Bildirim
adobe cs 5.5 premiere sorun
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
güncel -
Çalıştığınız video ile de ilgili olabilir. Sonuçta bilgisayarınız özellikleri ortalamanın altında kurgu işlemleri için yani HD görüntüler de kasma yapması normal. Proxy yöntemiyle çalışmanızı tavsiye ederim eğer sorun buysa. -
ekran kartı yetersiz sanırsam. daha yeni aldım laptop u üzücü oldu ortalamanın altında demeniz :D -
Benim laptop da aynı özelliklere sahip hemen hemen Bu render işlemlerinde ekran kartı değil ram önemlidir. Ve 4 GB HD görüntülerde yetersiz kalabiliyor bazen. Ve ortalamanın altında dememin sebebi kurgu işleriyle uğraşanların genelde 8-16 GB ram kullanmaları.
-
asus-k56cb-xo032h modelim max 8 gb yapabiliyorum
http://www.datamemorysystems.com/dms-memory/asustek-computer/k56cb-xo032h.htm
sonuç nasıl olur faydasını görebilir miyim ?? -
Donanımlar ile ilgili pek bir bilgim yok ama düz mantık düşünürsek rami ne kadar arttırabiliyorsan o kadar arttırmakta fayda var. Sonuç da 2 katı olacak, faydasını görmemen imkansız. -
tabiki de ama hani kasma olur mu olmaz mı asıl akılda olan bu ?? -
Cevap veremeyeceğim bir şey. Bilgisayarı benzer özelliklere sahip birini bulup ancak öyle öğrenebilirsiniz böyle bir şeyi. -
teşekkür ederim -
güncel -
güncel -
güncel güncel -
güncel -
Kurgu programları harddiske yüklenir. Hard disk ne kadar hızlıysa takılmalar o denli az olacaktır. Çünkü veriler sürekli olarak diskten çağrılır ve okunur. İşlemci + ram onun arkasından gelir. Yeni yeni ekran kartı performansı da durumu etkilemeye başladı.
Laptop diskleri genelde 5400 rpm olduğu için olaya 1 - 0 yenik başlar zaten. Diskiniz ya SSD olacak, yada raidlenmiş olacak o da olmazsa en azından 7200 rpm olacak. Benim core i5, 6 gb ramlı, 750 mbli laptopum var sadece internet için kullanıyorum. Yeni kafayı yememek için uzak durmakta fayda var laptopdan. İş için kullandığım makina core i7 920 (3,4 ghz hızaşırtmalı) - 12 gb ram - 2 adet ssd diskli - GTX 660 ekrankartlı lakin full HD çalışmalarda benimki de sınıfta kalıyor. Bu sistemi referans alabilirsin. 720p'lik aman aman uzun olmayan projellerde hiç sorun yaşanmıyor. Ama full hd, ve 3 - 5 dk aşan projelerde özellikle önizlemeler çok sıkıntı olmaya başlıyor.
Ya arkadaşın dediği gibi proxy gibi yöntem kullancan yada görüntü kalitesini vb düşürerek çalışcan yada bir laptopdan çok daha ucuza gelecek bir masaüstü toplayacan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 2 Eylül 2013; 0:02:04 >
-
konuya cvap verdiğin için teşekkür ederim benim laptop yalan o zaman bunun için bildiğin imac felan lazım rahat rahat çalışab,lmek için. ssd alırsam pc + - özelliklerini söyleyebilir misin daha hızlı olduğu söykeniyor ama mutlka anegatif yönü vardır -
quote:
Orijinalden alıntı: hsnky_
konuya cvap verdiğin için teşekkür ederim benim laptop yalan o zaman bunun için bildiğin imac felan lazım rahat rahat çalışab,lmek için. ssd alırsam pc + - özelliklerini söyleyebilir misin daha hızlı olduğu söykeniyor ama mutlka anegatif yönü vardır
İmac güzel bir alettir. Ama core i7 işlemcili 27" alıp minumum 10 - 12 gb rame çıkartmadıktan sonra imac tamamen fostur. Göze hitap eder düz tasarım yapacak adama iyidir. Ama kurgu ve video efekt vb için fazla yavaştır(fiat-performans anlamında) çünkü yukarda saydığım makina peşin en az 8 bine patlar sana o paraya da çok ciddi workstation özelliklerinde bir PC yapılır. Tabi seçim senin.
İmac alırsan 27" olmalı çünkü sadece onların ramleri değişebiliyor. En ama en az 8 gb ramın olmalı. Daha üstü olursa rahat edersin. Tabiki dediğin gibi SSD disk olmalı lakin ssd disk olunca normal HDD'ye yer kalmaz. Onu da harici olacak kullanabilirsin. Maclerin yeni hızlı veri yuvaları var uygun bir harici alırsan sorun olmaz ama bu alet 8 bine patlar sana. 27" büyük güzel ama ben daha küçükte olsa her zaman 2 monitörü tercih ederim. Özellikle kurgu ve hareketli grafik işlerinde.
Pc düşünüyorsan corei7 işlemcili, 16 gb ramlı ssd + hddli bir makinayı + 2 adet e-ips monitörle maksimum 4 - 5 bine halldersin gibime geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 4 Eylül 2013; 3:41:34 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X