Şimdi Ara

adidas kaz tüyü yelek (BİTTİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.731
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

    Allahın bir bize hizmet için yarattığı canlılar vardır, bir de doğal hayatın devamlılığı için yarattığı canlılar vardır... Bu ince çizgiye dikkat etmek lazım...

    Dünyanın Mahvolmasının sebebi bu kafadır. Hiç bir canlı hiç bir canlıya hizmet etmek zorunda değil.

    Ayrıca o tüylerin, hayvanlar öldükten sonra yolunduğunu iddia etmek gerçekten büyük iyimserlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 e kurk alirim be



    diyip kaciyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loggerheads

    @onurguner eminmisin ? altın yumurtlayan tavuğu neden kessin adamlar, kaz tüğünü hayvanı öldürmeden yoluyorlar, hayvan tekrar tüğü çıktığı zaman aynı işlemden tekrar geçiyor, 1 seferlik olayda değil üstelik.


    https://www.youtube.com/watch?v=vvqNTD8JgCU

    1. Kaz kesilir ve kanı akıtılır.

    2. Kesilen kazı ıslatmak için kullanılacak olan daldırma kabı yeterli büyüklükte olmalıdır. Daldırma işleminde kaz, bir elle gagadan diğer elle ayaklardan tutulur ve suya daldırılır. Tüylerin daha az olduğu sırt kısımlarında suda tutma süresi biraz daha kısa olabilirken, yoğun tüylerin olduğu diğer kısımlarda süre uzatılmalıdır.

    3. Kaz tüylerinin kaba yolumu için sıcak suya daldırma yada hafif sıcak suya daldırma yeterlidir. Kazlar 54.5-65.5 °C deki suda 1-3 dakika tutularak çıkarılır. Daha yüksek ısılarda sıcak suya daldırma süresi daha kısa uygulanabilir. Tüylerin ıslanmasını hızlandırmak için suya biraz deterjan katılabilir.

    4. Sıcak suya daldırmada suyun tüm tüyleri etkilediğinden emin olunmalıdır. Bunu anlamak için vücudun bazı bölümlerinden birkaç tüy kopartılabilir.

    5. Sıcak suya daldırmadan sonra tüylerdeki su derhal uzaklaştırılmalıdır. Kısa bir süre için kurutma uygundur.

    6. Daha sonra karkas 2.5-5.0 cm kalınlığındaki eritilmiş balmumuna daldırılır. Mum ve altındaki su karkası örtecek kadar derin olmalı, suyun ısısı 60-65 °C arasında tutulmalıdır. Daldırma işlemi 3. Maddede belirtildiği gibi uygulanır.

    7. Eritilmiş balmumundan çıkarılan karkas buzlu suya daldırılır, daha sonra tekrar muma daldırılır. Birinci muma daldırma mumun tüylere penetrasyonu için gereklidir. İkincisi ise, mum tabakasının inceltilmesini sağlar.

    8. Eritilmiş balmumundan çıkarılan kaz ikinci defa buzlu suya daldırılır ve hızlıca yarı katı muma alınır. Muma konmadan önce kazın üzerindeki su uzaklaştırılır. Mumun daha yumuşak olması halinde suyun uzaklaştırılması daha kolaydır.

    9. Mumun elle uzaklaştırılması sonucu mumla birlikte tüm tüyler de yolunmuş olur.

    10. Son olarak mumun içerisindeki artıkları uzaklaştırmak için mum iyice karıştırılır ve artıkların çökmesi sağlanır. Katılaşan mum toplanır ve geriye kirli atık kısım kalır.




  • irish kullanıcısına yanıt
    Ben zaten o arkadaşa cevap olarak yazmıştım bu sözü, ben de karşıyım ama yanlış anlamışsınız herhalde. Ayrıca müslüman değilseniz öyle düşünmeniz normal...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Resimde yolunan hayvan kazdır.

    yolunan ördek yolunmuş kaz.. ikinizde haklısınız, resimde ikiside var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurguner

    quote:

    Orijinalden alıntı: Loggerheads

    @onurguner eminmisin ? altın yumurtlayan tavuğu neden kessin adamlar, kaz tüğünü hayvanı öldürmeden yoluyorlar, hayvan tekrar tüğü çıktığı zaman aynı işlemden tekrar geçiyor, 1 seferlik olayda değil üstelik.


    https://www.youtube.com/watch?v=vvqNTD8JgCU

    1. Kaz kesilir ve kanı akıtılır.

    2. Kesilen kazı ıslatmak için kullanılacak olan daldırma kabı yeterli büyüklükte olmalıdır. Daldırma işleminde kaz, bir elle gagadan diğer elle ayaklardan tutulur ve suya daldırılır. Tüylerin daha az olduğu sırt kısımlarında suda tutma süresi biraz daha kısa olabilirken, yoğun tüylerin olduğu diğer kısımlarda süre uzatılmalıdır.

    3. Kaz tüylerinin kaba yolumu için sıcak suya daldırma yada hafif sıcak suya daldırma yeterlidir. Kazlar 54.5-65.5 °C deki suda 1-3 dakika tutularak çıkarılır. Daha yüksek ısılarda sıcak suya daldırma süresi daha kısa uygulanabilir. Tüylerin ıslanmasını hızlandırmak için suya biraz deterjan katılabilir.

    4. Sıcak suya daldırmada suyun tüm tüyleri etkilediğinden emin olunmalıdır. Bunu anlamak için vücudun bazı bölümlerinden birkaç tüy kopartılabilir.

    5. Sıcak suya daldırmadan sonra tüylerdeki su derhal uzaklaştırılmalıdır. Kısa bir süre için kurutma uygundur.

    6. Daha sonra karkas 2.5-5.0 cm kalınlığındaki eritilmiş balmumuna daldırılır. Mum ve altındaki su karkası örtecek kadar derin olmalı, suyun ısısı 60-65 °C arasında tutulmalıdır. Daldırma işlemi 3. Maddede belirtildiği gibi uygulanır.

    7. Eritilmiş balmumundan çıkarılan karkas buzlu suya daldırılır, daha sonra tekrar muma daldırılır. Birinci muma daldırma mumun tüylere penetrasyonu için gereklidir. İkincisi ise, mum tabakasının inceltilmesini sağlar.

    8. Eritilmiş balmumundan çıkarılan kaz ikinci defa buzlu suya daldırılır ve hızlıca yarı katı muma alınır. Muma konmadan önce kazın üzerindeki su uzaklaştırılır. Mumun daha yumuşak olması halinde suyun uzaklaştırılması daha kolaydır.

    9. Mumun elle uzaklaştırılması sonucu mumla birlikte tüm tüyler de yolunmuş olur.

    10. Son olarak mumun içerisindeki artıkları uzaklaştırmak için mum iyice karıştırılır ve artıkların çökmesi sağlanır. Katılaşan mum toplanır ve geriye kirli atık kısım kalır.

    Videoyu izlemedin de mi boş boş iddşa ediyorsun hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar mavi jeans den almıştım yaklaşık 6 ay oluyor kaz tüyü gri renk yelek en fazla 1 veya 2 kere giymişimdir banada biraz büyük geldi S beden ama M gibi almak isteyen olursa 90 liraya veririm ben 100 liraya aldım
  • Fiyatı da çok pahalıymış zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yelek ilk ciktiginda oylesine adidasta dolasiyordum satis elemani gelmis sana 500 yapariz diyodu
    Almadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaz tüyü ürünler inanılmaz rahat hem hafife hem de çok sıcak tutuyorlar 1 kere giydikten sonra zaten hastası oluyor insan tek sıkıntısı kazak giydigimde üzerimde tüy bırakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaç ile alakalı işim gereği açık alanda çalışıyorum yelek üzerine 15000 mm isotex teknik ceket giyiyorum yağmur kar farketmiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sempiternal

    Sıcak tutacak hafif, şık ve hesaplı bir model öneriniz varmıdır?

    Quechuanin 80 liraya vardi yanilmiyosam. Decathlondan bakabilirsin hocam. Quechua 10 numara urunler yapiyor. Outdoor malzeme ureticisi kendileri zateb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların hepsi sentetik kaz tüyüdür arkadaşlar.

    Bazı uyanıklar gerçekten kaz tüyü zannediyor ve parasının karşılığını aldığını sanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Loney


    quote:

    Orijinalden alıntı: onurguner

    quote:

    Orijinalden alıntı: Loggerheads

    @onurguner eminmisin ? altın yumurtlayan tavuğu neden kessin adamlar, kaz tüğünü hayvanı öldürmeden yoluyorlar, hayvan tekrar tüğü çıktığı zaman aynı işlemden tekrar geçiyor, 1 seferlik olayda değil üstelik.


    https://www.youtube.com/watch?v=vvqNTD8JgCU

    1. Kaz kesilir ve kanı akıtılır.

    2. Kesilen kazı ıslatmak için kullanılacak olan daldırma kabı yeterli büyüklükte olmalıdır. Daldırma işleminde kaz, bir elle gagadan diğer elle ayaklardan tutulur ve suya daldırılır. Tüylerin daha az olduğu sırt kısımlarında suda tutma süresi biraz daha kısa olabilirken, yoğun tüylerin olduğu diğer kısımlarda süre uzatılmalıdır.

    3. Kaz tüylerinin kaba yolumu için sıcak suya daldırma yada hafif sıcak suya daldırma yeterlidir. Kazlar 54.5-65.5 °C deki suda 1-3 dakika tutularak çıkarılır. Daha yüksek ısılarda sıcak suya daldırma süresi daha kısa uygulanabilir. Tüylerin ıslanmasını hızlandırmak için suya biraz deterjan katılabilir.

    4. Sıcak suya daldırmada suyun tüm tüyleri etkilediğinden emin olunmalıdır. Bunu anlamak için vücudun bazı bölümlerinden birkaç tüy kopartılabilir.

    5. Sıcak suya daldırmadan sonra tüylerdeki su derhal uzaklaştırılmalıdır. Kısa bir süre için kurutma uygundur.

    6. Daha sonra karkas 2.5-5.0 cm kalınlığındaki eritilmiş balmumuna daldırılır. Mum ve altındaki su karkası örtecek kadar derin olmalı, suyun ısısı 60-65 °C arasında tutulmalıdır. Daldırma işlemi 3. Maddede belirtildiği gibi uygulanır.

    7. Eritilmiş balmumundan çıkarılan karkas buzlu suya daldırılır, daha sonra tekrar muma daldırılır. Birinci muma daldırma mumun tüylere penetrasyonu için gereklidir. İkincisi ise, mum tabakasının inceltilmesini sağlar.

    8. Eritilmiş balmumundan çıkarılan kaz ikinci defa buzlu suya daldırılır ve hızlıca yarı katı muma alınır. Muma konmadan önce kazın üzerindeki su uzaklaştırılır. Mumun daha yumuşak olması halinde suyun uzaklaştırılması daha kolaydır.

    9. Mumun elle uzaklaştırılması sonucu mumla birlikte tüm tüyler de yolunmuş olur.

    10. Son olarak mumun içerisindeki artıkları uzaklaştırmak için mum iyice karıştırılır ve artıkların çökmesi sağlanır. Katılaşan mum toplanır ve geriye kirli atık kısım kalır.

    Videoyu izlemedin de mi boş boş iddşa ediyorsun hala

    dolu dolu idda et sen.
    kardeşim karslıyım ben. her sene 5-6 tane alırım köyden parasıyla kaz yeriz. böyle oldugunu bildiğim için alırım alırım. ne yapayım öyle yapanda var ise. kestikten sonra onlar tüyünü bu şekilde alır. firmalara satar. herşeyede bilmiş gibi konuşmayın.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.