Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (2949. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
85.054
Cevap
1.066
Favori
5.626.236
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29472948294929502951
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uniqlo

Zaten bu işi ticarete düşürenler yüzünden bu kart yok olmaya mahkum.

Sonuçta bir kategori yönetimi var ve bu iş için bütçe ayrılıyor, doruğa ulaştığı an daha da düşecek hepsi. Bunlar iyi günlerimiz.

YTTK’nın 56. maddesi, haksız rekabet halinin varlığı halinde açılabilecek davaları belirtmiştir. Bu davalar şu şekildedir:

Başkalarının İş Ürünlerinden Yetkisiz Yararlanma Halleri:
    1 Kendisine emanet edilmiş teklif, hesap veya plan gibi bir iş ürününden yetkisiz yararlanmak,
    2 Üçüncü kişilere ait teklif, hesap veya plan gibi bir iş ürününden yetkisiz yararlanmak,
    3 Başkasına ait pazarlanmaya hazır çalışma ürünlerini teknik çoğaltma yöntemleriyle devralarak yararlanmak.

Üretim ve İş Sırlarını Hukuka Aykırı Olarak İfşa Etmek
    İş Şartlarına Uymamak
    Dürüstlük Kuralına Aykırı İşlem Şartları Kullanmak
    1 Doğrudan veya yorum yoluyla uygulanacak kanuni düzenlemeden önemli ölçüde ayrılan veya
    2 Sözleşmenin niteliğine önemli ölçüde aykırı haklar ve borçlar dağılımını öngören, önceden yazılmış genel işlem şartlarını kullanmak.
    Açılabilecek Davalar
    YTTK’nın 56. maddesi, haksız rekabet halinin varlığı halinde açılabilecek davaları belirtmiştir. Bu davalar şu şekildedir:
    Tespit Davası: Tespit davası, sadece haksız rekabet halinin tespitine yönelik bir davadır. Bu dava, haksız rekabetin tespitinin dahi yeterli olabileceği durumlar için öngörülmüştür.
    Haksız Rekabetin Men’i Davası: Bu dava ile mevcut bir haksız rekabet fiiline son verilmesi amaçlanmaktadır. Bu dava, devam eden haksız rekabet ihlalleri için öngörülmüştür.
    Haksız Rekabetin Ref’i Davası: Eski hale iade davası niteliğinde olan bu dava, haksız rekabetin neticesi olan maddi durumun ortadan kaldırılmasına veya haksız rekabet fiili yanlış ve yanıltıcı beyanlarla yapılmışsa bu beyanların düzeltilmesine yönelik olarak öngörülmüştür. Söz konusu dava ile haksız rekabete yol açan fiilin piyasada görülen bütün olumsuz tesirlerinin gündeme getirilmesi gerekir. Yanlış ve yanıltıcı beyanların düzeltilmesi bu dava yoluyla sağlanabilir. Ancak bu davanın bir tazmin niteliği bulunmamaktadır. Bununla beraber ref davası ile tazminat davası birlikte de açılabilir.
    Tazminat Davası: Tazminat davası, maddi ve manevi tazminat davası olarak iki şekilde açılabilir. Tazminat davası ile haksız rekabet fiilinden zarar gören kimse, gördüğü zararın tazmin edilmesini talep edebilecektir. Bu davanın açılması, failin kusuruna ve davacının zararına bağlıdır. Bu davada, davacı hem failin kusurlu olduğunu, hem zarar miktarını, hem de illiyet bağını ispat edecektir. Zararın ispatlanması her zaman kolay olmamaktadır. Bu sebeple maddi tazminat davasında zararın tespitine yönelik olarak TTK md. 56/1(e)’de “…haksız rekabet sonucunda davalının elde etmesi mümkün görülen menfaatin karşılığına da karar verebilir.” ifadesi öngörülmüştür. Bu durumda, davacının talebi üzerine hâkim, davalının kârı oranında tazminata hükmedebilecektir.
    Haksız rekabet fiiline karşı olarak manevi tazminat davası açılması imkânı da bulunmaktadır. Manevi tazminat davası Türk Borçlar Kanunu’nun 58inci maddesi uyarınca açılabilecektir. Bu durumda hâkim, belirli bir tazminatın ödenmesine veya fiilin kınanmasına ve bu kararın basın yolu ile ilanına da hükmedebilir. İlanın kapsam ve şekline hâkim karar verirse de, uygulamada bu ilan günlük gazetelerde yapılmaktadır.
    Davalar bakımından öngörülen yeniliklerden biri, ekonomik çıkarları zarar gören veya tehlikeye giren müşterilerin de bu davaları açabileceğinin kanunda açıkça belirtilmiş olmasıdır. Ayrıca yine yukarıda ilk üç sırada sayılan davanın odalar, meslek birlikleri ve tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumaya yönelik sivil toplum kuruluşları tarafından da açılabileceği açıkça belirtilmiştir. Böylece kanun, işbu düzenlemelerin yalnızca rakipleri korumaya yönelmediğini açıkça ortaya koymuş ve işbu davaların yalnızca rakipler tarafından açılabileceği yönündeki dar yorumu engellemiştir.

• Arkadaşlar kısmet ise; temmuz başında Singapur gidiş geliş olmak üzere uzakdoğu'ya gideceğim. Singapur'a son zamanlarda gidip seyahat hattı ile alınabilecek f/k oranı yüksek otel tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Business uçuşlar veya THY elite card üyeleri için Singapur havaalanında kullanabileceğim lounge mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertali

Kızmamıza gerek yok bu oranlarıda mumla arayacağız yakında uçak kampanyaları içinde olur çünkü görülen oki bazı arkadaşlar bunu ticarete dökmüş kendilerine verilen kampanyları çeşitli yollarla başkalarına para karşılığı satıyorlar. Hatırlarsanız 5 oranlı uçak biletleri alınabiliyordu şimdilerde o kampanyalarda 3 civarı olduğuna göre gitgide bu tip şahıslar yüzünden normal kendileri kullananlar için sona doğru yaklaşılıyor...:(

Bu işten ben de gerçekten rahatsızım. İspatlanması kolay olmayan, her türlü bahaneyle hukuki yaptırımlardan sıyrılabilinen bir durum.
    Diğer taraftan bana göre etik de değil!
    'Alan memnun, satan memnun sana ne kardeşim?' diyenler vardır ama atladıkları bir şey var. Arada bir aracı var ve bu bir banka. Yapmış olduğu kampanyaların amacı yeni müşterileri cezbetmek, mevcut müşterileri limitleri ve İHTİYAÇLARI doğrultusunda kart kullanmaya teşvik ederek ödüllendirmek. Bankanın rızası olmadan, rızayı geçin, buna karşıyken HAKSIZ puan (PARA) kazanmanın takdirini sizlere bırakıyorum.
    'Bankalar bizi zaten soyuyor' diyenler de olacaktır. Soyuyorsa bankayla ilişkinizi kesin kardeşim. Zorla mı?
    'Bankanın avukatı mısın be adam' diyenler de olur tabi. Ben var olan bir gerçeği, etik olmayan bir durumu ortaya koyuyorum. Hatta inanan için günahtır bana göre. Bankaların hiç mi günahı yok? Olmaz mı? Say say bitmez! Ancak dolandırıcıyı dolandırmak doğru mu???
    Cin olmadan adam çarpmaya çalışan, hatta ve hatta ne yazık ki forumun müdavimlerinden bu yollara başvuran çok arkadaş var. Günü kurtarmak adına bindikleri dalı kesiyorlar. Farkında değiller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oft01819 -- 19 Nisan 2015; 13:17:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu böyle detaylı düşünmeye gerek yok, her bankanın belirlediği bir promosyon limiti var ;

Mesela adios şu kampanyadan müşteri başına 2 bilet alabilirsin diyor ya da bazı kartlar yılda şu kadarlık uçak-otel alabilirsin diyor, yani arz-talep olayı, bankalar da kar maximizasyonu için çalıştıklarından dolayı katsayılarını düşürmekte serbesttir, şu an için yapılacak en güzel şey böyle özel kampanya dönemlerini kaçırmamak,
  • anisiz A kullanıcısına yanıt
    Mesele kazanılan paranın ya da puanın kullanılma şekli değil. O para ya puanın nasıl kazanıldığı... Adios için soyadı tutma şartı var, diğer kartlarda sınırlama yok. Harcamayı kendin için ticari yapmak bile bankanın istemediği bir durumken (hatta bu nedenle mil kazanımlarını sınırlarken) başkası üzerinden para kazanmak yani kredi kartı ticareti yapmanın da yukarıda arkadaşların yazdığı gibi bir bedeli olacaktır. Bu da son derece normaldir.

• abuzerkurt A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

23-26 Temmuz tarihlerinde ailemle konaklamak icin bir otel arayisindayim, ama bu gidisle oteli cepten almak daha karli olacak gibi gorunuyor.

Seyahat hatti asagidaki fiyatlar icin kac wp fiyat verdi?

• 4 adet paypal kartın çekme limitlerini 2 ayda doldurdum. Tanıdıklardan T.C. kimlik no ve telefonda istemek istemiyorum extradan paypal kart çıkartmak için.
    Varmıdır bunun başka bir yolu yordamı?
    İninal kart ile T.C. başına 3 adet kart çıkarabiliyordum sorun yoktu ama o işte iptal oldu şimdilik malum sebeplerden dolayı.

P.m. den dönüş yaparsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahsi Hindi Sürprizi -- 19 Nisan 2015; 15:39:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LsT

Hocam merhaba,

23-26 Temmuz tarihlerinde ailemle konaklamak icin bir otel arayisindayim, ama bu gidisle oteli cepten almak daha karli olacak gibi gorunuyor.

Seyahat hatti asagidaki fiyatlar icin kac wp fiyat verdi?

Bütçenize uyar mı ya da fiyatlar yükseldi mi bilmem ama biz şuradan rezervasyon yaptık:

NH New York Jolly Madison Towers

Booking.com
    ★★★★ NH Collection New York Madison Avenue, New York, ABD
    http://www.booking.com/hotel/us/jolly-madison-towers.tr.html

Konumu çok iyi... Manhattan'da... New York için fiyatı idare eder.
    Bir de arkadaşların önerdiği bir tane daha vardı. Burası Manhattan'da değil ama ulaşımı kolay. Buraya da bir göz atın isterseniz:

Sleep inn long island city

Not: Defalarca konuştuk ama yine söyleyim:
    Otelleri Adios ile alarak kıymetli puanlarınızı heba etmeyin!
    İşin sırrı şu:
    Kampanya... Kampanya... Kampanya...

• Ny financal district de doubletree by hilton çok uygundu. 4 geceliğini 547 dolara ayırttım. Takip edin fiyatkarı çok sık değişiyor. Şu anda 650 civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: lotus1

Ny financal district de doubletree by hilton çok uygundu. 4 geceliğini 547 dolara ayırttım. Takip edin fiyatkarı çok sık değişiyor. Şu anda 650 civarında.

Çok iyiymiş gerçekten! Resmi sitesinden mi takip ediyorsunuz? Yoksa fiyatlar acentaya yansıyor mu?
    Bu arada tek kişi 4 gece değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oft01819 -- 19 Nisan 2015; 17:55:58 >
  • Benim otelin fiyatı daha iyiymiş :) İki kişi gecelik 200 dolar... Tamam Hilton değil ama konumu daha iyi. Biraz da kurdan kar etmişim. Dolar 2,5'in altındaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: oft01819

quote:

Orijinalden alıntı: lotus1

Ny financal district de doubletree by hilton çok uygundu. 4 geceliğini 547 dolara ayırttım. Takip edin fiyatkarı çok sık değişiyor. Şu anda 650 civarında.

Çok iyiymiş gerçekten! Resmi sitesinden mi takip ediyorsunuz? Yoksa fiyatlar acentaya yansıyor mu?
    Bu arada tek kişi 4 gece değil mi?

Tek veya double farketmez genelde ABD'de. Oda fiyatı .

• Arkadaşlar birşey sormak istiyorum . Geçenlerde gg den alışveriş yaptım ve 100 tl puan kazandım fakat puan geri alımı olan bir kampanya . Adile karttanda puanlar geri alınıyormuş bilgisi olan varmı acaba

• seyido S kullanıcısına yanıt
    Kartin adios ise geri alinmaz.
    Normal worldcard ise son kullanma gunu puan geri alinir yanar gider.

• hknyet H kullanıcısına yanıt
    Kredi Kartı ile fon almak hala işe yarıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat11705

Kartin adios ise geri alinmaz.
    Normal worldcard ise son kullanma gunu puan geri alinir yanar gider.

Çok sağol

• temmuz ayi gibi almanyadan 9 gunluk bir araba kiralamasi yapacagim onerebileceginiz bir arac kiralama firmasi varmidir economycarrental.com dan bakiyorum ama daha once bunu hic kullanmadim kullanan arkadaslar yorumlarini yazarlarsa yada baska bir site onerirlerse sevinirim normalde hertz in kendi sitesinde baktigimda fiyatlar cok ucuk bu sitede ise daha makul ne onerirsiniz acaba
  • oft01819 kullanıcısına yanıt
    hoxam adiosla almadıysan konuya neden yazdın?
  • Arkadaslar merhaba,

Adios kart aldim. BKM EKspress ile alisveris yapip 15tl puan kazanmayi dusunuyordum.
    BKMEkspress kampanyasinda puanlarin geri alinacagi yaziyor.
    Normalde adios kart puanlari silinmiyor.Zaten karti da acikcasi bu sebepten dolayi aldim.

Bkm puanlari silecek olmasindan oturu bu durumda adiostaki puanlar silinir mi?

Daha onceden bkmekspress ile alisverip yapip bu sekilde puan kazananlarin durumu ne oldu acaba?

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Nisan 2015; 21:53:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Arkadaslar merhaba,

Adios kart aldim. BKM EKspress ile alisveris yapip 15tl puan kazanmayi dusunuyordum.
    BKMEkspress kampanyasinda puanlarin geri alinacagi yaziyor.
    Normalde adios kart puanlari silinmiyor.Zaten karti da acikcasi bu sebepten dolayi aldim.

Bkm puanlari silecek olmasindan oturu bu durumda adiostaki puanlar silinir mi?

Daha onceden bkmekspress ile alisverip yapip bu sekilde puan kazananlarin durumu ne oldu acaba?

Tesekkurler.

puan adios a yüklendigi icin, adiosda puanları silmediği için silinmez .
  • 
Sayfa: önceki 29472948294929502951
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.