Avaturk'e üye oldum sırf Call of Duty icin ama ping bu rakamlar arasinda gidip geliyor..kısaca oynanması imkansız.. Cable dan daha ucuz diye gectik adsl'e muthiş bi hata yapmışız..Counterda 100 ping görüorum ama ondada felaket loss oluyo..Arkadaşlar eğer Multiplayer oyun oynuyorsanız ADSL'den uzak durun !En azından portlardaki sorunlar düzelene kadar uzak durun... Dial Up'ın bile call of duty de daha düşük ping alıcana eminim..
128/32 multiplayer için yetersiz şu anda malesef, 128 üstü nasıl bilmiyorum
ping e oyun bazında bakma ıstersen oynamak ıstedıgın servera baglantında sorun cıkıyor ben sımdı kontrol ettım pıng dahı alınmıyor avaturk serverlarından ınan bana adsl ıle cok guzel oyun oynanıyor yeterki hatlar ve santraller bıraz daha stabil olsun. bende warcraft 3, unreal t. falan oynuyorum sorun yasamıyorum baglantının duzgun oldugu zamanlarda..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by flogart</i> <br />128/32 multiplayer için yetersiz şu anda malesef, 128 üstü nasıl bilmiyorum <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
256 bağlantı var bende ama bandwith in o kadar da farkettirceğini zannetmiyorum...
gladden counter da oynanmıyo düzgün felaket loss oluyor.. portlar düzelene kadar kabul etmemiz lazımki adsl ile multiplayer sorunlu hatta imkansız buda eşittir "rezillik"
merhaba, bende adsl de bağlantı problemim çıkana kadar call of duty yi internetten oynuyordum. all seeing eye denilen proglam ile bulduğum servelera bağlanıyorum. (almanya, fransa ve hollanda serverları) ping'de 80 ile 275 arasında dalgalanma oluyor ama yinede güzel oynanabiliniyor...
adsl 256/64
loss nedir yaw?
net limiter kullanın bide baya faydalı oluyor uploadınızı kontrol altında tuttugunuzda loss olma olasılıgınız cok azalıyor upload unuzu 3 k ıle sınırlayın yeter 256/64 ıcın tabı :)
256 baglantım var battle field ve call of duty de net limiter kullanmadan ve ayar yapmadan direk 65-70 alıyorum,counterda ise 45-70 arası.Baglantı modum interleaved olmasına ragmen.
128k lık bağlantıyla cod denemdim ama cs'yi 25-60 arası oynuyorum.loss 0..İnterleaved mod olmasına rağmen.
I love Fatih Türk Telekom.
25-60 arası oynamayı nasıl beceriyorsun bu imkansız bişey. ben 100 ün altına çok az iniyorum. neler yaptığını bizlere de anlatırmısın ? bir de modemin nedir ? nasıl 25-60 alıyorsan bir açıklarsan sevinirim<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by SOOPRcow</i> <br />128k lık bağlantıyla cod denemdim ama cs'yi 25-60 arası oynuyorum.loss 0..İnterleaved mod olmasına rağmen.
I love Fatih Türk Telekom. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
bende çok merak ediyorum. 256k var pingim 60-80 arası oda rate ayarlarıyla oynayarak. Net limiter bende işe yaramıyo gerçi ben uploadu 1kb ile sınırlandırıyodum bide 3 kbyi deniyim...
Oynayamamanızın nedeni çok şeylerle ilgili olabilir.Şimdi başta böyle problem yaşayıp önerimi izleyerek rahatça ve sabit pingle call o duty oynayan kişiye yaptığım öneriyi yazacağım.
1-Başta görüntü kalitesini düşürün.Kan,gölge,vs. hiçbir detay çalışıyor durumda olmasın ve detaylar "Low" şekline getirin.Daha sonra bağlantıyı Dial-up'ı seçin bu rate'i ona göre ayarlayacak.Sonrasında çözünürlüğü 800x600 yapıp oyuna bağlanın ve /com_maxfps komutunu kullanarak deneme yanılma ile ideal ve sorun yaşamayacağınız ping için ideal fps'i bulun.Default değeri 85 olup siz 60'a sabitlemekten başlayın.Ve bunu 30'a kadar indirerek deneyin.Baktınız gene oynanmıyor bu kez çözünürlüğü 1024x768'e ayarlayın ve bu kez "/com_maxfps 60-30" arası deneyin.Büyük ihtimal sabit ve düşük pinle bunları yaparak oynayabileceksiniz.İşte modem,hat,pc konfg. en can alıcı nokta Türkiyede ki ADSL bağlantısında.Neyse kolay gelsin.
Arkadaşlar uploadı 1 kb ile sınırlamak cs de olum demektir gorsel olarak ping dusuklugu yasayabilirsiniz ama latency alırsınız bu latencye bakarsanız net_graph 3 yazarak yaklasık 100 civarı olur bunu da gorunen pinginize eklediginizde gercek gecikme zamanınız ortaya cıkar yani ul 1kb cs icin cok altta bi deger ortalama 2,5-3 olması lazım.
Örner verdiğiniz Half Life motorunu kullanan oyun min 2 kb/s uploadhızı istemekle beraber 2 kb/s upload hızı altında bir upload hızıylada oyun oynarsınız ama frame atlar veya paket kaybı yaşarsınız
mesela bn... ne yapsam yapayım cs de upload u 1.3kbın üstüne çıkaramadım....
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Sinerfru</i> <br />256 baglantım var battle field ve call of duty de net limiter kullanmadan ve ayar yapmadan direk 65-70 alıyorum,counterda ise 45-70 arası.Baglantı modum interleaved olmasına ragmen. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
bu yeni ihaledenmisin yoksa eski dsl kullanicisi misin? eger yeni ihaledensen ayni bandwith teki iki kullanicinin bu kadar farkli ping gormesi gercekten sasilcak sey....! sanslisin o zaman ne diyim
Denedinizmi dediklerimi?
Yeni kullanıcıyım.Kasım sozleşmeli ve interleaved modum.
denedim com_maxfps 40 ta 60 ping le oynadım :) inanmiyarak yaptim cunku ne alakasi var dedim kendi kendime :) saol ama her oyun icin ayri bir ayarmi yapmak gerekicek abi cable da boyle ayarlar yapmiyorduk.. yinede saol sen solemesen kafayi yiyip durcaktim
kardeşler ya şu ping nasıl düşürülür benim ping 320 civarı we girmek istediğim server 200 den yukarsını kabul etmio ltf yardımcı olun we dün benim ping 200 ken bugün tavan yapmış 320 uh dedim ya