arası hızla download yapıyorum..Kesinlikle tavsiye ederim adslin 1024 ile pek bi hız farkı yok..

dostum ücreti nedir? kurulum ve aylık ?
  • arkadaşlar yaklaşık 2 hafta olacak abone olmama rağmen kablonete hala gelip tesisatı kurmadılar acaba bu gecikme normalmi sizce bu kadar uzun bekleyen oldumu aranızda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iso1001

arkadaşlar yaklaşık 2 hafta olacak abone olmama rağmen kablonete hala gelip tesisatı kurmadılar acaba bu gecikme normalmi sizce bu kadar uzun bekleyen oldumu aranızda?

Bu tarz kurulumlari Türksat A.Ş nin anlaşmalı oldugu kuruluşlar yapıyor.Türksat A.Ş nin bukurumlarla anlaşmasına göre 5 iş gunu içinde kuruluş kullanıcının kurulumunu yapmaz ise para cezası alıyor.Yani senin Türksat A.Ş yi arayıp şikayette bulunman gerek iki haftadir kurulumum yapılmadı diye.
  • Kablo Net'e dün başvurdum. Bugün aradılar, yarın gelip kuracaklar. Haydi hayırlısı.

Yer: Cemalpaşa/Seyhan/Adana
  • Selam adsl'den kablonet'e geçecem evde kablo tv var.Bana iki bilgisayarı ethernet ve usb'den aynı anda internete bağlayabileceğim bir modem tavsiye edermisiniz?
  • arkadaşlar selamlar,
    ben kablonete geçmeyi düşünüyorum, eskidende kablonet kullanmıştım, elimde WebStar kablo modem var, birde adsl için kullandığım AirTies RT210 4port wireless router modem var, acaba bu adsl modemi kablo için elimdeki kablo modemle birlikte router olarak kullanabilirmiyim, evde masaüstünün yanı sıra laptop var ve wireless ten bağlanıyor, eğer olmaz diyorsanız kablo için hangi wireless kablo modemi tavsiye edersiniz.cevap yazacaklara şimdiden çok teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: theone01

Kablo Net'e dün başvurdum. Bugün aradılar, yarın gelip kuracaklar. Haydi hayırlısı.

Yer: Cemalpaşa/Seyhan/Adana

Sabah 9:30'da Kablo Net'ten geldiler. Şu saat itibariyle Kablo Net OK

Darısı olmayanların başına

Artık Telekom bir taraflarına kına yaksın. Onlar nereye yakacaklarını iyi bilirler.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.