Şimdi Ara

Adobe Premiere Pro CC Render Kalitesi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, bugün programı indirdim fakat şöyle bir sorunum var ben videolarımı ShadowPlay ile kaydettim hep ve bütün aldığım videoların kalitesi yüksek. Fakat oyunumun çözünürlüğü 1024x768 idi. Yani videolarda bu sebepten bu boyutta ancak ben şimdi o videoları kesip render yaparken 720p video yapmak istiyorum Youtube için fakat bunu bir türlü halledemedim. Bunun var mı bir çaresi? Kısaca 1024x768 olan videoyu 1280x720 şeklinde Youtube 720p HD yapmam gerekiyor fakat beceremiyorum. Farklı şekillerde render deneyince hatta kendi boyutunda bile çözünürlük berbatlaşıyor normal boyutunda dahi.

• +1
  • Raydr1c kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki video'da detayları var. Ancak sorunun şu; kullandığın veya elindeki videonun
    istediğin formata dönmesi için orijinalde biraz kayıplar vermen gerekiyor. Özellikle de
    16:9'a çevrildiğinde ya video'nun sağ ve solunda siyah bir alan elde edeceksin veya altından, üstünden
    bunu kaybederek sonuca ulaşacaksın.

Video'nun haricinde sana bunu ufak bir adımda anlatayım; videonun çözünürlüğü haricinde frame sayısını da
    öğrenerek, 1280x720'lik yeni bir squence aç ve bunun içine videonu ekle. Bunu yaptığında sağ ve solunda
    siyah boşluklar göreceksin.

arkasından sadece scale ile bunu squence içine tam oturacak şekilde büyült, bunu yaptığında video yeni
    ebat içine genişleyerek istediğin sonucu verecektir.

Son adımda ise Export ile videoyu yeni formata göre render'e gönderirsin.

sonuçta da böyle bir görüntü elde edeceksin, solda youtube 720 versiyonu var.

• Sen yetkili bi abiye benziyorsun. Şaka bir yana hocam cidden çok teşekkür ederim, aynen söylemek istediklerime tercüman oldun ve frame sorunumu ve genel sorunumu çözdün. Fakat şuan tek sorunum Scale ile o siyah köşeli ekranı dolduramıyorum ekran büyüyor fakat bu sefer ekran yakınlaşıyor yani tamamını Scale etmiyor, yakınlaştırarak siyahları kapatıyor. Bunu da halledebilirsem hocam cidden tamam olacağım.
  • Raydr1c kullanıcısına yanıt
    sequence içerisine videoyu aldıktan sonra, bu video seçiliyken effects kısmından videonun scale kısmını
    seçmen gerekiyor. Yani sequence'in scale değerini değiştirmeyeceksin, içine aldığın videonun scale'ini
    değiştireceksin. Çok karışık değil, eğer peşpeşe onlarca video ekliyorsan, her video için aynı işlemi
    tekrarlayacaksın. Zaten doğru videoyu seçerek, scale ile oynarsan hemen ekranda bunun etkisini görürsün...

Haydi bakalım pes etmek yok, uygulamaya hemen geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 9 Aralık 2015; 10:15:53 >
  • Yok hocam dediğiniz şekilde yapıyorum fakat yine aynı durumla karşılaşıyorum. Dediğiniz gibi videoyu seçip daha sonrasında Scale ile oynama yapıyorum fakat hep aynı sonuç.
  • Hocam videoda garanti bi kalite düşüşü oluyor, ayrıca Youtube upload edip öyle deneyeyim dedim Youtube üzerinden 720p video daha beter bir hal aldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.