Merhaba. Ben bilgisayarımdan ebook okuyorum. Örneğin bazı cümlelerin altını çizmek istiyorum ya da kenara not almak istiyorum. Bildiğim kadarıyla adobe reader'in kendi araçları arasında böyle bir özellik var ama ben hiç kullanamadım. Galiba kopyalama hakları vs.'den dolayı üzerinde değişiklik yapamıyorum. Bu nedenle gittim, advanced pdf password recovery programının tam sürümünü kurdum. İstediğim dosyayı seçtiğimde the file is not encrypted diyor. Yani bir işe yaramadı. Acaba ben yanlış programı mı kullanıyorum? Bu yayın hakları olayından nasıl kurtulabiliriz?
SAYGILAR
walla yanlış anlama arkadaşım ama pasword recovery i ilk defa böle bişi için kullanana rastlıyorum.
öncelikle pdf pas reco şifrelenmiş pdf dosyalarının şifresini açmaya yarar senin sorununla hiç bir alakası yok programın.
ihtiyacın olan program için bkz. pm
o bahsettiklerini, Adobe reader ile değil, Adobe acrobat Pro ile yapabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: kcygt
walla yanlış anlama arkadaşım ama pasword recovery i ilk defa böle bişi için kullanana rastlıyorum.
öncelikle pdf pas reco şifrelenmiş pdf dosyalarının şifresini açmaya yarar senin sorununla hiç bir alakası yok programın.
Eğer yeterince ingilizcen varsa, oku, gerçekten öyle bir anlam çıkıyor. Eser sahipleri bazen kullanım hakları gereği eserlerini şifreleyebiliyorlar ya da bazı özelliklerini kısıtlayabiliyorlar, çıktı almak vb.(başka sitelerde de bu pdf üzerinde değişiklik yapmanın kısıtlanması şeklinde geçiyor ve yine aynı program öneriliyor). Valla ben öyle anladım ama değilmiş demekki. Neyse senin dediğini bir deneyelim bakalım. Sağolasın hocam.
quote:
Orjinalden alıntı: boldshark
o bahsettiklerini, Adobe reader ile değil, Adobe acrobat Pro ile yapabilirsin
Hocam bende adobe reader 8 yüklü, tools seçeneğinden customise toolbar seçeneğine tıklayınca çıkan listede kalemle yazı yazma gibi araçlar gözüküyor, altta da eğer eser hakları kısıtlı değilse kullanabilirsiniz diye not düşmüşler. Zaten ben bir süre önce pdf üzerine kalem aracıyla yazı yazdığımı hatırlıyorum ve adobe reader kullanıyordum yanlış hatırlamıyorsam.