Şimdi Ara

adana-konya-afyon arasındaki lezzet durakları, mola yerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün sonra adıyaman'dan çıkıp memleketime manisa'ya tatile gidiyorum. adana'yı geçtikten sonra acıkmaya başlıyorum genelde. adana-konya-afyon arasında durmaya değer güzel yerleri bileniniz var mı acaba?

• taner abi birazdan sıralar ne kadar kral mekan varsa
  • Kolaylı'da durur musun bilmiyorum(bir de yolunun üstündeyse), dur orda bir ekmek kadayıfı+ kaymak ye(kaymak bizim köyün kaymağıdır, tr'nin en iyisi)başka da blmem. MADE İN AFYON AKÇİN!!!

Taner abi, bayadır konudasın bomba bekliyorum senden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Power:. -- 14 Temmuz 2009; 18:35:32 >
  • He he he

Dostum, öncelikle yolun açık olsun, arabanın yağına, suyunua ve huyuna bak, lastikleri şişir, depoyu doldur. Yola akşam da, sabah da çıkacaksan KAHVALTI yaparak çık, tavuğun derisini, hamurun etlisini ve şerbetin şekerlisini tüketmemeye çalış. Ayrıca 1 tüm somunu 2'ye böl, içine beyaz peynir, domates, salatalık, marul, vb. döşe, folyoya sar, kağıt torbaya koy, yanına da 2 kutu gazoz veya nestea falan koy, çünkü ılık iken de içilebilecek tek meşrubatlar bunlar, belediye gazozundan sonra tabi. Yanına diş fırçası, diş macunu, kürdan, sıvı sabun ve kağıt havlu da al. Faydasını görürsün.

TEM'deki dinlenme tesislerinde ve molalarda birşey yeme, SAKIN AMA SAKIN... Midenin alt üst olma ihtimali var. Ayrıca şehirlerarası otobüslerin öbeklendiği yerlerden de uzak dur. 1 tabak sıcak hamur suyuna (Ezo Gelin çorbası, zavallı Ezo Gelin'in kemikleri sızlıyordur...!!!) 6 TL vermek istemiyorsan gözlerini yola dik, vitesi küçültmeden bas. Kaç ve kurtul.

Sana tavsiyem, evde kahvaltı yap, sonra Adana'da durma, Tekir Tepesinde TEM'den çık, Akçatekir girişinde KASAPLAR var, sağda genelde ama bazıları da solda, hem girişte var, hem çarşının ortasında var. Giriştekiler biraz daha bu işi profesyonelce yapıyorlar. Mutlaka pazarlık yap, eti kemikli ve kilo hesabı verirler, yanında çoban salata, pide ekmek, meşrubat gelir. Şiş kebap vb. yapmazlar, ama istersen 2 halka sucuk da pişirirler fakat bu defa sen çok rahatsız olursun, acaip baharatlı ve yağlıdır. Uğrak yerlerdendir, bu mevsimde de 24 saat açıktırlar. Alman/Hollanda vb. plâkâlı gurbetçiler de durur.

Akçatekir'de kemikli etle uğraşmak istemiyorsan Pozantı TEM'de çık, tavsiye edebileceğim 2 yer var, birisi TÜNEL adında bir lokanta, sahibini sevmesem de kaliteli bir yer, şiş usulü çalışırlar, ama esas yemek bence ŞEKERPINARI'nda yenir, dağdan akan ve aktığı içinde donmayan -10°C'deki SOĞUK SU insanı cenneti arar hale getirir. Denk getirirsen güneş battıktan sonra git, belki 20 TL fazla ödersin ama hem çok güzel yemek yer, hem istediğin kadar HAYAT su içer, hem suyun sesi ile mest olursun.

Bundan sonra yola devam, başka birşey yeme bence. Mideni KONYA KUZU TANDIR, KONYA KUZU FIRIN, pembe pembe, lime lime kuzu eti, ağzında, dilinde ve damağında pişmaniye gibi erir, vücudun bayram eder, miden etin yumuşaklığından uyuşur...

Yanına su al, yolda direksiyon tutarken veya virajlarda sallarken sakız çiğne, dikkati toplar bir de fazla konuşmamanı sağlar. Ara sıra dur, yüzünü suyla yıka, yıkarken gözlerini aç, arabadaki tozlu ve elektrize olmuş havanın gözlerine yapıştırdığı kir tabakası kaybolur gider, LASER ameliyatı olmuş gibi net ve Berrak Tüzünataç görürsün...

Haklısınız.

Taner Göde

• Konya'da fırın kebabı yemeden geçmeyin..
  • konyadan afyona giderken konya çıkışının 5-10. km sinde benzin istasyonu var afyona giderken solda kalıyor orda kuzu şişten etli ekmeğe kdr herşeyi gönül rahatlığıyla yiyebilirsin ismini hatırlamaya çalışıyorum. Hatta biz ordayken minibüs dolusu insanlar konyadan özel geliyordu çok çok nefis bi yer hem mekan olarak hemde lezzet bakımından. kesinlikle tavsiye ederim. kayseriye giderken ve dönerken oraya uğramadan geçemedik :=)

ismini hatırlarsam yazarım. Hatta benzinlik yanında Temsa mı tam hatırlamıyorum otobüs satış yeri vardı.
  • http://www.konyalife.com.tr/haber/bu-yaz-icin-iyi-bir-kesif-dinekli-restaurant-2832.html

Dinekli Restaurant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Arthur -- 14 Temmuz 2009; 20:40:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekirdağ'da gezilecek yerler
    geçen yıl açıldı
    konya marmaris yol tarifi??
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende bir konyalı olarak konya'dan fırın kebabı yemeden gitmemenizi öneririm
  • arkadaşlar mekan tavsiyeleri için çok teşekkürler.

bende çoğunuz gibi uzun yolculuklara sadece yolculuk gözüyle bakmıyorum. yola çıkmadan önce aracımın bakımlarını yaptırır, suyunu havasını kontrol ederim. değişik türlerden CD'ler doldururum. yanımda bol miktarda meyve ve meşrubatı eksik etmem.

yanlız bu yolculuğu daha özel kılan şey 9 aylık oğlumun da bu kez bize eşlik etmesi. onun da araç koltuğu hazır. bavullar da hazırlanıyor. yarına aracım da iç/dış yıkama yaptıracağım ve mis gibi tertemiz olacak. tabi bavulları ve çocuğun eşyalarını HB bir arabaya yerleştirmeye çalışmak ayrı bir zevk

sizlerden aldığım tavsiyelere uyarak gelirken ve giderken birer defa uğrayacağım.
  • benim tavsiyem yol üstünde yemek yemeyin pahalıya patlar.
  • Bir Konya'lı olarak Konya'ya geldiğinizde Hacı Şükrü'den Fırın kebabı yemeden gitmemenizi öneririm.Ama merkeze uğrayamam yol üstünde bir yer olsun istiyorsanız geldiğiniz istikametten Konya Çevre Yoluna girin.İstanbul istikametini takip edin ve şehri geçtikten 10 km sonra soldaki Dinekli Restauranta uğrayın.Kesinlikle tavsiye edebileceğim ve yemekleri gerçekten güzel olan bir yer.Dinekli Restaurant'tan etliekmek yemenizi tavsiye edebilirim size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.