Şimdi Ara

ADSL modeme bağlı switchte hız paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimizde bir tane 4 portlu adsl router var. bunun 3 portuna doğrudan 3 tane bilgisayar bağlı.
    4. portuna ise bir tane 24 portlu switch takılı. switchin bütün portları dolu yani 24 adet bilgisayarın hepsi takılı.
    bütün bilgisayarlar çalışıyorken ve hepsi de "yalnızca" deli gibi internetten dosya indirmek istiyorken(yani hepsi gatewaye erişmek isteyecek) internet paylaşımı teorik olarak nasıl bölüşülür.
    biraz araştırdım. forumda da bazı bilgiler buldum ama tam bir cevap bulamadım. bilgisi olan arkadaş soruya bir cevap verebilir mi?

• bunu yapman için bi takım yazılımlar var ama ben bi türlü çalıştığını göremedim zyxel 660hw modelinde bandwith ayarlıyabiliyorsun ip ve mac adresine göre ama senin iş biraz zor dostum.
  • arkadaşım

modemin üzerindeki yazılım da böyle bir seçenek var ama tüm zyxel'lerin standart derdi üzerindeki yazılımda bulunan seçeneklerin ya çalışmaması yada çalıştırana kadar göbeğinin çatlamasıdır :) ben şu an bant genişliği ve kullanıcı denetimi için 127 client olan bir sistemde kerio winroute proxy kullanıyorum son derece süratli ve başarılı :)
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
    anladığım kadarıyla bant genişliğininin paylaştırılması görevi ağ cihazına kalıyor. ağ cihazında böyle bir işlev varsa tabi.
    elimde alelade(airties) bir modem var. 4 portlu. hiç ayar yapmazsak bu modem, hızı nasıl paylaştırır. switche bağlı bilgisayarlar, modeme doğrudan bağlı bilgisayarlara göre internete daha yavaş mı girerler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep124 -- 25 Şubat 2010; 20:23:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.