Şimdi Ara

ADSL mi VDSL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evime VDSL veya adsl bağlatmak arasında kararsız kalıyorum (Kocaeli'nde yatırım almayan bir ilçede oturuyorum, sanarsın 2000'li koalisyon dönemindeyiz- neredeyse çevirmeliye mecbur edecekler)

    Bunda en büyük sebep kabinin santrale 600 metre uzaklıkta bulunuyor olması... (Ki TürkTelekom ilk başta adsl abonelik açtıramacağımı, mecburen vdsl'e uygun olduğunu söylese de belki farklı bir iss ile adsl aboneliği açarım orası ayrı bir konu.)


    Türk Telekom müşteri hizmetleri tarafından her ne kadar 33 megabit'e kadar internet alabilirsiniz deniliyorsa da dün rast geldiğim kabinde işlem yapan ekip, yüklenme dolayısıyla yaşanan kopuklukların önüne geçmek için bant aralığını 12'ye çektiğini söyleyip - bu ne demek anlamadım - bir dairedeki hız verisini 20 olarak gördüğünü söyledi. ve çalışan iki arkadaşa eve internet bağlatmayı düşündüğümü söylediğimde iki farklı öneri geldi:

    birinci arkadaş:

    

    - 12 adsl bağlatın, buradaki sitelerin altyapısında büyük problem yaşıyoruz; sonradan bakalım bağlantınız sağlıklıysa 24 vdsl'ye geçersiniz, diye söyledi ve aradan biraz zaman geçince diğeri ekledi:

    - 24 vdsl ile başlayın, gelelim bakalım veri kalitesi düşükse merkeze bildirir sizin portunuzu 16'ya ve daha düşüğüne çekeriz.


    Yan yana çalışan iki türk telekom çalışanı birbirine zıt iki görüş bildirmiş durumda. Siz hangisinin daha mantıklı olacağını düşünüyorsunuz?

    Bir de santralden kabine olan 600 metrelik mesafe; adsl'nin uzak mesafelerde daha başarılı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak; beni adsl bağlatmaya yönlendiriyor ne yalan söyleyeyim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.