Şimdi Ara

ADSL alıyorum ve kullanımayıorum YARDIM LÜTFEN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle en baştan başlamak gerekirse biraz uzun olucak ama on sene önce türk telekomdan internet aldık.kaç mbps aldık hatırlamıyorum fakat sürekli kopuyodu hızı berbattı falan filan.Yaklaşık bir buçuk sene oldu ttnet ile taahhütümüz biteli ve ttnet 8 mbps de günde ortalama 100 kez kopan interneti sırf aç gözlülüğünden dolayı babama iki katın çıkartırmış.e hal böyle olunca daha kötüleşti hiçbir şey yapamaz olduk evde. tabi bu on sene boyunca inanın binlerce kez aradık geldiler ama bu sorun çözülmedi.Bende belki çözüm olur diye süperonline a geçtim.onlar bana alt yapımın 16 lığı kaldırmadığını bu yüzden 8 mpbs vericekleri hakkında bilgi verdiler bende kabul ettim ilk bir kaç gün iyiydi tabi sonra eski haline döndü.Günde yüzden fazla kez kopmalar yaşadım.Süperonline ı aradığım zaman hatanın benden kaynaklı olduğunu alt yapımın 1mbps yi kaldırdığını bu yüzden hızımı 1e düşürdüklerinde hallolucağını söylediler, yaptılar fakat nafile yine işe yaramadı.Bende kendi imkanlarımla binada ki altyapıyı iyileştirdim ve 9 a kadar desteklendiği söylendi bana ama tekrar 1 e indirdiler sonra kopmalar olduğundan.Bakın senelerdir bunu çekiyorum kendi evimde internet olmasına rağmen oynadığım lol oyununu(bilen bilir oyundan düştüğünüz zaman ceza yersiniz ve 5 maça girmeden 20 dakika toplam 100 dakika ceza beklersiniz) evde adam akıllı oynayamıyorum.geçen günlerde snr margin ve zayıflama konusu altında bi başlığa denk geldim.Kısaca özet geçeyim hızını 1 den 8 mbspye çıkartanların snr ı düşüyormuş ve bi program aracılığıyla yükseltiyolarmış.Bende modem arayüzüne girip baktım ama anlamadım ADSL alıyorum ve kullanımayıorum YARDIM LÜTFEN!!! değerlerim bunlar sonra bende süperonline ı aradım bu değerleri söyledim onlarda hangisin ne oldupğunu bilmiyomuş.sizden dönüş bekliyorum internetimin bu kadar kötü olmasının nedeni bu değerlerim yüzünden mi ve nasıl artırabilirim yada başka ne tür çözüm bulabilirim: lütfen yardım edin çünkü bıktım dün akşam süperonline da ki adam bana acıdı ve özür olarak telefonuma hediye gönderdi o önemli değil 2 mbps ye çıkardı ama yine kopuyor lütfen yardım edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erseva -- 12 Şubat 2017; 18:36:15 >







  • Çok zor durum hocam :(



    Arıza kaydı açtırın olmazsa modem kapalı olsun arıza kaydınıda internetim yok diye açtırın telekom ekibi gelsin port ve prensibaldaki yerinizi değiştirsin belki iyileşebilir değerleriniz.



    Ankastreden modeme kadar cat 6 kablo çekin eksiz bir şekilde sizin tarafınızda bir sorun kalmasın bütün sorun telekom kaynaklı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, yüzlerce bıraktığım arıza kaydından dün akşamda bıraktım ve söylemiştim ya süperonline da ki adam halime acıdı diye kişisel bi sorunmuş gibi kayıt açacağını söyledi ve 24 saat doldu eğer yarında gelmezlerse Telekom ekibi şikayette bulunmam gerektirdiğini bildirdi o süre zarfında da dediğinizi yaparım öneriniz için tekrar dan teşekkürker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı, yani SNR değeri çok düşük ve hızınız şu an 8 Mbit görünüyor. O değer 10'un altına düştüğü zaman kesintiler artıyor ne kadar yüksek o kadar iyi yani. Belli ki altyapı iyi durumda değil. Bu arada Superonline ekip falan göndermiyor o laflara inanmayın başımdan geçtiğinden biliyorum. TT'nin gönderdiği ekipler de işini ne kadar doğru yapıyor tartışılır.

    Size tavsiyem elektrikçi çağırmanız ve bina tesisatını kontrol ettirmeniz. Sonrasında hat değerlerini tekrar atın olmadı Superonline'dan hız düşümü talep edin. 2 Mbit yaptırdıktan sonra hat değerlerini tekrar atın. Bu arada sizin yaşadığınız problemleri ben de yaşadım şu an 1 Mbit kullanıyorum interneti. ADSL altyapısı Türkiye'de rezalet bir durumda.
  • Süperonline zaten adsl aldığım için kendi ekiplerini göndermiyor Telekomu yönlendiriyor. 48 saat doldu ama gelen giden olmadı arayıp bu sefer şikayetle beraber bir arıza kaydı bırakıcaz, en kısa sürede elektrikçi çağırıcam bu arada zaten orada 8 yazdığına bakmayın zaten 2mbps alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erseva E kullanıcısına yanıt
    Hocam ankastre ölçüm yaparlar sinyal var der geçerler. Turk telekom tekel olduğu için zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamGod kullanıcısına yanıt
    Hocam 2MBps değil de 4MBps rahat alır bana kalırsa santral uzak gibi belki kablo da sorun vardı. Ankastre ölçüm olmadan belli olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başını okudum sadece

    15 yıla yakındır aynı şekilde kullandım. Kopmalar bağlantı zayıflamaları bir çözüm sunmadılar. Her çağrımı abone kaynaklı diye kapttılar ki bu nedenle kaç kere modem değştim hat çektim her şeyi değiştm olmadı max 4 mb. Üstüne çıkınca kopmalar başlıyordu vs



    Özetle bastım taahhut bedelini iptal ettim. Kardeşim gitt superonline aldı ve anında kesintisiz 20-22mb görmeye başladık. Aynı hatla! Ve ben her gün turk telekoma sövüyorum ALLAH BELALARINI VERSİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam keşke bende de aynısı olsaydı fakat süperonline a geçtim aynısı değişen hiçbir şey yok. Son 3 gündür evde net yok şuanda mobil netim ile yazıyorum. Aradığım zaman son 3 günde 336 kez internetin koptuğunu belirttiler. Sorduğum da ise santral uzak değil denildi.ankastre den Cat6 kablosu çektireceğim bir kaç güne eğer yine aynı sorunları yaşarsam önce ttneti 9.5 senede yaşattığı rahatsızlıktan dolayı sonra son 1 senemi yine yaşattığı rahatsızlıktan dolayı süperonline ı arayıp anabacı sövcem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapattırcam ve Artık taşınana kadar da hiç bir internet bağlatmayacağım tabi ne zaman taşınırsam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erseva -- 17 Şubat 2017; 20:22:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir aydır yoktu bende iki hafta önce gittim kabloları yenilettim. Artık 8 e kadar desteklendiği söyleniyo ama 4 veriyolar yine kaldırmıyo lokal kutusu falan dediler. Pazartesi süperonline dan aradılar sorun portta falan dediler bende btk ya şikayet açtım trnet hakkında bana kısa sürede döndüler mail atmamı önerdiler bende attım "şikayetinize istinaden teknik ekiplerimizce yapılan ölçüm ve kontroller neticesinde; Saha dolabı ve bina içi ankastre kutusuna kadar olan kısımda internet hizmetinin taahhüt edilen sınırlar içerisinde sorunsuz olarak verilebildiği anlaşılmıştır." Bu nu attılar ondan sonra 0.50 ile 0.80 mbps hızda geldi. Biraz önce tekrar aradım hızımın çok düşük olduğunu belirttim birşeyler yaptı ve yine gitti. Olan şu adsl sabitleniyo internet sabitleniyo en son telefon ışığı sabitlenip bu üçü yine sönüyo. Yani anlayacağınız düzelmedi,sizce ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.