Şimdi Ara

Adobe Premiere Kullananlar !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Adobe premiere kullanan arkadaşlar aşağıdaki konular hakkında bilgi verebilirmi ?

1- Adobe Premiere'de kullandığım mov dosyalarını (video kameranın oluşturduğu orjinal hd format ) program içerisinde editlerken sağ taraftaki ekranda editleri önizleme yaparken kasmalar takılmalar oluyor. Bunun sebebi nedir ? ne yapmak gerekir ?

2- Oluşturduğumuz yeni videoyu hd kalitesinde (1080 p ) olarak kaydetmek için ne işlem yapmak gerekir.

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 16 Kasım 2011; 8:26:31 >

• Oluşturduğunuz yeni videoyu hd kalitesinde (1080 p ) olarak kaydetmek için File>Export>Media yada kısayol (ctrl+m) Karşınıza çıkan export settings bölümünden dilediğinizi seçip export ediyorsunuz.

Adobe Premiere Kullananlar !!!
  • Sağdaki ekran üzerinde sağ tıklayın quality yazan yerde muhtemelen automatic quality işaretlidir.Bunu draft quality yaparak deneyin.
    İkinci bir yöntem; timeline hattı üzerinde cetvele benzer bir çubuk vardır.Sağından solundan çekerek uzatıp kısaltabilirsiniz.Buna render area denir.Ön izleme yapmak istediğiniz yeri buradan seçip enter tuşuna basınca video parçası render edilir.Birebir kalitede ön izleme alabilirsiniz.Render areayı tüm video klibi içn değil sadece öz izleme yapmak istediğiniz yere göre ayarlayın yoksa çok uzun sürer.Cetvelin üzerine iki kez sol tıklarsanız timeline içindeki toplam video uzunluğuna kendini eşitler.Ön izleme aldıktan sonra bu hale getirin yoksa video çıktısını da eksik verir.Aynı mantık.Render sonrası.Bu cetvelin altında kırmızı ince bir çizgi vardır,yeşile döner.Videonun akışı normal olur.
    Foto makinenin videosu muhtemelen sıkıştırılmış AVCHD formatında codecli bir mov dosyasıdır.Bu videolar adobeyi zorlar.Kuvvetli işlemci en az 2gb ram ister.Hatta ram olabildiği kadar fazla olmalı.Her şeye rağmen video klipleri ile çalışırken takılmalar oluyorsa proxy kullanarak çalışmak gerekebilir.Benim hiç kullanmadığım bir yöntem.Klipler daha rahat işlenebilecek daha uygun küçük bir formata dönüştürülüp montajlar onun üzerinde uygulanır.En son tüm kurgu bitince bu geçici kliplerin yerine orijinal klipler import edilerek timelinea aktarılır.
    Adobe mpg ve avi dosyalarını seviyor.Özellikle ham avi formatında rahat çalışıyor.Kaliteli bir converter ile mov dosyalarını ham avi formatına dönüştürüp o şekilde çalışabilir ve çıktıyı istediğiniz formatta yukarda arkadaşın anlattığı şekilde alabilirsiniz.YAnlız dikkat bu format dönüşümleri sırasında videoda kalite bozulmaları olabilir.En uygun kaliteyi deneyerek bulabilirsiniz.Adobe Premiere demek güçlü işlemci bol ram demektir.Ben henüz denemedim ama 64 bit Premiere versiyonu 64 bit windows ile bol ram eşliğinide kullananlar şiddetle tavsiye ediyor.

• serrrrro bilgi için teşekkürler. anlaşılır şekilde ifade etmişsin.

LokmanHekim verdiğin bilgiler için teşekkürler,uzun uzun anlatman benim ve diğer arkadaşlar için faydalı olacaktır. draft qualityi deneyeceğim olmassa dediğin gibi render areadan deneğeceğim. Önizleme penceresindeki kasmalar takılmalar gerçekten çok canımı sıkmıştı.

HD export için (1080p yada 720p) sırasında Format ve Present sekmelerinde neler seçili olmalıdır. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 17 Kasım 2011; 10:01:13 >
  • önizleme penceresinin kalitesini draft quality nereden yapılıyor bi türlü bulamadım dediğinizi denedim ama draft quality ayarını bi türlü bulamadım
  • premiere hakkında birkaç sorum olacaktı yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler,

1) time line daki ayrılmış iki video yu tek parça yapabilirmiyim? yani razor ile kesmenin tersi şeklide birleştirme nasıl yapabilirim??

2) bu şekilde ayrı ayrı videolara aynı efekti uygulmak istiyorum örnegin levels ı,timeline dan tüm videoları mausla seciyorum üstüne efekti sürüklüyorum fakat efektin degerlerini degistirirken her parça için ayrı ayrı deger değiştirmem gerekiyor, her parçanın efekt degerini ortak olarak nasıl degiştirebilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.