Şimdi Ara

ADAMLIK - ADAM OLMAK.....NEDİR ?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar burada aklıma geldi soruyorum..Düşüncelerinizi yazın okuyalım...Adam olmak nedir ? Yani ölçüsü nedir ?..ULAN SENİ BUNCA YIL EN İYİ MEKTEPLERDE OKUTTUK...HALA ADAM OLAMADIN....EŞŞEK GELDİN...EŞŞEK GİDİYORSUN....Deyip kızdığımız 27 yaşında bir delikanlı neden adam olamaz ?..Sebep ?...

• Dürüstlük, ilk aklıma gelen
  • İyi bir yerlere gelip maaşı güzel bir iş sahibi olmak ve dürüst olmak bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Arkadaşlar burada aklıma geldi soruyorum..Düşüncelerinizi yazın okuyalım...Adam olmak nedir ? Yani ölçüsü nedir ?..ULAN SENİ BUNCA YIL EN İYİ MEKTEPLERDE OKUTTUK...HALA ADAM OLAMADIN....EŞŞEK GELDİN...EŞŞEK GİDİYORSUN....Deyip kızdığımız 27 yaşında bir delikanlı neden adam olamaz ?..Sebep ?...

Sanırım büyüklerini kızdırdın
    Sorumluluklarının farkında olursan işin %50 sini çözdün demektir.

• Hala bi çocuk gibi davranıyosan o yaşa gelmiş adam olamamışın demektir.

Dürüstlükle ne alakası var.5 yaşındaki çocukda dürüst olabilir.
  • adamı adam yapan davranışlardır
    eğer bir kişi yakınlarını, kendisini ve geleceğini düşünmeden hareket ediyorsa adam olamamış diyebiliriz
    sorumlulukları almayan, işini dürüst yapmayan kişilere diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Hala bi çocuk gibi davranıyosan o yaşa gelmiş adam olamamışın demektir.

5 yaşındaki bir çocuk kötülük nedir bilmedii için zaten dürüsttür,masumdur. Önemli olan kötülüğün farkında olduğu zaman bile dürüst kalabilmektir diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu yapan insan mı be
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Hala bi çocuk gibi davranıyosan o yaşa gelmiş adam olamamışın demektir.

5 yaşındaki bir çocuk kötülük nedir bilmedii için zaten dürüsttür,masumdur. Önemli olan kötülüğün farkında olduğu zaman bile dürüst kalabilmektir diye düşünüyorum

Desene adam olmak çok kolaymış o zaman.
  • quote:

Arkadaşlar burada aklıma geldi soruyorum..Düşüncelerinizi yazın okuyalım...Adam olmak nedir ? Yani ölçüsü nedir ?..ULAN SENİ BUNCA YIL EN İYİ MEKTEPLERDE OKUTTUK...HALA ADAM OLAMADIN....EŞŞEK GELDİN...EŞŞEK GİDİYORSUN....Deyip kızdığımız 27 yaşında bir delikanlı neden adam olamaz ?..Sebep ?...

takmaadinizla zaten durumu kabullenmis gorunuyorsunuz. taskafali birisinin hayatta dikis tutturma sansini sorgulayarak ise koyulabilirsiniz.
  • Burada tanımadığı, bilmediği insanlar hakkında sallama yorum bırakan kişilere kısa bir not..Taşkafa nicki özellikle dikkat çekici olsun diye seçildi..İkincisi o adam Ankara CEBECİ de çok ünlü bir okuldan ........Özel sektörde 25 yıl çalıştı...ÇOK ŞÜKÜR DALLAMA DEĞİL.....Dahası 50 yaş cıvarında emekli bir adam..Kimseyle bir alıp veremediği yok..Dahası insan bilmediği bir insan hakkında alay ve hakaret dolu ,küçümseyen yazılar yazarken utanır...Kendinden utanmıyorsa forumda bu yazısını okuyan insanlardan utanır...İşte bunlarda edepli hayalı insan olmak, lafını sözünü bilmekte ADAM OLMANIN ÖLÇÜLERİDİR..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Mayıs 2011; 15:45:03 >

• @Sn. taskafa

payeleriniz, servetiniz, mevkiiniz zerre kimseyi baglamadigi gibi bu kustah tavirlarinizin sebebi de hazmetme guclugu yasadiginiza isaret. o kadar okul bitirip, hayatinizda birseyler yapmis olabilirsiniz; ama hazmedemissiniz.

anladiginizi umarim.
  • Adam, halinden ve tavrından pek memnun kalmadığı oğluna, her hata yaptığında, `Sen adam olamazsın` dermiş. Yıllar geçmiş, babasının `Sen adam olamazsın` dediği oğlu, ülkenin veziri olmuş.||Vezir olur olmaz ilk işi, babasını saraya, ayağına çağırtmak olmuş. `Bak baba, bana yıllarca adam olamazsın demiştin. Görüyorsun vezir oldum, onu göstermek için seni yanıma çağırdım` demiş. Yaşlı Adam, oğluna şöyle bir bakmış ve `Evlat` demiş, `Ben sana vezir olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.`

...
  • Çevrende herkes şaşırsa,
    Bunu da senden bilse,
    Sen aklı başında kalabilirsen eğer,
    Herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
    Hem kendine güvenirsen eğer,
    Bekleyebilirsen usanmadan,
    Yalanla karşılık vermezsen yalana,
    Kendini evliya sanmadan
    Kin tutmayabilirsen kin tutana,
    Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
    Yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
    Ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
    İkisine de vermeyebilirsen değer,
    Söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
    Kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
    Ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
    Koyulabilirsen işe yeniden,
    Döküp ortaya varını yoğunu,
    Bir yazı turada yitirsen bile
    Yitirdiklerini dolamaksızın dile
    Baştan tutabilirsen yolunu
    Yüreğine, sinirine dayan diyecek
    Direncinden başka bir şeyin kalmasa da,
    Herkesin bırakıp gittiği noktada,
    Sen dayanabilirsen tek
    Herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen,
    Unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken
    Dost da düşman da incitmezse seni
    Ne küçümser ne büyültürsen çevreni
    Her saatin her dakikasına
    Emeğini katarsan hakçasına
    Her şeyi ile dünya önüne serilir
    Üstelik oğlum, adam oldun demektir...

• Adam olmak için herşeyden önce hümanist olmak gerekir.Sadece kendi çıkarlarını değil grupsal ve toplumsal çıkarlar düşünülerek eylemlerde bulunulmalıdır.
    Kısacası başkasına atılan haksız tokadı kendi yüzünde hissedebiliyorsan adamsın demektir.
  • Adam olmak
    aile ye göre sorumluluk sahibi olmak demektir
    Topluma göre saygılı olmak demektir.
    Hayat arkadaşına sevgili olmak demektir.

Eğer bunlardan birtanesini karakterinde barındırmıyorsan, hala adam olamamışın demektir.
    Eğer sayılanların hiçbiri sana birşey ifade etmiyorsa, umutsuz vaka

telef edin
  • Konu içerisindeki mesajlardan da anlaşılacağı üzere;ne yaparsan yap,ne olursan ol birilerinin gözünce adam olamaz insan.
  • quote:

Burada bilmediği insanlar hakkında sallama yorum bırakan cahillere kısa bir not..Taşkafa nicki özellikle dikkat çekici olsun diye seçildi..İkincisi o adam Ankara CEBECİ de çok ünlü bir okuldan mezun. İKTİSATI, HUKUĞU, SİYASET BİLİMİNİ , EKONOMETRİYİ . , İSTATİSTİĞİ sana öğretecek kadar biliyor...Özel sektörde 25 yıl çalıştı...ÇOK ŞÜKÜR DALLAMA DEĞİL...Dahası Kayseri işletme fakültesin okul 2. si olarak kazandı..Oradan başka okula geçti...Dahası 50 yaş cıvarında emekli bir adam...Dahası insan bilmediği bir insan hakkında ipe sapa gelmez nefret dolu , alay ve hakaret dolu yazılar yazarken utanır...Kendinden utanmıyorsa forumda bu yazısını okuyan insanlardan utanır...İşte bunlarda edepli hayalı insan olmak, lafını sözünü bilmekte ADAM OLMANIN ÖLÇÜLERİDİR..Saygılarımla..

Mesela şu yazıdan yola çıkarak, adam olmak:

1- Küçük görmemek
    2- Toplum içerisinde dikkat çekmeye çalışan davranışlarda bulunmamak
    3- Kendinden bahsederken 3. tekil şahsı kullanmamak
    4- Mütevazi olmak
    5- İnsanlara hakaret etmemek
    6- İnsanlara yaklaşırken/insana yönelik kavramları tanımlarken kendi davranışlarına bakmaktır
    7- ...

...
    ...
    ... diyebiliriz.

Ha yanlış anlaşılmasın adam değilsiniz demiyorum.
    Ben kendi tanımımı yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 18 Mayıs 2011; 15:28:12 >

• Şöyle bir konu vardı arşivde, yararlı olabilir;

http://forum.donanimhaber.com/m_31939189/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: byorkandal
    Adam olmak için herşeyden önce hümanist olmak gerekir.Sadece kendi çıkarlarını değil grupsal ve toplumsal çıkarlar düşünülerek eylemlerde bulunulmalıdır.
    Kısacası başkasına atılan haksız tokadı kendi yüzünde hissedebiliyorsan adamsın demektir.

simdi deseniz ki "ben komunist biriyim"...

@WWF

tebrikler kardesim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

Orijinalden alıntı: byorkandal
    Adam olmak için herşeyden önce hümanist olmak gerekir.Sadece kendi çıkarlarını değil grupsal ve toplumsal çıkarlar düşünülerek eylemlerde bulunulmalıdır.

simdi deseniz ki "ben komunist biriyim"...

@WWF

tebrikler kardesim:)

Evet Anarko'yum. Böyle desem muhtemelen topa tutulacağım ve yine muhtemeldir ki anavatanı çökmüş komünizmin sen burda daha ne konuşuyorsun vs vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.