Şimdi Ara

Adanalıları Nasıl Bilirsiniz ? :) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
16.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MemoSoZ

quote:

Orjinalden alıntı: kubi lay

kendilerini sevdirmemek için her türlü kötülüğü,cahilliği,kroluğu,görgüsüzlüğü yapan memleketin insanları olarak görüyorum ve bunuda çok iyi başarıyorlar.Bir sürü adanalı tanıyorum hepsi benden uzak ALLAH'a yakın olsun.Bir tane bile görmedim doğru düzgün bir insan adanadan.

Edit:Pardon bir tane adam gibi bir adam olan adanalı bir tandıgım var onu unutmuşum

adanadan düzgün insan görmek için önce kendininin insan olman lazım sen nerelisin yaz bakalımda bizde sana sayalım biraz adam ol

evet Şekil-A da gördüğünüz gibi tipik bir Adanalı daha

Arkadaş konuda sorulmuş adanalıları nasıl bilirsiniz diye bende cevaplamak istedim sanane benim memleketimden sen adam ol ilk önce bi görgülü ol saygılı olda konuya saygı göster burda adanalıları iyi birisi olarak görmeyen bir tek benmi varım ? demekki gerçekten bir sorun var bu insanlarla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubi lay -- 1 Ocak 2009; 21:20:50 >

• Bende Adanalıyım. Adanlılar aşağıladığınız kadar kötü değiller. Her Anadolu Türk insanı gibi sevecen ve yardımsever insanlardır. İyi çok iyi kötüsü de çok kötüdür.
    Adana da bir köy bilirim ki, köydeki tüm insanlar geçimlerini şehir merkezinde dilenerek sağlıyolar ve hepsinin altında bir araba ve en az bir tane tapulu arazileri yada evleri var.
    Dedem Osman Güven 1981-1999 yılları arasında Adana'nın en önemli iş adamlarındandı. Hep gittiğimde beni çok güzel karşılarlar, kahvelerindeki muhabbetleri çok severim.

@kubi lay
    Rahatsız mısın arkadaşım? Sen Adana da hiç bulundun mu da böyle peşin yükümlerle insanların kültürleriyle insanlıklarıyla alay ediyorsun. Gerçi Adana da bulunma bence bu zihniyetle fazla sağlıklı yaşam süremezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güven -- 1 Ocak 2009; 21:31:59 >

• rahatsızım gel iyileştir iyileştirebilirsen !
    kimse yogurdum eşki demez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubi lay -- 1 Ocak 2009; 21:50:08 >
  • quote:

rahatsızım gel iyileştir iyileştirebilirsen !

Belli ki bi kuyruk acın var Adana'lılardan yana. Kendilerini sevdirebilmek için herşeyi yaparlar diyorsun ama, senin yaşının karesi kadar insan sever beni Adana da. Adana'nın o yöreselliğini, temiz havasını, muhabbetini hiçbiyerde bulamazsın.Ben hepsi iyi demiyorum mesajımdada belirttim. Ama sen hepsi kötüdür gibi bir genelleme yapıyorsun. Tabi oturduğun yerden. Senin memlekette Çorum galiba.
  • adana'nın adını kötüye çıkaran CONOLARDIR.bu insan dışı varlıklar da din iman yoktur geçimlerini hırsızla sağlarlar.hayattan beklentileri yoktur acımasızlardır.kısaca bütün kötü nitelikleri bu conolarda vardır..

Haymatlos' yani vatansız olarak bilinen Cono aşiretinin kökeni Bulgaristan'a dayanıyor. 1918'de Erzurum'un Horasan ilçesine yerleşen aşiret sonra Adana'ya göç etti. Akıncılar Mahallesi'nde oturan Cono üyeleri, hırsızlık, gasp, yankesicilik olayları yüzünden sık sık adliyelik oldu. Aşiretin ilk lideri 40 çocuklu Cono Ahmet'ti.
    Cono Ahmet'in 1986 yılında aile kavgasını ayırmak isterken kalp krizinden ölmesi üzerine liderliği oğlu Şahmeran Gezer devraldı. Ancak, Gezer de bir kavgada yaşamını yitirince Cono aşireti lidersiz kaldı. Aşiret üyeleri ile mahallenin diğer sakinleri arasında çeşitli nedenler yüzünden sık sık kavga çıktı. 1992'de Büyükşehir Belediyesi, Conoların evlerini istimlak etme kararı aldı. Başlatılan çalışmalar sonucu istimlak edilen evlerin sahiplerine paraları ödendi. Aşiret üyeleri sonra İçel'in Tarsus ve Osmaniye'nin Kadirli ilçesine göç etti. Bazıları da Adana'nın değişik mahallelerine taşınarak yaşamayı sürdürdü

• maraz alii
  • Adanalanın komşuluk açısından çok şikayetçi olduğunu biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mé®t

quote:

Belli ki bi kuyruk acın var Adana'lılardan yana. Kendilerini sevdirebilmek için herşeyi yaparlar diyorsun ama, senin yaşının karesi kadar insan sever beni Adana da. Adana'nın o yöreselliğini, temiz havasını, muhabbetini hiçbiyerde bulamazsın.Ben hepsi iyi demiyorum mesajımdada belirttim. Ama sen hepsi kötüdür gibi bir genelleme yapıyorsun. Tabi oturduğun yerden. Senin memlekette Çorum galiba.

bir gözlük al öyle oku kendini sevdirebilmek için yazmadım sevdirmemek için yazdım.Tabiki seni adanadakiler sever çünkü onlarda sende adanalısınız aynı kafadansınız.
    Kardeşim benim adanalılarla alıp veremediğim yok ben konuya cevap yazdım.Adanayada geldim gördüm çevremdede bir sürü adanalı var beğenmiyorum bu kişileri zorlamı ? zorunamı gitti ?sadece benmi beğenmiyorum ? adanaya gıcık oldugum yok fazla samimi olunmayacak ve güvenilmeyecek bir insanlar o kadar.ha iyisi yokmudur tabiki vardır yok hani sende ve diğer adanalılarda belli ediyorlar kendilerini hemen onayladım bu memkeletin yüzde 90 ı böyle .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubi lay -- 1 Ocak 2009; 22:30:17 >

• quote:

quote:

quote:

bir gözlük al öyle oku kendini sevdirebilmek için yazmadım sevdirmemek için yazdım.Tabiki seni adanadakiler sever çünkü onlarda sende adanalısınız aynı kafadansınız.
    Kardeşim benim adanalılarla alıp veremediğim yok ben konuya cevap yazdım.Adanayada geldim gördüm çevremdede bir sürü adanalı var beğenmiyorum bu kişileri zorlamı ? zorunamı gitti ?sadece benmi beğenmiyorum ? adanaya gıcık oldugum yok fazla samimi olunmayacak ve güvenilmeyecek bir insanlar o kadar.ha iyisi yokmudur tabiki vardır yok hani sende ve diğer adanalılarda belli ediyorlar kendilerini hemen onayladım bu memkeletin yüzde 90 ı böyle .

Cahilsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cahilsin.

evet ben ve bu forumdakilerin çoğu cahil bir tek sen akıllısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubi lay -- 1 Ocak 2009; 22:36:20 >

• genelemek doğru değil ama adanalıların (yerlisi göçmeni dahil) %80i anlatıldığı gibi.hiç alınmayın ama bu gerçekten böyle.aralarda %20 istisna vardır(zaten burda ne kadar adanalı varsa hepsi o dilimde:) gerisi aynen anlatılan gibi.

işin birde şu yanı var;sadece adana değil akdenizin doğusu hep benzer insanlar.hatayı olsun,osmaniye,adana,mersin kısmen antep hep aynı tip insanlar.bu bölge insanı böyle .

her bölgenin insanı o bölgeye özel.bence bu farklılıklar kötü değil.mesela bizde doğuluyuz(güney olmayanı).bu bölgedeki insanlarda ziyadesiyle kaba tiplerdir.kimsede bundan gocunmaz aksine fıkra yapar dalga geçer.bence sizde bu kompleksinizi kırın.

bende kibar,naif bir istanbullu bir bursalı gibi adanalı olmasını istemem.adanalı dendiinde konuşmasında noktalama işareti yerine bir küfür kullanan,acı yemeği seven,allahını kitabını..... diye cümleler kuran tipler istiyorum.siz kötü düşünebilirsiniz ama bu folklorik birşey değerini bilin.

• ben yine müdahale etmek istiyorum ya bu adanalıları nekadar yanlış tanıyanlar varmış ya ben bunu gördüm nüfusumda ADANA/KARATAŞ yazmasından gurur duyuyorum okadar fazla başarılı ve ünlü insanlar varki yarısından fazlası ADANADAN çıkma conolar adımızı lekeleyenler ADANALIYI tanımak isteyenler gitsinler bakalım adanaya hiç tanımadığı bi evin kapısını çalıp içeri girsin bakalım onlardan daha iyi misafir perver hizmette kusur etmeyen insan başka yerde varmı acaba Bİ ŞIRDAN YE BAKALIM YADA YAZIN GİT BİCİBİCİ YE BAKALIM ADANANI HAVASI BAK NASIL SENİ KENDİNE GETİRİYO
  • Her yerin ayrı insanı, insanları vardır.Adana'nında.Adana'lılar genelde saftır.Biraz krosu kekosu fazladır ama çoğunun içinde kötülük yoktur.Birde kendilerini hep öne çıkarmak isterler "Adanalıyıh" falan diye ama bu konuda pek başarılı değillerdir.Saflıkları bu durumu kapatır.Onun dışında benim şimdiye kadar gördüklerim ve tanıdıklarım olarak bakarsak Adana'lılar iyi insanlardır.

• şuana kadar hiç adanalıyla tanışmadım bi işim muhabbetim olmadı.
    ama tv ler veyaz gazeteler olsun mahalledeki olaylar olsun bazılarının huzur bozduklarını biliyorum.
    artık bunlar gerçek adanalı mı yoksa göçmenler mi bilmiyorum.

istanbulda adana ayısı diye bi tabir vardır.işte yukarda dediğim şeylerden dolayı böyle olmuş zaten.
    ama çoğunun bildiğimiz anadolu insanı kimliğini taşıdığı doğrudur tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 2 Ocak 2009; 1:40:35 >
  • Bende adanalıyım gerçek has adanalı nasıldır derseniz kimseyi yarı yolda bırakmaz dedikodu yapmaz yanındaki kadına yan bakılmaz cömerttir yemeğe gittiyseniz kan çıkar ama hesabı kimseye ödetmez sabah kahvaltısında küçük biberleri zeytin niyetine yer çok sakindir ama kızarsa yanında durulmaz.Ama her insan bir değil işte askerde şafak doğangüneş derken meyve bıçağı ile adanalı badimi kovaladığımı bilirim itin tekiydi
    Ama adana karışık bi yer küçük istanbul gibi oldu orasıda çok çeşitli insan var.
  • Evet Bende Birçok Adanalı tanıdım. İş hayatımda, Askerliğimde falan.
    Ve nedense askerde tanıdığımın biri oto hırsızıydı kendisi anlatırdı şöyle yapıyok böyle yapıyok diye.
    Bir diğeri yıllarca gasptan ceza yatmış, Otobanda köprü üzerinde beklerken geçen arabalara büyükçe bir taşı yola bırakarak kaza yaptırdıktan sonra gasp ederlermiş şehirler arası yolda.
    İş hayatımda birini tanıdım adanalı onun bir hırsızlığı falan yoktu ama Allahtan korkusuda yoktu Allaha kitaba söver inanmaz bir tipti. (ATE)
    Uzak bir akrabam var bir tarafı adanalı onlardan gördüğümde farklı birşey değil. Velhasıl pek hazzetmiyorum Adanalıları.
    Tabiki düzgün insanlar mutlaka vardır. şimdi forumdaki Adanalı arkadaşlar yanlış anlamasın ama benim tanıdıklarım bunlardı.

He bu arada yukarda kim yazsa nereli olduğunu sormuşlar falan Ankaralıyım. Bizim dizilerde reklamımız yapılmasada bilen bilir, Ankaranın adamını.

• Çoğu artist havalı tipler ama bir kaç adanalı arkadaşımda çok iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxikoray

Çoğu artist havalı tipler ama bir kaç adanalı arkadaşımda çok iyidir

• Konuyu hortlatmak gibi olucak ama hazır böyle bir konu bulmuşken biraz içimi dökeyim dedim.

İçlerinden çok iyi insanlarda çıkıyor ama maalesef ki çoğu küfürbaz,kendilerine aşırı derece güvenen insanlar.

Mesela kaldığım yurtt odamda bir osmaniye'li arkadaş var.İstanbul'dan geldiğimi duyunca benim dinimi sorgulamaya başladı.Cuma'ya gittin mi? evet gittim ne olcak.Yemin et gittiğine yada fatiha suresini biliyor musun oku bakayım tarzında söylemleri beni biraz deli etti.
    Arkadaşta yeri geliyor Allah'a küfür ediyor içki içiyor sigara içiyor ama benim dinimi sorguluyor.Odada otururken durup dururken bu odada hatta bu yurtta içi en temiz olan insan benim diye başlayıp hepimizi küçümsediği bile oluyor.

Okulda da buna benzer bir sürü arkadaş var ama iki tane yakın arkadaşımda adanalı ve onlarda adanalılarda şikayetçi bu konularda.

Biraz dolmuştum yaşadığım olaylardan dolayı burda biraz içimi döktüm kusruma bakmayın

• Simit,şalgam,adana köfte,baraj yüzücüleri,tarım,tüfek ve Adana'nın Kolpa Yalancı Çıkarcı vatandaşları ( genelleme yapmıyorum kimi tanıdıysam böyleydi )
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.