Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (693. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85.050
Cevap
1.065
Favori
5.625.976
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 691692693694695
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cartok

quote:

Orijinalden alıntı: Colin Kazim-Richards

Yurt dışı ve özellikle Amerika için konuşuyorum:

Araç kiralamalarda bazı firmalar 22, 24 yaş vs. gibi sınır koyabiliyorlar bunu es geçmeyin derim. Bir de kesinlikle aracı aldığınız destinasyona bırakmaya çalışın; yoksa ek ücreti canınızı sıkacak boyutta olabilir.

Aramalarınızı expedia'dan yapabilirsiniz. Bazen saçma sonuçlar çıkarsa da özellikle hotel+flight, flight+car ve hatta hotel+flight+car paketlerinde fiyatlar çok uygun ölçülere iniyor. Yukarıda bahsedilen hotwire.com gibi birçok site de zaten expedia çatısı altında çalışıyor.

Hotwire ise es geçilmemesi gereken çok iyi bir site; onu da ilerleyen zamanlarda açıklarız

Hotwire ın sistemini de açıklarsanız seviniriz. Orda bayağı uygun fiyatlar çıkıyor.

Sitenin en cazip fırsatları oteller kısmında olduğu için bu sistemi açıklamak isterim. Biliyorsunuz ki booking, expedia başta olmak üzere birçok firmada yaptırdığınız otel rezervasyonlarını kısa süre öncesine kadar (ortalama 72 saate) iptal edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oteller her zaman %100 satış da yapamazlar. Son dakikalar uçakların aksine otellerde oldukça çekici fiyatlara sahip olabilir. Hotwire da bu düşünceyi temel alıyor satışlarında.

Oteller zaten kendileri farklı fiyat uygular, erken rezervasyona büyük indirimler yapar, acentalarla anlaşmaları farklıdır vs. yani fiyat politikaları oldukça esnektir. Bir de son dakika fırsatı oldu mu fiyatlarının %30-%40 discountlarla listelenmesini kesinlikle istemezler.

Hotwire'da oteller bölümünde filtreleri kullanıp aramanızı yaptığınız zaman otellerin ismi yerine fiyatını, önceki fiyatını, lokasyonunu ve kaç yıldızlı bir işletme olduğunu görüyorsunuz. Otel detay sayfasına ulaştığınızda ise lokasyonunu(tabii ki tam olarak değil) ve trip****or puanını görebilirsiniz. Otel detay sayfasında otellerin ismini öğrenmek istiyorum derseniz farklı bir liste karşınıza çıkıyor. Burada fena olmayan indirimli oteller ismiyle yazılırken yine isimsiz oteller karşınıza çıkıyor. Bu otellerin isminin yerine saçma derecede iyi oranlarla indirim alın gibi bir şey yazıyor Zaten yaklaşık lokasyon ve tripadvisor puanından yola çıkarak ufak bir araştırmayla otelin hangi otel olduğunu da kestirebiliyorsunuz. Hotwire ana hatlarıyla bu.

Yukarıdaki bir postumda da örnek verdiğim gibi bu tarz sitelerde paket teklifler (otel+uçuş, otel+uçuş+araç, araç+uçuş vs) çok uygun fiyatlarla geliyor. Hotwire'da da vacation paketleri aynı işlevi görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colin Kazim-Richards -- 9 Ağustos 2012; 13:18:24 >

• maximiles başvurumu yaptım.
    kampanyasız tüm harcamalarımı maximilesa kaydıracağım.
    müdür artık dalga geçer gibi 7500 lira harca 80 lira puana kadar getirdi olayı.
    biraz harcamalarımız azalsın ki kıymetimizi bilsinler.
  • quote:

Sitenin en cazip fırsatları oteller kısmında olduğu için bu sistemi açıklamak isterim. Biliyorsunuz ki booking, expedia başta olmak üzere birçok firmada yaptırdığınız otel rezervasyonlarını kısa süre öncesine kadar (ortalama 72 saate) iptal edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oteller her zaman %100 satış da yapamazlar. Son dakikalar uçakların aksine otellerde oldukça çekici fiyatlara sahip olabilir. Hotwire da bu düşünceyi temel alıyor satışlarında.

Oteller zaten kendileri farklı fiyat uygular, erken rezervasyona büyük indirimler yapar, acentalarla anlaşmaları farklıdır vs. yani fiyat politikaları oldukça esnektir. Bir de son dakika fırsatı oldu mu fiyatlarının %30-%40 discountlarla listelenmesini kesinlikle istemezler.

Hotwire'da oteller bölümünde filtreleri kullanıp aramanızı yaptığınız zaman otellerin ismi yerine fiyatını, önceki fiyatını, lokasyonunu ve kaç yıldızlı bir işletme olduğunu görüyorsunuz. Otel detay sayfasına ulaştığınızda ise lokasyonunu(tabii ki tam olarak değil) ve trip****or puanını görebilirsiniz. Otel detay sayfasında otellerin ismini öğrenmek istiyorum derseniz farklı bir liste karşınıza çıkıyor. Burada fena olmayan indirimli oteller ismiyle yazılırken yine isimsiz oteller karşınıza çıkıyor. Bu otellerin isminin yerine saçma derecede iyi oranlarla indirim alın gibi bir şey yazıyor Zaten yaklaşık lokasyon ve trip****or puanından yola çıkarak ufak bir araştırmayla otelin hangi otel olduğunu da kestirebiliyorsunuz. Hotwire ana hatlarıyla bu.

Yukarıdaki bir postumda da örnek verdiğim gibi bu tarz sitelerde paket teklifler (otel+uçuş, otel+uçuş+araç, araç+uçuş vs) çok uygun fiyatlarla geliyor. Hotwire'da da vacation paketleri aynı işlevi görüyor.

Anladım hocam teşekkür ederim. O zaman hotwire ile priceline aynı mantıkta siteler. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla yapacağımız araba kiralama rezervasyonunu erken değilde seyahate daha yakın bir zamanda yapmamız daha avantajlı olabilir. Doğru anlamışmıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: çaylaq

444 ü arayarak kendi kendinize hedef kampanyasını (harcama sözüne puan) nasıl tanımlatıyorsunuz yaw, bir türlü MH'ye derdimi anlatamadım. kart aidatından dolayı 1950 TL harcamam lazım 90 günde, maksat hedeften de biraz kazanmaktı. Siz nasıl yapıyorsunuz, yolunu yordamını söyleyin yaw

up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

maximiles başvurumu yaptım.

Birkaç sayfa önce bir arkadaş CardFinans ile ilgili bilgi verdiğinde benzer bir görüşte bulunmuştum. Kampanyalar ve bazı üye işyerleri haricinde(onlar da max. %1-2 veriyorlar zaten. Mesela d&r var ilk aklıma gelen) zaten çok büyük harcamalar yapsak bile oldukça düşük WP kazanıyoruz. Sana katılıyorum, ben de alternatiflerimi incelemeye başlayacağım en kısa sürede.

Bazı arkadaşlar hemen tepki veriyorlar. Adios'un kampanyalar kullanıldıkça ne kadar uygun olduğunun zaten farkındayız! Ama kampanyasız harcamalarımız da adeta boşa gidiyor. Pegasus bile Pegasus Plus ile %2 bonus puan veriyor harcamalarına... Biz yanlış bilmiyorsam 100tl'de 0,25 mi ne kazanıyoruz üye iş yeri olmadı mı. En uygununu arama çabası kötü bir şey değildir.

• quote:

quote:

444 ü arayarak kendi kendinize hedef kampanyasını (harcama sözüne puan) nasıl tanımlatıyorsunuz yaw, bir türlü MH'ye derdimi anlatamadım. kart aidatından dolayı 1950 TL harcamam lazım 90 günde, maksat hedeften de biraz kazanmaktı. Siz nasıl yapıyorsunuz, yolunu yordamını söyleyin yaw

up up up

Hocam arayın harcama kampanyası istiyorum deyin. Yok vs birşey derse arkadaşım yaptırmış siz genel müdürlüğe kayıt açın deyin. 3-5 gün sonra arayıp limitlerinizi öğrenin.
  • quote:

quote:

Hotwire'da oteller bölümünde filtreleri kullanıp aramanızı yaptığınız zaman otellerin ismi yerine fiyatını, önceki fiyatını, lokasyonunu ve kaç yıldızlı bir işletme olduğunu görüyorsunuz. Otel detay sayfasına ulaştığınızda ise lokasyonunu(tabii ki tam olarak değil) ve trip****or puanını görebilirsiniz. Otel detay sayfasında otellerin ismini öğrenmek istiyorum derseniz farklı bir liste karşınıza çıkıyor. Burada fena olmayan indirimli oteller ismiyle yazılırken yine isimsiz oteller karşınıza çıkıyor. Bu otellerin isminin yerine saçma derecede iyi oranlarla indirim alın gibi bir şey yazıyor Zaten yaklaşık lokasyon ve trip****or puanından yola çıkarak ufak bir araştırmayla otelin hangi otel olduğunu da kestirebiliyorsunuz. Hotwire ana hatlarıyla bu.

Anladım hocam teşekkür ederim. O zaman hotwire ile priceline aynı mantıkta siteler. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla yapacağımız araba kiralama rezervasyonunu erken değilde seyahate daha yakın bir zamanda yapmamız daha avantajlı olabilir. Doğru anlamışmıyım?

Hocam priceline'a sadece göz atabildim. Diğer arkadaş daha detaylı bilgi verecektir ama anladığım kadarıyla priceline'da mesela Boston x caddesinde 5 yıldızlı bir otele gecelik maximum 70$ verebiliyorum diyoruz. Eğer karşı taraf kabul ederse rezervasyon gerçekleşiyor; ya da sistem bize bir alt seviyedeki otellerden öneriyor. Yine de yanlış yönlendirme yapmak istemem, detaylı incelemem gerekiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

maximiles başvurumu yaptım.

Birkaç sayfa önce bir arkadaş CardFinans ile ilgili bilgi verdiğinde benzer bir görüşte bulunmuştum. Kampanyalar ve bazı üye işyerleri haricinde(onlar da max. %1-2 veriyorlar zaten. Mesela d&r var ilk aklıma gelen) zaten çok büyük harcamalar yapsak bile oldukça düşük WP kazanıyoruz. Sana katılıyorum, ben de alternatiflerimi incelemeye başlayacağım en kısa sürede.

Bazı arkadaşlar hemen tepki veriyorlar. Adios'un kampanyalar kullanıldıkça ne kadar uygun olduğunun zaten farkındayız! Ama kampanyasız harcamalarımız da adeta boşa gidiyor. Pegasus bile Pegasus Plus ile %2 bonus puan veriyor harcamalarına... Biz yanlış bilmiyorsam 100tl'de 0,25 mi ne kazanıyoruz üye iş yeri olmadı mı. En uygununu arama çabası kötü bir şey değildir.

hocam adios tabiki en iyisi bundan hiç birimizin şüphesi yok bizimkisi faydayı nasıl daha fazla maximize ederiz gayreti.
    benim anadolu hayattan bireysel emekliliğim var sırf buradan alacağım ve kampanyasız harcamaları kaydırmaktan gelecek puanlarla bir yurt içi tatil biletini bedavaya getirebilirim

• quote:

quote:

quote:

up up up

Hocam arayın harcama kampanyası istiyorum deyin. Yok vs birşey derse arkadaşım yaptırmış siz genel müdürlüğe kayıt açın deyin. 3-5 gün sonra arayıp limitlerinizi öğrenin.

tekrar aradım, kayıt oluşturdu, "1 hatfa sonra falan arayın" dedi, "ne kaydı yaw siz yapamıyormusunuz hedef işini" dedim, yok dedi.

dogru mu yaptı?

• quote:

dogru mu yaptı?

Evet

Edit: Adios konusunda gelinen son nokta! MH yetkilisinin yaptığı işlemin doğruluğunu onaylar hale geldik
    Sanırım artık onların bir mertebe yukarısındayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 9 Ağustos 2012; 13:55:16 >
  • Dostlar kampanyalı Sharm El Sheikh biletini aerobilet'ten tek çekim alırsanız gidiş dönüş 190 lira. THY sitesinde 219, tatil.com'da da 216 civarı olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marauder1905

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oft01819

Amerika'da araba kiralamak için önereceğiniz bir firma var mı? İtalya ve Dubai'de arguscarhire.com üzerinden uygun fiyatlı yapmıştık. Bir de Uluslararası ehliyet şart mı? Mevcut ehliyetlerimiz yeterli mi?

Benim bulduklarım;

hotwire
    priceline
    sidestep
    dollar.com
    thrifty
    avis

Birde şu bilgi çok faydalı ekşiden kopyalıyorum;

"10. araba kiralamak icin en iyi sitelerden biri sidesteptir, farkli sirketleri karsilastirmanizi saglar. arabanin gunluk $5 ucuz olmasina kanilmadan, alinacak yere nasil ve ne kadara gidilebileceginin de dusunulmesi gerekir. ayrica internet her zaman daha avantajlidir, dollar.comdan yaptiginiz rezervasyonlari ceza vermeden iptal edebilirsiniz, tum kurallari (25 yas ustu su kadar, gunluk su kadar mil, su state'lerde kullanilabilir vs) okuyabilirsiniz

en ucuz fiyati buldugunuzu dusundugunuz zaman biraz duraksayin, nefes alin. oldugunuz web sitesine gore google'da : "web sitesi ismi + promotional code" , "web sitesi + discount" vs. aratin, %10 civari ekstra indirim kesin bulursunuz, bulamazsaniz siz bulamamissinizdir.

american express kredi kartiniz varsa normalde gunlugu $20 civari olan collision damage waiver yani bir nevi sigortadan (yerine gore zorunlu) yirtabilirsiniz. (bkz:http://tiny.cc/kck5z)
    turkiye'den gelip de kredi karti ile kiralandigi zaman kredi kartinda $300-$400 gibi bir parayi blokladiklarini, arabayi geri teslim edince serbest biraktiklarini da gormus idik. ayrica amerikada kredi karti ile degil de debit card ile odeme yapmak isterseniz ayni isleme tabi tutulup bir de kredi tarihcesinizi kontrol etmeleri olasidir.

eger gunlerce degil de bir kac saatligine araba gerekiyorsa bunun yeri de zipcardir. buyuk sehirlerde ilk hesap actiginiz zaman $75 ucretsiz para yuklerler hesabiniza, saatine $6-$10 verirsiniz."

Merhaba,

Şubat-Mart aylarında birkaç hafta Las Vegas-San Diego-LA-SF yaptık kiraladığımız arabayla.

rentalcars.com /http://www.traveljigsaw.com.tr/ sitesinden yaptım kiralamayı. İkisi de aynı siteler.

7 gün kiralama için aldığım fiyatlar:

Aynı grup aracın PT Cruiser Convertible ya de benzeri :Sınırsız kilometre,sigortalar,Navigasyonlu,25 yaş ve üzeri ek sürücülerin ve 1 depo benzinin dahil olduğu paket şuanda yaklaşık TRY 890.81
    Chevrolet Aveo yada benzeri 4 kapılı : Sınırsız kilometre,sigortalar ,sadece aracın fiyatı yaklaışık şuanda TRY 431.15.
    Chevrolet Aveo yada benzeri 4 kapılı : Sınırsız kilometre,sigortalar ,Navigasyonlu,25 yaş ve üzeri ek sürücülerin ve 1 depo benzinin dahil olduğu paket şuanda yaklaşık TRY 630.91

En sonunda convertible'ı seçtim ve ellerinde PT Cruiser yoktu kan kırmızı Ford Mustang 2011 model verdiler :).

Edit: Fiyatın biraz yükselmesine neden olan bir sebep de aracı Las Vegas'tan aldım ve San Francisco'da bıraktım.

Teşekkürler güzel bilgi. Küçük 1-2 ayrıntı daha sorabilir miyim? 1 depo bedava benzin olayı nasıl oluyor? Araba tesliminde depoyu boşa yakın mı teslim ediyoruz? Bir de Amerika'da park durumları falan nasıl? Büyük arabalarla sıkıntı yaşar mıyız? (Ford Escape veya Grand Cherokee gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oft01819 -- 9 Ağustos 2012; 14:05:59 >

• quote:

Arkadaşlar aranızda American Express kart kullanan var mı? Kart aidatı iadesi konusunda nasıl? zorluk çıkarıyorlar mı? Yoksa iade oluyor mu?

Ustad, amex'i Akbank'dayken düzenli kullanıyordum, kampanya puan gibi avantajları yok ama bazı resturantlarda indirim falan veriyordu. Garantiye geçince eski amex müşterisi olmama ve hali hazırda garanti müşterisi olmam nedeniyle garantide kart verdi ama ilk senenin sonunda aidat yüzünden kapattım. 150 $ gibi ücret. ( yıl 2008) Şu anda bonus + kullanıyorum 1 sene içinde 150 TL bonus puan biriktirsem amex logolu platinıum karta terfi edecem ama adios bırakmıyor ki bonus kullanıp puan biriktireyim En son bonus american express çıkarttılar telefon açıp yollayılım dediler, kabul etmedim. ( aslında iyi avantajları var 2 kat bonus falan)

Amex sizin için önemliyse,
    bonus amex;
    amex logolu miles&smiles;

alabilirsiniz. 1 taşla 2 kuş misalı

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Arkadaşlar aranızda American Express kart kullanan var mı? Kart aidatı iadesi konusunda nasıl? zorluk çıkarıyorlar mı? Yoksa iade oluyor mu?

Ustad, amex'i Akbank'dayken düzenli kullanıyordum, kampanya puan gibi avantajları yok ama bazı resturantlarda indirim falan veriyordu. Garantiye geçince eski amex müşterisi olmama ve hali hazırda garanti müşterisi olmam nedeniyle garantide kart verdi ama ilk senenin sonunda aidat yüzünden kapattım. 150 $ gibi ücret. ( yıl 2008) Şu anda bonus + kullanıyorum 1 sene içinde 150 TL bonus puan biriktirsem amex logolu platinıum karta terfi edecem ama adios bırakmıyor ki bonus kullanıp puan biriktireyim En son bonus american express çıkarttılar telefon açıp yollayılım dediler, kabul etmedim. ( aslında iyi avantajları var 2 kat bonus falan)

bonus amex;http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/bonus_card_ailesi/bonus_american_express.page?
    amex logolu miles&smiles;http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/miles_and_smiles.page?

hocam hiçbir esprisi yok bonus amex'in,,, seyahat özellikleri filan dediler, olmadı; lounge hizmetini hepten bitirdi zaten garanti,,, ben geçen hafta kapattırdım,,,

• quote:

quote:

up up up

www.yapikredi.com.tr
    Bize Yazın | Memnuniyetiniz İçin Buradayız | Yapı Kredi
    http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/bizeyazin/BizeYazinNew.aspx

Nisan ayında 9000 tl limitli adios aldım.Yukarıdaki linke girip "harcamalarımı adiosta toplayacağım kişiye özel harcama kampanyası istiyorum dedim"
    E-postama cevap olarak Mayıs ve Haziran aylarında her ay en fazla 50 tl WP olarak %10 teklifi geldi.

Temmuz ayında babamı yolladım onun adına 2800 limitli adios aldım.Gene aynı şeyleri yazdım.Su sefer dalga geçtiler 400 liraya 20 tl WP cevabı geldi.

Geçen gün kendi kartım için yine mesaj yolladım.Ertesi gün SMS ile 4800 liraya 50 tl WP teklifi geldi.2 gün sonra MH aradı size zaten SMS teklifi gelmiş ilerki aylarda gene talep edin dedi.

Kliksa da yatarsa 1350 tl WP birikmiş olacak.444teki cahillerle hiç uğraşma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19
    Geldim geldim:) Dostum otelde eğlence bitmiyor, animasyon ekibi inanılmaz hareketli ve sempatik, otel geniş bir alan üzerine kurulu. İçki kullanmıyorum onun için çok yorum yapamayacağım:) Yemekler, aşçılar 10 numara. Bİr gün önceden rezervasyonla ala carte seçebiliyorsun. Alacart genel olarak sakin, yemekler güzel ama türk yemeklerinin yerini tutmuyor yani alacart bile bizi bozuyor:) Personel, garsonlar çok ilgili, güleryüzlü. Ben çok memnun kaldım. İyi tatiller.

Cevap için teşlekkürler, otel incelemi konuya yazdığımda da belirttim, içki benim için çok önemli değil ama 8 yaş çocukla beraber tatil yapıldığı için çocuk her fırsatta meyva kokteyli istiyor, mecburen beraber kokteyl içiyoruz. Meyva sularının ne olduğ belli olmadığından tereddüt ediyor insan, meyva sularını tek tek içerken ne içtiğimiz belli olmuyordu ama kakteyl olduğunda biraz daha içilebilir vaziyete geliyordu. Bunun dışında günde 1 kadeh alkol alırım içkinin kalitesi beni pekte ilgilendirmiyor.

Siz sueno'dan memnun kaldıysanız bende alternatiflerin arasına alayım orayıda.

Merak ettim sormak istedim. Suenoya gittin mi?

• quote:

quote:

bonus amex;http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/bonus_card_ailesi/bonus_american_express.page?
    amex logolu miles&smiles;http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/miles_and_smiles.page?

Sağolasın hocam. Ya benim bu karta niyetlenmem sadece Amerika seyahati için araba kiralayınca collision damage waiver yani sigorta ücreti alınmıyormuş onun için. Bu da 11 gün için fiyatı 200 dolar filan düşürecek. Bundan başka bir beklentim yok. Gerçekten oluyor mu oluyorsa nasıl oluyor onuda bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 9 Ağustos 2012; 14:29:43 >

• quote:

quote:

quote:

Geldim geldim:) Dostum otelde eğlence bitmiyor, animasyon ekibi inanılmaz hareketli ve sempatik, otel geniş bir alan üzerine kurulu. İçki kullanmıyorum onun için çok yorum yapamayacağım:) Yemekler, aşçılar 10 numara. Bİr gün önceden rezervasyonla ala carte seçebiliyorsun. Alacart genel olarak sakin, yemekler güzel ama türk yemeklerinin yerini tutmuyor yani alacart bile bizi bozuyor:) Personel, garsonlar çok ilgili, güleryüzlü. Ben çok memnun kaldım. İyi tatiller.

Cevap için teşlekkürler, otel incelemi konuya yazdığımda da belirttim, içki benim için çok önemli değil ama 8 yaş çocukla beraber tatil yapıldığı için çocuk her fırsatta meyva kokteyli istiyor, mecburen beraber kokteyl içiyoruz. Meyva sularının ne olduğ belli olmadığından tereddüt ediyor insan, meyva sularını tek tek içerken ne içtiğimiz belli olmuyordu ama kakteyl olduğunda biraz daha içilebilir vaziyete geliyordu. Bunun dışında günde 1 kadeh alkol alırım içkinin kalitesi beni pekte ilgilendirmiyor.

Kısmetse 30.08.2012 tarihinde orda olacam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kısmetse 30.08.2012 tarihinde orda olacam.

Beach mi Golf mü?

• quote:

Beach mi Golf mü?

Beach
  • 
Sayfa: önceki 691692693694695
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.