Şimdi Ara

Adobe Acrobat XI Pro ile PDF'e Otomatik Tarih Ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gündür internet ortamında kullanıma sunduğum pdf formlarına yazdırılma tarihini otomatik olarak ekleme özelliğini arıyordum ancak eski sürümlere göre, yeni sürüm olan Adobe Acrobat 10 ve 11 Pro uygulamalarında işleyişin biraz değiştiğini farkettim. Aşağıda nasıl yapılacağını sıralı bir şekilde anlattım.

    1. Adobe Acrobat Professional uygulamasında yazdırılma tarihini eklemek istediğiniz pdf formunuzu oluşturun veya oluşturmuş olduğunuz formu açın.

    2. Sağ üst kısımda beliren "Araçlar/Tools" kısmına tıklayın. Buradan sırası ile "Formlar/Forms" ve "Düzenle/Edit" seçeneklerine tıkladıktan sonra, "Yeni Alan Ekle/Add New Field" ve "Metin Alanı/Text Field" seçeneğine tıklıyoruz. Veya yukarıda soldan 6ncı düğmeye basarak bu kutucuğu ekleyebilirsiniz.

    3. Sayfanızda tarihin görüntülenmesini istediğiniz yeri fare imlecinizle seçerek yeni metin kutusunu oluşturmuş oluyoruz. Alan Adına "Tarih" yazarak "Tüm Özellikler/Text Field Properties" seçeneğine tıklıyoruz.

    4. Açılan pencerede "Genel/General" sekmesinde "Ad/Name" kısmında "Tarih" yazılı olduğunu göreceğiz. Aşağıda görünen "Salt Okunur/Read Only" kutucuğunu işaretliyoruz. Eğer belgemiz açıldığında tarihin sayfada görülmesini istemiyorsak ve yazdırılırken basılmasını istiyorsak "Form Alanı/Form Filed" kısmında "Gizli fakat yazdırılabilir/Hidden but printable"" seçeneği seçilmiş olmalı.

    5. Görünüm sekmesinden tarihin yazılmasını istediğiniz font özelliklerini ve arkaplan dolgusunu seçebilirsiniz. "Seçenekler/Options" sekmesinden "Hizalama/Alignment" kısmını "Sağ/Right" yapmanızı öneririm. Böylece belgenizde sağa yaslanmış bir tarih elde etmiş olursunuz.

    6. "Format" sekmesine tıklayıp "Format kategorisini seçin/Select Format..." kısmından "Tarih/Date" seçeneğine tıklayın. Alt tarafta "Tarih Seçenekleri/Date Options" kısmı belirecek. Buradan en altta bulunan "Özelleştirilmiş/Customized" seçeneğini işaretleyip, hemen alt tarafta beliren kutucuğun içerisinde dd/mm/yyyy yazın. Geçerli format örneği kısmında bugünün tarihini görebileceksiniz.

    7. "Hesapla/Calculate" sekmesine tıklayın. "Özel hesaplama komutu/Custom calculation script" seçeneğine tıklayın ve yan tarafta bulunan "Düzenle/Edit" düğmesine tıklayın.

    8. Karşınıza çıkan penceredeki kutucuğa aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın.

    var f = this.getField("Tarih"); f.value = util.printd("dd/mm/yyyy", new Date());

    Daha sonra pencerenin altındaki "Tamam/OK" düğmesine basın ve pencereyi kapatın. Son olarak formunuzu kaydetmeyi unutmayın. Artık formunuz ya da pdf dosyanız yazıcıdan çıktı olarak alındığında belirlediğiniz Tarih alanında çıktı alınan tarih belirecektir.

    9. Bu yazı size yardımcı olmuşsa ne mutlu bize. Olumlu olumsuz tüm yorumları burada paylaşmanız dileği ile, iyi günler...







  • Teşekkürler güzel paylaşım
  • Merhaba
    hergün tarihi otomatik almıyor yardimci olabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, tarih otomatik değişmiyor... Yardımcı olabilir misiniz...
  • Cevap yazmayacaksanız neden konu açıyorsunuz. Ve yanlış bilgilendiriyorsunuz. Oraya tarih elimle de yazarım ben. OTOMATİK DEĞiŞMİYOR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.