Sabah işyerimin insan kaynaklarından arandım. Trabzon emniyet müdürü diye kendini tanıtan şahıs arkadaşının kartından çekim yapıldığını ve uçak bileti alınıp uçulduğunu söyledi benim adıma.(Çalıştığım yeri LinkeIn'den bulmuş.Mail geldi.) İK'dan numarasını istedim ve görüştüm. Güya emniyet müdürüymüş. Arkadaşının kartından adıma bilet kesilmiş ve bilgilerim tamame doğru. THY'yi aradım gerçekten de kesilmiş bilet ve yurtdışına 1500 TL tutarında. Benim daha pasaportum ve vizem yok. Ayrıca uçuş ileri tarihli. Birde telefon faturam ödenmiş o kart ile. Ekstre istedim. Gerçekten ödenmiş. Sonra kart sahibini aradım , paramı gönder yoksa dava açarım diyor. Benim ilgim olmadığını söyledim, durumu anlattım. Chargeback olayı ile parasını alabileceğini anlattım. Pazartesi savcılığa gideceğim diyor hale. Pazartesi günü savcılığa gidip iki kişi hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Biri kendini polis diye tanıtıyor, diğeri tehdit edip para koparmaya çalışıyor. Bu konularda aşırı titiz olmama rağmen kimlik bilgilerime nasıl ulaştılar anlamıyorum. Bu konular hakkında bilgisi olanlar özelden yazabilir mi?
Hocam milletin kimlik bilgileri internette geziniyor bir ara secmen kutukleri calinmisti. Nasil elde ettiklerine dair cevaba ancak savcilik sorusturmasi ve yargilama neticesinde erişilebilir; siz dediginiz gibi ilk iş olarak savciliga basvurun pazartesi sabahtan; savci ile görüşüp durumu ifade edin o zaten gerekli tutanagi tutturup aciklamayi yazar. Ama bir dilekce eşliginde başvurursaniz da, sikayet formunun altina dilekceniz de eklenir, olayi kendi dilinize gore de anlatmis olursunuz ayrica..