Şimdi Ara

ADCarry'e başladım bilenler yardım edebilirmi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 iyi bi sup bul
    cok rahat gold olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalista'nın o kadar zor olmadığını düşünen tek kişi ben miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bridgit M.

Kalista'nın o kadar zor olmadığını düşünen tek kişi ben miyim

Oyun kolay kanka

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gecgelen kuruit

Ellerine sağlık okudum ve yazacaklarımın tamamını yazmışsın

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadouspan

quote:

Orijinalden alıntı: ZL Veon TR

Arkadaş başlık'da belirttiğim gibi adcarry'e başlamış bulunmaktayım.

Yeni başladığım için pek fazla bilmiyorum önerilerinizi sölermisiniz lütfen genellikle vayne graves oynuyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Biraz uzun bir yazı yazacağım umarım okuyup faydalanabilirsin. Öncelikle AD Carry rolünün bilinmesi gereken en önemli özellikleri: İyi farm yapmak, iyi pozisyon almak ve iyi kite yapmaktır. Bu üç madde olmazsa olmazlardan olduğu için kendini bunlar üzerinde geliştirmeye çalış.

Gelelim şampiyon tavsiyelerine. Yeni başladığın için ben sana menzili biraz daha fazla olan, kaçış mekaniği olan veya kolay pozisyon alabilen şampiyonlardan önermek istiyorum. Biraz daha basit şampiyonlardan başlayıp daha sonra zor şampiyonları oynamanın daha yararlı olacağını düşünüyorum (Sadece bilgisayar oyunları alanında değil hemen hemen her şeyde bu böyledir.). Çünkü tavsiye edeceğim şampiyonlar ile pozisyon alma olayını daha rahat geliştireceksin. Önereceğim şampiyonları alfabe sırasına göre yazıyorum o yüzden üstte olan daha iyi tarzı düşünme.

1. Caitlyn:
    -> Lane bully bir şampiyon olması lane ini kazanmanı kolaylaştırır.
    -> Yüksek menzili sayesinde hem lanede hem de takım savaşlarında hemen hemen her şeyi yapabilirsin.
    -> Kaçış yeteneğinin (E) olması gerek rakibi kovalama, gerek rakipten kaçma gerekse pozisyonunu yenilemen açısından sana büyük kolaylık sağlar.
    -> Q yeteneği sayesinde wave clear özelliği de mevcut.

2. Corki:
    -> Laning phasede güçlü olması lane ini kazanmanı kolaylaştırır.
    -> Orta menzilli bir şampiyon (550 menzil) fakat uzaktan kullanabileceği yetenekleri var (Q, R). Ayrıca bu menzil senin için yeterli.
    -> Kaçış yeteneğinin (W) olması gerek rakibi kovalama, gerek rakipten kaçma gerekse pozisyonunu yenilemen açısından sana büyük kolaylık sağlar.
    -> Oldukça fazla poke yeteneği ve wave clear özelliği de mevcut.
    -> Çok fazla burst damage i var.
    -> Diğer AD Carry'lerden farklı bir sınıfta bulunuyor: AD Caster. Daha çok yetenek seti ile hasar verir.

3. Ezreal:
    Manamune buildi yapacaksan early gamede biraz pasif kalman gerekebiliyor ama ben yine de Ezreal'ı tavsiye edeceğim.
    -> Laning phase i değişkenlik gösterebiliyor (buildine ve oynayış stiline göre). Bu yüzden bu kısımdan pek bahsetmeyeceğim.
    -> Orta menzilli bir şampiyon (550 menzil) fakat uzaktan kullanabileceği yetenekleri var (Q, W, R). Ayrıca bu menzil senin için yeterli.
    -> Kaçış yeneteğinin (E) olması gerek rakibi kovalama, gerek rakipten kaçma gerekse pozisyonunu yenilemen açısından büyük kolaylık sağlar. Aynı zamanda Ezreal'da diğer şampiyonlardan farklı olarak doğru cooldown buildi ile bu E yeteneğini çok sık kullanmak mümkün.
    -> Q sayesinde poke yapma özelliği var. Aynı zamanda Q ile uzaktan farm almak da mümkün.
    -> Ultisi sayesinde güzel bir wave clearı var.
    -> Diğer AD Carry'lerden farklı bir sınıfta bulunuyor: AD Caster. Daha çok yetenek seti ile hasar verir.

4. Graves ve Lucian:
    Benzer yetenek setlerine sahip oldukları için ve ikisi de kısa menzilli olduğu için ikisini ortak almak istedim. Neden tavsiye ettin diye soracak olursan yeni başlayan bir oyuncu için kısa menzilli bir AD Carry riskli olabilir ancak bu iki şampiyonda da dash yeteneği yani kaçış yeteneği (E) bulunduğu için bunları da önermek istedim. Oynayış olarak zor gelirse daha sonra oynamaya başlayabilirsin.
    -> İkisi de lane bully.
    -> Kaçış yetenekleri var.
    -> Burst damage.
    -> Hızlı wave clear.
    -> Menzilleri kısa: Graves (525), Lucian (500) buna dikkat et!

5. Tristana:
    Son olarak Tristana'yı önereceğim. Early game i diğerleri kadar iyi olmayabilir ama kendisi bir hyper carry yani late gamede çok kuvvetli. Aynı zamanda kaçış yeteneği de mevcut.
    -> Seviye atladıkça artan bir menzil.
    -> Oyun sonunda çok kuvvetli bir hale gelmesi (Hyper Carry).
    -> Doğru oynanırsa oyun başlarında da iyi iş yapar.
    -> Kaçma, kovalama, pozisyonunu yenileme yeteneği (W). Kill veya asist durumunda resetlenir.

Vakit bulabilirsem laning phase kuralları hakkında da birkaç bir şey yazabilirim. Benim önerilerim bu kadar iyi forumlar.

Yazdıkların için çok çok teşekkür ederim kardeşim bunların hepsini tek tek okudum ve her oynunum da en baştan başlayıp heroların sırasına göre hepsini uyguluyorum işe yarıyor allah razı olsun.

• quote:

Yeni başladığım için pek fazla bilmiyorum önerilerinizi sölermisiniz lütfen genellikle vayne graves oynuyorum.

Şimdiden teşekkürler.

şuan metada vayne var zaten vayne den başşka bişey oynanmıyor ve graves. Farm kite abi başka yol yok :D ADC DEMEK FARM DEMEK KİTE DEMEK vaynede kite yapabilirsen senden iyisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: King in the Jungle

quote:

Şimdiden teşekkürler.

şuan metada vayne var zaten vayne den başşka bişey oynanmıyor ve graves. Farm kite abi başka yol yok :D ADC DEMEK FARM DEMEK KİTE DEMEK vaynede kite yapabilirsen senden iyisi yok.

Aynen öyle şuan oyundayım graves oynuyorum karşımda sivir olmasına rağmen baya iyiyim galiba ss atıcam az sonra :)

• sivirle graves i ezemiyormu yahu :D skill karakteri graves nerdeyse bir sklini dodgelasa alır alalh alalh iyisin iyi
  • Arkadaşlar buda ss nasıl iyimi ?
     ADCarry'e başladım bilenler yardım edebilirmi ?
  • Ciddiyim paranı harcama. Gates ve vayne ile devam et. 6300e run sayfası aç. 8 9 K para kas tekrar can çalmalı bir run sayfası diz.

Ben olsam ap türlerinden vazgeçer direk 8 9 K ile runu dizerdim.

• Vayne oynarken u attiktan sonra q atma . bot rk aktifini kullanmayi unutma ve q gorunmezindeyken adami e ile yapistirmayi dene . gorunmezden cikarsan adam sana gore pozisyon alir . Eger lane kazanmak istiyosan bu olayi iyi yapman lazim . Birde iki vurus yaptiktan sonra e atarak hem adama true dmg atmis olursun hem de adam sana fazla zarar veremez . Early oyunda supuna gore oyna . Thresh nami blitz janna leo gibi champlar rakibine cc attiktan sonra e skillini kullanarak takastan onde cikin . Eger geride kalirsan umutsuzluk yasama unutma sen bir hyper carrysin farmina cok dikkat et lane kazanmak sadece kill almak degildir . Run olarak Morlara saldiri hizi koymani tavsiye ederim earlyde tum adcleri farm alma ve takas konusunda rahatlatir . Adam 3 vururs sen 4 vurursun. Hadi kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Ciddiyim paranı harcama. Gates ve vayne ile devam et. 6300e run sayfası aç. 8 9 K para kas tekrar can çalmalı bir run sayfası diz.

Ben olsam ap türlerinden vazgeçer direk 8 9 K ile runu dizerdim.

Zaten can çalma rünüm hazır duruyor var onları ayarladım şimdi 1rün sayfasını saldırı hızı 1 rün sayfasını da can çalma yapıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKCoestar

Vayne oynarken u attiktan sonra q atma . bot rk aktifini kullanmayi unutma ve q gorunmezindeyken adami e ile yapistirmayi dene . gorunmezden cikarsan adam sana gore pozisyon alir . Eger lane kazanmak istiyosan bu olayi iyi yapman lazim . Birde iki vurus yaptiktan sonra e atarak hem adama true dmg atmis olursun hem de adam sana fazla zarar veremez . Early oyunda supuna gore oyna . Thresh nami blitz janna leo gibi champlar rakibine cc attiktan sonra e skillini kullanarak takastan onde cikin . Eger geride kalirsan umutsuzluk yasama unutma sen bir hyper carrysin farmina cok dikkat et lane kazanmak sadece kill almak degildir . Run olarak Morlara saldiri hizi koymani tavsiye ederim earlyde tum adcleri farm alma ve takas konusunda rahatlatir . Adam 3 vururs sen 4 vurursun. Hadi kolay gelsin.

Tamam kardeşim deniycem teşekkür ederim birde vayne'e saldırı hızı rünü lazım demi ?

• O profilindeki Champ'ı öğrenmeden oynama sakın
  • JarLewiS kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş :)
  • Kardeş ben urgot dahil her adcui beceririm ama dravenda rezaletimdir bence adclerin nirvanası dravenı seriye bağlayatak oynayandır

• Zeonn izleyerek oyununu geliştirebilirsin kendisi zamanında Türkiyede şampiyonluk aşamasındaydı ligteki çoğu adcden daha iyi
  • Öncelikle biraz uzun olacak fakat, eğer bu dediklerimi harfi harfine uygularsan eminim öğrenirsin. Öncelikle arkadaşlar Kalista falan demişler, sakın Kalista alayım deme yapma böyle bir hata. Çünkü Kalista tamamen kite herosu ve bu yeni adcye başlayan bir kişi için çok zor olur, adcden pes ettirir. Sana tavsiyem uzun rangelerle başla; Caitlyn, Tristana gibi herolar senin yavaş yavaş adc taktiğini, mantığını öğrenmene yardımcı olacaktır. En başta benim tavsiyem Gravestir. Hem kolay, hem burst hasarı çok fazla olunca iyice kolay oluyor. Hafif bir anlatayım;

Graves;

1- Graves oynarken sakın ama sakın karşına caitlyn gelince pokelayım falan deme, ölürsün. Yanında leona, thresh gibi bir desteğin varsa 6'ya kadar bekle 6 olunca caitlyne burst damageini atıp kesersiniz.

2- Graves genellikle latede daha durdurulamaz bir karakterdir, o yüzden earlyde sen farmını yap karışma kimseye. (Burada Graves earlyde kötü demedim, algıda seçicilik yapmayalım. Earlyde de gayet durdurulamaz bir karakter ama latede daha bir aktif.)

3- Gravesde eşya seçimini ezbere yapmayacaksın bu yapılan en büyük hatalardandır. Karşı takımda 2'den fazla zırh çıkan yoksa son fısıltıya gerek yok, çünkü zaten o burst damagei direk zırhı sıfırlıyor. Eşya seçimine de değineceğim.

3- Graves'in kombosu üstte de bahsettiğim gibi direk burst damage atar ve muhtemelen karşısndaki kurtulamaz. Kombosu ve skill dağılımı ise; Q-W-E-R(komboyu yaparken e skillini adamın direk üstüne atlarken kullan veya herhangi bir skillinden kaçarken kullan, e'ni atmandaki amaç e'nin verdiği attack speedi kullanmandır. Ölmezse şayet öldürebilesin diye.) Q-E-W(bu da skill dağılımı.)

4- Evet, gelelim eşya seçimine. İlk başta sabit doranla başlayacaksın (bu her adcde böyledir artık biliyorsundur sanırım.) Ardından base döndüğün zaman üzerinde B.F. (A.M.K) için paran varsa direk onu al git koridoruna; ama eğer yoksa B.F. için ebedi kılıcın kazmasını al bir de paran yeterse bot al git koridora. İkinci döndüğün zaman ebediyi bitirmelisin ki rakipten üstün olasın. Eğer bitiremezsen paran yoksa savaş çizmeni al git. Üçüncü base dönüşünde ebediyi bitirip statiğe veya hayalete başla. (benim tavsiyem statiktir, çünkü bu tank metasında hayalet ile çok iş yapamazsın.) Ardından bu karşı takıma bağlı olarak son fısıltı alabilirsin eğer çok fazla zırh almış adam yoksa tavsiyem kanasusamıştır. Çünkü kanasusamış çok etki yaratmasa da en azından verdiğin hasar ile kalmıyorsun, can çalarak daha fazla hasar veriyorsun. Ama eğer çok zırh çıkmış adam varsa son fısıltı veya youmuu tavsiyemdir. Son eşya olarakta yine karşı takım baz alınarak, banshee, koruyucu melek veya cıva yatağan tercih edebilirsin. Çok fazla CC (Stun vs.) var ise cıva yatağan her türlü iş görür ad falan da veriyor. Ama yoksa veya çok ani kombolar varsa banshee al en azından bir tanesinden sıyrılırsın.

Graves bu kadardı.

Bir de üst yorumlarda gördüm arkadaş Vayne'i öğrenmeden başlama demiş; Vayne çok ileri seviye bir adcdir ona zamanın var daha. Ama şimdilik sana 3 şampiyon tavsiye ederim; Graves, Caitlyn, Tristana. (Tavsiyem baya bir süre Graves oynamandan yanadır. Graves ve Caitlyn çalış onlarla farm yapmayı öğrenirsin, fight'ta yer almayı öğrenirsin.

Ha bir de, kite yapmak çok önemlidir. O olmazsa kaçamazsın. Kite yapmayı da nasıl öğrenirsin; bot oyunu açıp kitelamayı denersin. Başka türlü aklıma gelmedi şimdilik. Ama anlatmamı istediğin başka bir şampiyon olursa kapım açık beklerim :)

İyi oyunlar

• kuyt öğren
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucukluyumurta_

Öncelikle biraz uzun olacak fakat, eğer bu dediklerimi harfi harfine uygularsan eminim öğrenirsin. Öncelikle arkadaşlar Kalista falan demişler, sakın Kalista alayım deme yapma böyle bir hata. Çünkü Kalista tamamen kite herosu ve bu yeni adcye başlayan bir kişi için çok zor olur, adcden pes ettirir. Sana tavsiyem uzun rangelerle başla; Caitlyn, Tristana gibi herolar senin yavaş yavaş adc taktiğini, mantığını öğrenmene yardımcı olacaktır. En başta benim tavsiyem Gravestir. Hem kolay, hem burst hasarı çok fazla olunca iyice kolay oluyor. Hafif bir anlatayım;

Graves;

1- Graves oynarken sakın ama sakın karşına caitlyn gelince pokelayım falan deme, ölürsün. Yanında leona, thresh gibi bir desteğin varsa 6'ya kadar bekle 6 olunca caitlyne burst damageini atıp kesersiniz.

2- Graves genellikle latede daha durdurulamaz bir karakterdir, o yüzden earlyde sen farmını yap karışma kimseye. (Burada Graves earlyde kötü demedim, algıda seçicilik yapmayalım. Earlyde de gayet durdurulamaz bir karakter ama latede daha bir aktif.)

3- Gravesde eşya seçimini ezbere yapmayacaksın bu yapılan en büyük hatalardandır. Karşı takımda 2'den fazla zırh çıkan yoksa son fısıltıya gerek yok, çünkü zaten o burst damagei direk zırhı sıfırlıyor. Eşya seçimine de değineceğim.

3- Graves'in kombosu üstte de bahsettiğim gibi direk burst damage atar ve muhtemelen karşısndaki kurtulamaz. Kombosu ve skill dağılımı ise; Q-W-E-R(komboyu yaparken e skillini adamın direk üstüne atlarken kullan veya herhangi bir skillinden kaçarken kullan, e'ni atmandaki amaç e'nin verdiği attack speedi kullanmandır. Ölmezse şayet öldürebilesin diye.) Q-E-W(bu da skill dağılımı.)

4- Evet, gelelim eşya seçimine. İlk başta sabit doranla başlayacaksın (bu her adcde böyledir artık biliyorsundur sanırım.) Ardından base döndüğün zaman üzerinde B.F. (A.M.K) için paran varsa direk onu al git koridoruna; ama eğer yoksa B.F. için ebedi kılıcın kazmasını al bir de paran yeterse bot al git koridora. İkinci döndüğün zaman ebediyi bitirmelisin ki rakipten üstün olasın. Eğer bitiremezsen paran yoksa savaş çizmeni al git. Üçüncü base dönüşünde ebediyi bitirip statiğe veya hayalete başla. (benim tavsiyem statiktir, çünkü bu tank metasında hayalet ile çok iş yapamazsın.) Ardından bu karşı takıma bağlı olarak son fısıltı alabilirsin eğer çok fazla zırh almış adam yoksa tavsiyem kanasusamıştır. Çünkü kanasusamış çok etki yaratmasa da en azından verdiğin hasar ile kalmıyorsun, can çalarak daha fazla hasar veriyorsun. Ama eğer çok zırh çıkmış adam varsa son fısıltı veya youmuu tavsiyemdir. Son eşya olarakta yine karşı takım baz alınarak, banshee, koruyucu melek veya cıva yatağan tercih edebilirsin. Çok fazla CC (Stun vs.) var ise cıva yatağan her türlü iş görür ad falan da veriyor. Ama yoksa veya çok ani kombolar varsa banshee al en azından bir tanesinden sıyrılırsın.

Graves bu kadardı.

Bir de üst yorumlarda gördüm arkadaş Vayne'i öğrenmeden başlama demiş; Vayne çok ileri seviye bir adcdir ona zamanın var daha. Ama şimdilik sana 3 şampiyon tavsiye ederim; Graves, Caitlyn, Tristana. (Tavsiyem baya bir süre Graves oynamandan yanadır. Graves ve Caitlyn çalış onlarla farm yapmayı öğrenirsin, fight'ta yer almayı öğrenirsin.

Ha bir de, kite yapmak çok önemlidir. O olmazsa kaçamazsın. Kite yapmayı da nasıl öğrenirsin; bot oyunu açıp kitelamayı denersin. Başka türlü aklıma gelmedi şimdilik. Ama anlatmamı istediğin başka bir şampiyon olursa kapım açık beklerim :)

İyi oyunlar

Çok sağol kardeşim dediğin gibi graves oynuyorum bu aralar 2 maç 2 win aldım dün çok iyiydi ilk başta farma odaklanıp late de ağlatıyorum graves ile 12 maçım var 10 zafer 2 bozgun inşallah devam ettiricem bu düzene herşey için sağol :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.