Şimdi Ara

Adım Adım Don't Starve Rehberim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
9
Favori
62.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır oyunu oynuyorum ve size tüm nelerin yapılması gerektiğini söyleyemem. herkesin tarzı farklıdır ama oyuna sıfırdan başlayacaklara ve aşırı zor gelenler olabilir. bu oyun hardcore bi oyun ve cidden öldükçe daha iyi oluyosunuz. herşeyi ölüp sıfırdan başlayarak daha iyi hale geliyorsunuz. özetle aynı şeyleri oynaya oynaya daha iyi oluyorsunuz. o sebepten fazla vakti olmayanlara kendi bilgilerim dahilinde ilk neler yapılması gerekir, onları anlatıcam. ilgi görürse daha detaylı devam etmeyi düşünüyorum.

Önceden oyunda can diye bi kavram yokdu. öldüğünüzde herşey sıfırlanırdı, yalnız son güncellemeyle etrafı domuz kelleleriyle çevrili parçalanmış taşlar var. onları tamamlarsanız size can vermiş olur. öldüğünüzde herşeyiniz sıfırlanmadan oradan doğarak kaldığınız yerden devam edersiniz. yani eskiye göre biraz daha kolay.

İlk oyuna başlarken önceliğiniz haritayı olabildiğince açmak genişletmek olsun.

1. gün - 10. gün = haritanın sahillerinden dolaşa dolaşa yüzeysel olarak haritayı tarayın. kenardan giderseniz haritayı kafanızda daha rahat çizersiniz. iç kesimlere pek girmeniz şart değil. tabi bu arada kenardan giderken ot ve taş, dal gibi şeyleri ufak ufak toplayın ama fazla abanmanıza gerek yok. 12 tane çiçeği toplayıp başınıza taç yapın. tacınız çürüdükçe 12 tane daha toplayıp yeni bi tane daha yapın. belaya bulaşmayın. ilerleyen günlerde zaten bela bizi bulacak. haritayı kenardan dolaşırken domuz evi, örümcek yuvaları, tavşan, arı kovanları ve tapınak vb. gibi özel yerleri görürseniz etraflarında tur atın sonra kenarlardan haritayı taramaya ve açmaya devam edin. 10. gün sonunda haritanın ihtiyacımız olduğu kadar bölümünü açmış olucaz. burada taktik ve strateji genelde kişiden kişiye değişir. yavaş yavaş ev inşa etme zamanı geldi. ben genelde evi domuzların ve örümceklerin yakınlarına yaparım. ama son zamanlar taktiği değiştirip tavşan ve arıların ağırlıklı bulunduğu bölgeye inşa etmeye başladım. özetle yemek ihtiyacımız için göl, tavşan ya da arıların oraya kurmak gerek. seri kovalayan düşmanlardan kurtulamam derseniz domuzların yakınlarına inşa edin. tabiki ne, nerede çıkar her harita rastgele olduğu için kestirmek zor. ama tavsiyem tavşanların en yakınına ve domuzlarında onların yakınında bulunduğu bi mekana kurun. zaten domuzların bulunduğu her mekanda neredeyse örümceklerde olduğu için ihtiyaçlarınızın büyük bi bölümünü bu gibi bi yerde karşılarsınız. ama illaki diğer bi ihtiyacınızın olduğu yer uzaklarda olacağı kesin.

10. gün ve sonrasında ise asıl macera başlayacaktır. ilk olarak science machineyi yapalım. olmazsa olmaz. bu arada 10. günden sonra ıvır zıvır toplama zamanı. keşif zamanı bitti. 10. günden sonra ilk yapmamız gereken science machine. bunu yapmak için altın, odun ve kaya lazım. altın ve kaya için kaya madenlerini bulmamız lazım. haritayı sahillerden taradığımız için azbuçuk haritada maden resimleri çıkar. genelde ben kayalara uzak kalıyorum. o yüzden mekanımın oraya bi chest yapıp, envanteri boşaltıp kayaların oraya gittiğimde tüm kayaları parçalayıp ne var ne yok alıp eve geri dönüyorum. kayalar size de uzaksa o bölgedeki tüm kaya madenlerini parçalayıp o bölgeyi temizleyeme çalışın. geri döndüğünüzde ilk iş science machineyi yapmak olsun ve ardından arta kalan taş, kaya ve altınları chestinizin içine atın. ihtiyacınız olduğunda alırsınız. ikinci önceliğimiz ise yiyecek sıkıntısı. bunları yapana kadar illaki açlığı havuçla, böğürtlenle geçirmişsinizdir. şimdi açlığımızı ve canımızı korumak için asıl olan şey. crock pot (tencere). hemen meşale ile etraftaki bi kaç ağacı yakın ve kömürleri toplayın. tencerenizi oluşturun. hangi yemeğin size ne katkısı olur siteden bi arkadaşın paylaştığı bi liste.

çok can sıkıntısı çekiyorsanız. çiçeklerin başında 4-5 saniye bekleyin. kelebek çıkar onları toplayın ve yiyin. bu size iyi bi can sağlar.

Adım Adım Don't Starve Rehberim

arkadaşlar benim temelde uyguladığım başlangıç taktiğini detaylı bi şekilde anlattım. istek olursa. bunu daha kapsamlı bi şekilde ve bilinmeyenleri de anlatırım ve tabiki ilerleyen zamanları da yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 18 Nisan 2013; 1:42:06 >

• valla ben tavşanlara ve buffalolara yakın duruyorum. 5günde makineyi kurup tavşan tuzaklarına abanıyorum. Kayalık bölgeye gidip seninde dediğin gibi kayaları sömürüyorum bir güzel daha sonra gidip toplamak zor oluyo. Bulunduğum yerin etrafına ağaç ve çiftlik için malzemeleri toplayıp kışa bir güzel hazırlanıyorum. Benim sormak istediğim peşine hayalet takılıyor ve ölmüyor galiba yada ben öldüremedim hayaletler için bişi varmı kazdığım mezardan çıktı hayalet takıldı peşime akşam geldi 2 vuruşta öldürdü.
  • Bu oyunda herhalde ağaç bug'ı var. Peşime bir takılıyor daha bırakmıyor. Bi dokundumu geberiyorsun. En sonunda devekuşularla kapıştı Allah'tan peşimi bıraktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukahn

Bu oyunda herhalde ağaç bug'ı var. Peşime bir takılıyor daha bırakmıyor. Bi dokundumu geberiyorsun. En sonunda devekuşularla kapıştı Allah'tan peşimi bıraktı.

doğaya fazla zarar verdiğimizde yani fazla ağaç kestiğimizde ağaçadam peşimize takılır. kurtulmak için kaçarken ağaç dikmeniz lazım. yani doğaya verdiğiniz zararı telafi etmek için. o zaman bi süre sonra peşinizi bırakır. ya da en yakın diğer düşmanın yanına götürüp birbirleriyle dövüştürebilirsin.

@muratgun
    hayalet bi müddet kaçtığında peşini bırakır ama risk almak istemezsen mezarlara genelde gündüz git. o zaman hayalet sisli bölgeden çıkıp peşine takılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 21 Nisan 2013; 18:42:49 >
  • Nasıl ağaç dikiyoruz birde hem tavşana hemde domuzlara yakın uygun biryer yok nereye kursam daha iyi olur karar veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 24 Nisan 2013; 18:36:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denn1s33

Nasıl ağaç dikiyoruz birde hem tavşana hemde domuzlara yakın uygun biryer yok nereye kursam daha iyi olur karar veremedim

ağaçlardan topladığın kozalaklarla dikebilirsin. dikeceğin yere getirip sağ tıkladıktan sonra dikmiş olursun. harita sürekli değişiyor. herkese rastgele haritalar çıkıyor. haritanı görmediğim için bi şey diyemem ama domuzların bölgesine yerleşim yerini kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

quote:

Nasıl ağaç dikiyoruz birde hem tavşana hemde domuzlara yakın uygun biryer yok nereye kursam daha iyi olur karar veremedim

ağaçlardan topladığın kozalaklarla dikebilirsin. dikeceğin yere getirip sağ tıkladıktan sonra dikmiş olursun. harita sürekli değişiyor. herkese rastgele haritalar çıkıyor. haritanı görmediğim için bi şey diyemem ama domuzların bölgesine yerleşim yerini kur.

Kışı atlatamıyorum demin 5.gecede öldüm,ruhlar gelip saldırdı ondada.Tavşanların arasına kurdum kışın tavşan çıkmıyor çıkanlarda siyah tüy veriyor.Geçende domuzların arasına kurmustum bu sefer hiç yicek çıkmamıstı :S

Evi kurup arı kovanını filan yerleştirene kadar kış geliyor bişe yapamıyorum ki.tavşan avına çıksam ev işi yarım kalıyor çok erken geliyor kış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Kışı atlatamıyorum demin 5.gecede öldüm,ruhlar gelip saldırdı ondada.Tavşanların arasına kurdum kışın tavşan çıkmıyor çıkanlarda siyah tüy veriyor.Geçende domuzların arasına kurmustum bu sefer hiç yicek çıkmamıstı :S

Evi kurup arı kovanını filan yerleştirene kadar kış geliyor bişe yapamıyorum ki.tavşan avına çıksam ev işi yarım kalıyor çok erken geliyor kış.

Tavşanlar yaz kış çıkıyor. Çıkanlarda siyah oluyor dediğin kışla alakası yok. senin akıl sağlığın dibi vurunca yaz kış farketmez o tavşanlar kararır ve ruhlar saldırır. Akıl sağlığını arttırmak için çiçek topla ve onlardan taç yap ve tak. Dahada iyisi kışın çıkan fok adamları öldürürsen bir şapka düşürüyorlar. O şapka gece gündüz yağmur çamur farketmeden akıl sağlığını arttırıryor ama onu alabilmen şimdilik zor daha :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

quote:

quote:

Tavşanlar yaz kış çıkıyor. Çıkanlarda siyah oluyor dediğin kışla alakası yok. senin akıl sağlığın dibi vurunca yaz kış farketmez o tavşanlar kararır ve ruhlar saldırır. Akıl sağlığını arttırmak için çiçek topla ve onlardan taç yap ve tak. Dahada iyisi kışın çıkan fok adamları öldürürsen bir şapka düşürüyorlar. O şapka gece gündüz yağmur çamur farketmeden akıl sağlığını arttırıryor ama onu alabilmen şimdilik zor daha :)

O fok adamları evi bastı 3 köpeği vardı onları öldürdüm biraz yükseldi aklıl sağlıgı öldürünce de , yine olmadı zaten bizonları tıraş edip şapka yapmıstım yakacakta vardı sorun yoktu o yönden akıl sağlığı yüzünden öldüm. :( arıclığı 17.gecede yapınca bal göremedim etlerle yapacağım bir karısım olmayınca full et yedim daha çabuk bitti :(

• quote:

quote:

quote:

akıl sağlığı ile ilgili bilgileri arkadaş söylemiş.

hızlıca av yapman ya da ağaç kesmen gerektiği zaman ise. (özellikle kışta) yanına domuzları al. domuzlara uzak kalıyorum başka bölgeye ev kurdum dersen. bi tane domuza et veriyosun günlük yanına geliyor kısa zamanlı dost oluyor. yalnız domuzla uzun süreli dostluk yani sürekli peşine takılmasını istersen, domuza item ver. böylelikle sonsuz dostluk oluşur.

gerçi kendi oyunumu anlatacak olursam. tekrardan kış mevsimine geldim ve örümceklerin yanına ev inşa etmem iyi oldu. domuzlar ile örümcekler arasındaydı evim ama domuzlar biraz daha uzak kalıyordu. örümcekler ise evimle yanyana. komşum sayılırlar. canavar eti, ağ ve sağlık derisi çıkıyor sürekli. örümcekler son zamanlar giderek mekanlarını büyüttüler ve sayıları giderek arttı. bu yüzden onları engellemek için evim ile örümcek yuvasının arasına domuz evleri inşa ettim. benim yerime domuzlar sabahları onlarla dövüşüyor. bende arta kalan malzemeleri suya sabuna dokunmadan topluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 27 Nisan 2013; 3:58:51 >

• Kraliçe örümceği kestim içindne örümcek evi çıktı bende o zaman onu evin yakınına dikim
  • quote:

Kraliçe örümceği kestim içindne örümcek evi çıktı bende o zaman onu evin yakınına dikim

örümceklerin evin yanında olması avantaj sağlar herzaman. tabiki yapabilirsin.
  • quote:

quote:

Kraliçe örümceği kestim içindne örümcek evi çıktı bende o zaman onu evin yakınına dikim

örümceklerin evin yanında olması avantaj sağlar herzaman. tabiki yapabilirsin.

Peki domuzları kessem nasıl olur 2 domuz eti 2 bal canı fulluyormuş.
  • kardeş ya ben oyuna yeni başladımda benim bir problemim var nasıl halledicem bilmiyorum internettede yok bu sorun araştırdım ama bulamadım benim ekranda sorun var açılınca sanki oyun bozuk gibi menüde birşey okuyamıyorum haa oyun çalışıomu evet ama oyundaykende envanterin olduğu bölümde bir görüntü bozukluğu var nasıl halledicem bilemiyorum birde adamın beyini azaldı :D etrafı bulanık görüyo ne yapacağım :D
  • Arıcılığı nasıl yapıyoruz biri anlatabilir mi ? Arıcı şapkasını takıp dalıyorum ama yine de eşşek gibi canımı götürüyor arılar.Kuramadım kendi arıcılık alanımı.
  • büyük örümcekleri nasıl öldürebilirim birde örümcek şapkasını taktıgımda ne gibi seyler yapabılırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nachtmystium

büyük örümcekleri nasıl öldürebilirim birde örümcek şapkasını taktıgımda ne gibi seyler yapabılırım ?

Büyük örümcek dediğin kraliçe örümcek ise öldürmek bayağı zor domuzların yardımı gerekebilir.Ben mızrak ve log suit ile bi deneme yaptım sonuç hüsranla bitti. Şapka konusunda ise henüz kullanamadım ama birçok yerde okuduğum ve gördüğüm kadarıyla örümcekler sana saldırmıyo ve onları saldırı için kullanabiliyormuşsun.
  • Tekrardan ben başka bir soru ise; gün geçtikce (60. Gün) Can barımda düşüş olmakta ancak bir çok videoda gördüğüm kadarıyla bunu yaşamıyorlar bunu nasıl önleyebilirim ?
  • Teşekkürler. Detaylı rehber takip
  • Güzel Konu.Devam edersen sevinirim, ihtiyacımız var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.