Şimdi Ara

Adana Erkeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

%80 doğru diyelim

• adananin en kral erkegine ......
    noktali yerleri isteyen pm ile ulassin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekleme yapayım

25-kızla nasıl konuşulacağını bilmezler önce slm sonrada çok nazik çıkmışın fotoda gibi yorumlar atarlar ulan nazik olduğunu fotodan nasıl anlayabiliyosun
    26-hem kendileri eklerler hemde sen kimsin derler
    27-Okuma yazmaları kıttır
    28-Genellikle internet kafelerden girerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kakaroff

ekleme yapayım

25-kızla nasıl konuşulacağını bilmezler önce slm sonrada çok nazik çıkmışın fotoda gibi yorumlar atarlar ulan nazik olduğunu fotodan nasıl anlayabiliyosun

• Benimde aklıma gelenler;

29-"Kime baktın" deyip kavga edenler çok olur hatta bazen bıçak ile saldırabilirler.
    30-"Şurda" ve "Orada" karışımı "Şorda" diye bir kelime mevcuttur. Genellikle en çok Adanalıların ağzına yatkındır.
    31-Cırcır böceklerine genellikle "Cırlavuk" derler. Daha doğrusu bunu benim Anneannem söylüyor.
    32-Fırına gidip Pide almak istediğinizde adam size "Kuncu" atayimmi der.
    33-"Bakarmısın" yerine "Bak hele" lafı kullanılmaktadır. Adana dili ve edebiyatı bilmeyen bir çok şeyi bilmez mesela; "Garaj bak hele", burada garaj "Kardeş" manasına gelmektedir.

30. Madde'de Paradox gibi birşeydir. Her ne kadar dilimizde "Şurada" olduğu bilinsede Anneannem, eliyle bir cismi gösterip yakın ile uzağın arasına elini o cisme doğru parmağıyla işaret edip bir yandan da şorda demesi beni her zaman şaşırtmıştır. Bende buradan "ne uzak, ne yakın" olarak anlamaktayım.

32 Madde bizzat başıma geldi; bir kere pide ekmeği istediğimde adam aynen o kelimeyi söyledi ve ben afallayıp bir kaç kere "ne?", "efendim?" gibisinden her ne kadar kibarca anlamadığımı beyan etsem de adam en son "Öküz susam işte" deyince anlayıverdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Benimde aklıma gelenler;

29-"Kime baktın" deyip kavga edenler çok olur hatta bazen bıçak ile saldırabilirler.
    30-"Şurda" ve "Orada" karışımı "Şorda" diye bir kelime mevcuttur. Genellikle en çok Adanalıların ağzına yatkındır.
    31-Cırcır böceklerine genellikle "Cırlavuk" derler. Daha doğrusu bunu benim Anneannem söylüyor.
    33-"Bakarmısın" yerine "Bak hele" lafı kullanılmaktadır. Adana dili ve edebiyatı bilmeyen bir çok şeyi bilmez mesela; "Garaj bak hele", burada garaj "Kardeş" manasına gelmektedir.

30. Madde'de Paradox gibi birşeydir. Her ne kadar dilimizde "Şurada" olduğu bilinsede Anneannem, eliyle bir cismi gösterip yakın ile uzağın arasına elini o cisme doğru parmağıyla işaret edip bir yandan da şorda demesi beni her zaman şaşırtmıştır. Bende buradan "ne uzak, ne yakın" olarak anlamaktayım.

32 Madde bizzat başıma geldi; bir kere pide ekmeği istediğimde adam aynen o kelimeyi söyledi ve ben afallayıp bir kaç kere "ne?", "efendim?" gibisinden her ne kadar kibarca anlamadığımı beyan etsem de adam en son "Öküz susam işte" deyince anlayıverdim.

29.madde gerçekten oralarda popüler mi?yoksa arada 3-5 kişi yaptıgı icin adana'nın adı mı cıkmıs?

• Ne saçmalıyor bu forumdakiler anlam veremiyorum ? Doğma büyüme Adana'lıyım. Ama bu forumda yazılanların birisiyle dahi karşılaşmadım. Haber muhabirlerinin hepsi Adana'nın varoşlarında geziyor sanırım. Lüks semtlerin hiçbirisinde böyle insanlar yoktur, haberlerde gösterilen olaylarda yaşanmaz. Kütüğü Mersin, İstanbul, Ankara, İzmir'i gezmiş biri olarakta söyleyebilirim ki bu şehirlerden çok daha iyidir Adana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tyldrm0 -- 25 Temmuz 2012; 19:31:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk kızları ile evlenilmez...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gene ADANA.
  • Adanalı yakın bir arkadaşım vardı.Böyle yanında zaman geçirince şiveniz kayıyor ama severim dillerini

Çok okkalı söverler, yeşil eriğe "löppü" derler, morling diye bir oyunları var ve bicibici çok severler
  • quote:

ekleme yapayım

Yine atlamış bir tanesi sen nerelisin çok merak ettim. Adana'ya bir kez gelmemiş adam atıp tutuyor ne güzel iş be okuma yazması kıtmışda internet cafeden girerlermişte falan filan. Senin gibi cahiller kendi şehirlerindekilere bakmazlar Adanalılara sallarlarlar. Senin gibiler yüzünden millet kötü sanıyor güzelim şehri.
  • Delikanlıdır
    Adam gibi adamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Benimde aklıma gelenler;

29.madde gerçekten oralarda popüler mi?yoksa arada 3-5 kişi yaptıgı icin adana'nın adı mı cıkmıs?

Adana'da sağda solda öyle tip tip bakanlara genellikle insanlar böyle karşılık verirlerdi. Sonrasında "sanane" cevabı ile kavga çıkardı. Zamanında kavga olduğunda az haberleri çıkmamıştı. Olay sonrası insanlar neden kavga çıktığını sorunca "kime baktın kavgası" diye yanıt vermesi üzerine doğmuş bir şey. Hatta internette bu olayın mizah'ı bile dolaşmaktadır;

Adana Merkez Camii'nde, namazda selam verme esnasında çıkan ''ne bakıyon lan!'' tartışması kanlı bitti...

Merak etmeyin Adana o kadar can yakan bir şehir değil

• Bu adam gerçekten Adanalı'mı orasını bilemiyorum
  • quote:

ekleme yapayım

Ne alaka bu şimdi, eğitim seviyesiyle değişen şeyler bunlar her şehirde illa öyle insanlar bulunur..

Ben tipik şeyleri vurgulamak istedim, mesela kahvaltıda ciğer yer demiş bu Adana taraflarına özgü birşeydir cidden yapılır yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.