Şimdi Ara

Adaptör ile 7,2V Ni-Mh Pil Şarj Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ufak bi proje için 7,2v enerjiye ihtiyacım var. Bunun için 6 adet 2000 mah ni-mh kullanmayı düşünüyorum. Ancak bu 6 pili şarj etme konusunda sıkıntı yaşıyorum.. Bu pillere direk olarak 9V - 200ma bi adaptörle enerji versem ortalama 10 saat sora piller dolmuş olacak. Peki piller dolduktan sora adaptörün hala enerji vermesinin bi zararı olur mu? Zararı varsa bu pilleri şarj edebilmemin başka yolu var mı? Benim düşündüğüm başka bi alternatifte aşağıdaki gibi zaman ayarlı priz alıp bunu 10 saate ayarlayıp, 10 saat sora prizin enerjiyi kesmesini sağlamak..
     Adaptör ile 7,2V Ni-Mh Pil Şarj Etmek

• Ni-Mh piller sabit gerilim ve akımla şarj edilebilir ancak bu ömürlerinden çalar, mümkünse şarj kapasitesine yaklaştıkça akımı ve gerilimi düşüren bir devre kurmanız daha sağlıklı olur.
  • Aslında linkini verdiğim üründen almayı düşünüyorum. Ancak pilleri tek tek şarj etmek zor olucak. Paket halinde şarj edebilirsem benim için çok daha iyi olur. Aşağıdaki bu ürünün şarj gerilimini düşüren devreye sahip olduğunu pek düşünmüyorum ancak varmıdır böyle bir özelliği? Sabit gerilim ile şarj etmek pillere ne derece zarar verebilir?

http://www.pilburada.com/gp-gppb420gs210b-recyko-8-adet-aa-size-kalem-pil-4-adet-aaa-size-ince-kalem-pil-dahil-sarj-cihazi-60580u.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 27 Nisan 2014; 23:40:54 >

• Linkteki devre işinizi görür diye tahmin ediyorum.

http://www.simple-electronics.com/2011/10/simple-ni-cd-charger-automatic.html
  • senged kullanıcısına yanıt
    Paket halinde şarj edebilirsiniz, piller aynı özellikte ve yenilikte olsun ve mümkünse punto yaptırın. Dediğim gibi 9v ile sabit şarj edebilrsiniz ama şarj tamamlandığında şarjı kesebiliyorsanız ve sıcaklığı kontrol altında tutabilirseniz zararı minimuma indirirsiniz. Bahsettiğiniz zamanlamalı prizler iş görür ancak şarj esnasında kontrol edin pillerin aşırı ısınmalarına izin vermeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ni-mh pil şarj olmuyor
    4 yıl önce açıldı
    Ni-Mh pil şarj devresi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.