Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84.751
Cevap
1.077
Favori
5.538.284
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: cartok


    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    bir şey soracağım arkadaşlar bu turlar grup turu şeklindemi. yani sizi alıp onlarmı götürüyor yoksa siz kendi imkanlarınızlamı otellere gidiyorsunuz.


    Yok hocam grup tur şeklinde değil. Yanlız uçak, otel (oda-kahvaltı), havaalanı-otel transferleri ve 2 adet yarım gün şehir turu dahil. Diğer yapacağınız herşeyi kendi başınıza yapmanız gerekiyor.


    coupe96 ve cartok teşekkür ederim.
    ingilizcem pek yokta onun için sormuştum kafile şeklinde olsaydı aradan yırtardık :)

    Hocam ingilizce taylandlilarda da yok zaten pek :)




  • o zaman sorun yok herkes nasıl anlaşıyorsa bizde anlaşırız
  • ya bu setur kazık fiyat yapıyo sanırım. bookinturkeyden 610 euro tutan oteli setur bana 1.155 euro olarak teklif verdi. 2 kat fiyat farkı var nerdeyse. puanı 3 kat değerli kullansakta pek bi avantajı olmuyo gibi.
  • @cartok,coupe96,duduco
    Arkadaslar hepinize cok tesekkür ederim, Fotograf makinası icin uygunsa 550 düsünüyorum zaten, olmadı 1100d alıcam bakalım,
    kız arkadasımla gidiyoruz insallah güzel zamanlar geciririz, Döndügümde de gidicekler ve gitmeyi düsünenler icin birseyler yazarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maydemir52

    ya bu setur kazık fiyat yapıyo sanırım. bookinturkeyden 610 euro tutan oteli setur bana 1.155 euro olarak teklif verdi. 2 kat fiyat farkı var nerdeyse. puanı 3 kat değerli kullansakta pek bi avantajı olmuyo gibi.


    Hocam ben Dubaiye giderken bookingturkeyden 3-4 otel secmiştim, seturu aradım, bana dönüş yaptıklarında kendi tavsiye ettikleri hotelleri degil de ben kendim soyledim otelleri, fiyatları not almıstım, mesela 180 euro tutan hoteli bana 250 euro, 185 euro tutan hoteli 200 euro fln sundular, yani cok az fark vardı. Bookingturkeyin anlasması daha farklı fln dediler bana ama dedigim gibi bir iki alternatifiniz olursa daha uyguna kalabilirsiniz
  • valla 3-4 alternatif var aslında ama hepsindede çok fiyat farkı var. ha yine puanla alınca uyguna geliyo ama 3 kat yerine 1.6 kat değerli olmuş oluyo. bi yandan uçak biletini 3.77 kat değerli kullanmışken otel için puanları 1.6 kat değerli kullanmak pek işime gelmiyo . bi yandanda 450 tl fazladan para vermek işime gelmiyo. iyice kararsız kaldım iyimi.

    bu durumda siz ne yapardınız. 700 tl puan kullanmakmı. yoksa 1.150 tl nakit ödemekmi. ( bu arada 700 tl puanın uçak bileti karşılığıda 2.640 tl)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thekoch

    Arkadaslar Yarın sabah kısmetse adios ile aldıgımız ufak Uzakdogu turumuz baslıyor,
    yarın Bangkok a gidiyorum, Acil bir fotograf makinası almam lazım ordan, Canon Dslr Düşünüyorum da , Bana tavsiye edebileceginiz alısveriş merkezleri var mıdır? Fiyalar Tr ye gore nasıl?
    Adioskartla satın aldım 2 gün Bangkok 4 gün Phuket ve 1 gun singapur icin, Var mıdır özellikle gidin görün dediginiz yerler? Fiyatlar nasıl bir de biz yemek olaral balık fln pek sevmeyiz zorlanır mıyız yeme icme konusunda,
    Simdiden cevap veren arkadaslara tesekkürler

    Arkadaşım, sana iyi tatiller.
    Bende 7 ağustosta gideceğim aynı tura.
    Senden dönünce ayrıntılı bir inceleme bekliyoruz:)
  • arkadaşlar bişey soacam.

    adiosa basvurdum kartım yeni geldi elime. şimdi ben bu adios kartımı WorldOnline'dan playe cevirebilir miyim? çevirirsem bunun bir ücreti var mı? Bildiğim kadrıyla aynı gün tekrar eskisine cevirince kart basılmıyor. bu durumda da ücret alınıyor mu?

    yardımcı olursanız sevinirm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meier

    arkadaşlar bişey soacam.

    adiosa basvurdum kartım yeni geldi elime. şimdi ben bu adios kartımı WorldOnline'dan playe cevirebilir miyim? çevirirsem bunun bir ücreti var mı? Bildiğim kadrıyla aynı gün tekrar eskisine cevirince kart basılmıyor. bu durumda da ücret alınıyor mu?

    yardımcı olursanız sevinirm



    Arkadaşım kartına internet sitesinden ücretsiz olarak program değişikliği yaparsın, aynı gün tekrar eski programa dönünce kart basılıyormu bilmiyorum ama bildiğim başka bir şey var, özellik değiştikten sonra sistem 24 saat sonra yeni özelliği kabul ediyor. Yani internetten özellik değiştirip, k.kartıyla işlem yapıp 2-3 saat içinde tekrar eski özelliğe dönersen yaptığın işlemde kart özelliğin ilk baştaki programdan kabul edilir.

    Sen bugün playe geçersen yarın play özelliğine kavuşmuş olacak kartın. Kart basılmasının sana zararı yok, boş ver yenisini basıp göndersinler...




  • Hong kong ve singapurdan elektronik alacaklar üstte yazıldığı gibi garantili yeri tercih yoksa beyaz adam diye acımazlar birde bir üründe çok indirim yaparlara almayın son olarak anlaştığınız ürün kapalı kutuda gelirse kutuyu açmadan para ödemeyin başka ürün gösterip başka ürünü veriyorlar .
  • ilk sayfa düzenleniyor.... genel yazdığım ve yazılan yazılar hakkında özet geçiyorum
  • Bugün Ekim ayının sonu için Uzakdoğu paketlerinden Singapur, Bangkok, Phuket olanı aldım.
    Şimdi Adios'un sitesinden bakıyorum, bu kampanya kaldırılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realstory -- 15 Temmuz 2011; 17:15:23 >
  • yeni kampanyalar bekliyoruz adiostan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    yeni kampanyalar bekliyoruz adiostan


    abi bi dur yaa. nazar değecek sonra. bi tepesine çıkmadığımız kaldı bunların zaten. iyice sömürdük valla.
  • arkadaşlar az önce işlemlerim tamamlandı. bu kampanyadan ayrı olarak aralık ayı için 2 kişi + 1 çocuk için 7 gece phuket tatilini ayarladım. etihad havayolları ile gidicez ve 5 yıldızlı millennium resortta kalıcaz. 102.000 avans puan olmak üzere 429.000 puan kullandım.yani toplamda 7.750 tl tutan paketi 2.145 tl lik puanla almış oldum. buda tam 3.6 kat değerli kullanma anlamına geliyo. gidecek herkese hayırlı yolculuklar. tekrar similan adasına gitmek için sabırsızlanmaya başladım şimdiden.

    phukete gideceklere şiddetle similan adası tavsiye edilir. google dan araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. tek sıkıntısı yolculuk uzun sürer.ama denizi tüm yorgunluğu alır. olmazsa en azından phi phi adasına gidin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 15 Temmuz 2011; 18:56:09 >
  • mehmet hayırlı olsun phuket. Darısı başımıza :=)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maydemir52


    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    yeni kampanyalar bekliyoruz adiostan


    abi bi dur yaa. nazar değecek sonra. bi tepesine çıkmadığımız kaldı bunların zaten. iyice sömürdük valla.

    yukaridaki mesajinizi okudum harbiden iyi somurmussunuz :) biz yurt ici takildigimiz icin bizimkiler sizinkinin yaninda devede kulak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maydemir52

    arkadaşlar az önce işlemlerim tamamlandı. bu kampanyadan ayrı olarak aralık ayı için 2 kişi + 1 çocuk için 7 gece phuket tatilini ayarladım. etihad havayolları ile gidicez ve 5 yıldızlı millennium resortta kalıcaz. 102.000 avans puan olmak üzere 429.000 puan kullandım.yani toplamda 7.750 tl tutan paketi 2.145 tl lik puanla almış oldum. buda tam 3.6 kat değerli kullanma anlamına geliyo. gidecek herkese hayırlı yolculuklar. tekrar similan adasına gitmek için sabırsızlanmaya başladım şimdiden.

    phukete gideceklere şiddetle similan adası tavsiye edilir. google dan araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. tek sıkıntısı yolculuk uzun sürer.ama denizi tüm yorgunluğu alır. olmazsa en azından phi phi adasına gidin derim.




    Hocam hayırlı olsun. Bizim gibi phukete gideceklere rehber niteliğinde kısa bir yazı yazabilir misiniz? Tecrübelerinizden faydalansak.




  • benden daha tecrübeli arkadaşlar vardır ama bildiğimiz şeyleri yazalım bakalım.

    öncelikle para değerinden bahsedeyim. mesela 100 dolar bozdurduğunuzda elinize yaklaşık 3.450 baht geçer. yani 100 baht ın değeri 4.8 tl dir. 5 tl diyelim.

    merkezi patong bölgesidir. oteliniz bu bölgedeyse daha rahat edersiniz.plajı çok güzel olmamakla birlikte, alışveriş merkezleri , gece kulüpleri , masaj salonları , restoranlar vs. en bol olduğu yer burası. phukette en ucuz 2 şeyden biri yemek diğeride masaj. alttaki fotoya bakalım.




    şimdi patong plajını çok beğenmeyeceksiniz. yada beğendim derseniz plaj görmemişsiniz dicem. buradan kayıklar kalkıyo herzaman ve uzun okla çizdiğim freedom plajına götürüyo. 15 dk sürüyo. sadece deniz üzerinden gidilebiliyo. kayık yaklaşık 1.000 baht a ( 50 tl) gidiyo ama mesela 10 kişi olursa adam başı 5 tl ye gelir. o yüzden bindiğinizde tekseniz haydi sür amca demeyin.bekleyin dolsun. bu plaj çok daha güzeldir.

    freedom beach


    yuvarlak çizdiğim yerde JUNGCEYLON alışveriş merkezi mevcut. bildiğimiz alışveriş merkezleri gibi ama restoranlar çok fazla ve her türden lezzetleri bulabilirsiniz. (fransız,italyan,japon....vs.) özellikle çok lüks ve temiz japon restoranını tavsiye ederim. bankadan sıra fişi alıyoruzya hani. burasıda böyle fiş alıp sıramızı bekliyoruz. en fazla 5-6 dk. bekleyip müsait masaya oturtuyolar. fiyatları çok ucuz. mesela menüden 4 farklı yemek söyledim. sushi vardı 10 tane falan. tiger (mükemmel bi lezzet ) diye bişe (ıstakozgillerdenmiş) , adını hatırlamadığım 2 yemek daha vardı onlarda çok lezzetliydi kolası suyu hepsine türk parasıyla 20 tl ödedim. istanbulda düşün ne kadar tutar böyle bi menü. tabi bu abartısıydı. 5-10 tl ye bile çok güzel yemekler yiyebilirsiniz. sakın ama sakın sokakta arabalarda satılanlardan yemek yemeyin. ne eti olduğu belli değil.zaten 2-3 tl ye de dana eti verecek halleri yok. sadece sokakta satılan arabalardan meyve yiyebilirsiniz.yorulunca alt katında ayak masajı yaptırın. 30 dk ayak masajı sadece 7 tl. ama sizi 2-3 saat yürütür söylim.

    küçük okla çizdiğim cadde bangla road. yani en ünlü caddesi. gece kulüplerinin çoğu buradadır. gündüz hayat yok fakat gece çok canlı. yolda yürürken dikkat çünkü şimdiye kadar yolun sonuna kadar taciz edilmeden varan olmamıştır. bununla beraber gerçekten çok güvenli yerdir phuket.bizden çok daha sıcakkanlılar. tabi bunun sebebide tek geçim kaynaklarının turizm olması.

    masaj salonları ise çok ucuz. burada 200 tl ye yapılan masajın aynısı orada 15-20 tl. tabi çoğunda malum masajlar olmakla birlikte gerçek masaj isteyenlerin bangla roadda mcdonalds ile starbucks ın arasındaki SALA SPA ya gitmesini tavsiye ederim. örnek vermek gerekirse 1 saatlik thai masajı tam olarak 17 tl dir. yani gördüğünüz üzere bedava.


    bide tekne turları var. bunlara da mutlaka katılmalısınız. en popüler adalar phi phi adası , james bond ve similan adasıdır. en güzel deniz similan adasındadır ama çok uzaktadır. buraya gidemezseniz phi phi adasına mutlaka gidin. turlarda verilen fiyatlardan mutlaka pazarlık yapın. mesela 1 kişi 1.000 baht demişse bunu 500 bahta hatta daha aşağısına alabilirsiniz. vermezse başka tur bürosuna gidin.2-3 kişiyseniz pazarlık daha kolay olur. zaten adımbaşı tur standları var. pazarlık buranın olmazsa olmazıdır. mesela 500 baht istenen t-shirti 200 bahta aldım.ısrar edilse daha aşağısına bile alınabilir yani.

    bungy jump , FantaSea show ve simon cabaret show diğer yapılabilecek eğlencelerden biridir. bungy jump yapmak isterseniz 2 tane var biri 50 mt diğeri 60 mt. çok yüksek olsada mutlaka 60 mt olanına gidin. yüzde 100 güvenli sertifikası var. tam hatırlamıyorum ama 40 tl di sanırım. ama değer yani. çok değişik bi duygu. nasıl atlamışım hala düşünüyorum.

    aklıma şuan gelen bunlar. şuraya bi similan adasından görüntü vereyimde gitmeyinde göreyim.photoshop değil tamamen gerçektir.





  • mükemmel bir anlatım olmuş elinize sağlık neredeyse gitsek elimizle koymuş gibi her yeri bulacağız.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.