Adobe illustrator programından anlayan var mı?

-
-
Tabletler ucuz zaten al gitsin bir tane
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vektörel çizim için grafik tablete gerek yok. Vektörleri, noktaları konumlandırarak oluşturduğunuz için kalem ihtiyacı olmuyor. Serbest elle çizim yaptığınız zaman kalem ihtiyacı oluyor. Fareyle oluyor mu denemek için Inkscape programını indirebilirsiniz. Açık kaynaklı vektörel çizim programıdır.
-
Hocam illustrator ile nasıl olacak anlamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pahalı hocam ya.
Yani illustrator ile farkı ne hocam
Vektörel çizim kullandınız mı hiç? Hangi kısmı anlamadığınızı anlayamadım açıkçası :)
Ben genel olarak şöyle anlatayım. 2 farklı çizim yöntemi var. Biri serbest elle çizim (bir adı var mı bilmiyorum), diğeri de vektörel çizim. Serbest elle çizim aynı kağıda kalem ile resim yapar yapılıyor. O yüzden fare ile çok zor olacağı için grafik tablet kullanılıyor. Bu tarz çizim için örnek programlar Adobe Photoshop, Corel Painter, MyPaint, Sketchbook diyebiliriz. Vektörel çizimde ise bütün çizgiler fonksiyonlardan oluşuyor. O yüzden çizgiyi bir anda çizdiniz bitti değil, çizgiyi oluşturduktan sonra üzerindeki noktalardan eğip bükebiliyorsunuz. Çizgileri sonradan sürükle bırak yöntemi ile şekillendirdiğiniz için kalem ihtiyacı olmuyor, çok rahat fare ile de yapılır. Buna örnek programlar da Adobe Illustrator, CorelDRAW, Inkscape diyebiliriz.
Vektörel çizim ihtiyacı da şuradan gelir. Normal çizimde piksel bazında çizersiniz. Baştan canvas ebatları bellidir. Bunu büyütüp küçülttüğünüzde piksellerde bozulmalar meydana gelir. Şöyle örnek vereyim. Diyelim ki A4 kağıda resim yaptınız. Daha sonra dediniz ki keşke A3'e yapsaydım da poster niyetine duvara asardım. Ama o A4'teki resmi alıp büyütemezsiniz. Dijital ortamda en fazla scale yaparsınız ama onda da dediğim gibi pikseller bozulur. Peki vektörel çizim ihtiyacı nereden gelir? Diyelim ki logo tasarlayacaksınız. Logolar haliyle çok farklı yerlerde kullanılabiliyor. Koskoca toteme de basılabiliyor, ufacık kağıda da. Ölçekler bu kadar fazla değiştiği için de çizilen resmin bozulmaması isteniyor. O yüzden piksel bazında çizemezsiniz. Çizgileri fonksiyon olarak oluşturursunuz. Her çizginin fonksiyonu belli olduğu için de siz onu istediğiniz kadar büyütün o yine fonksiyona karşılık gelen değeri kendi hesaplayıp olması gereken konumda bozulmadan tekrar kendisini oluşturacaktır. Bu sebeple hep logo tasarımında vektörel programları görürsünüz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X