bu resimde sol altta gözüken yer statülerin. Her karakterde değişiktir. Her karakter aynı puanlarla başlamaz.
Oyundaki kavramları öğrenmek için (Carry, Tank, support, baron, jungle, push vb.) league of legends sayfasında üst konulara bakabilirsin.
Skillerin üzerinde yazan yeşil rakamlar Ability Power ile artan puanları temsil eder. Ratio burda da geçerlidir.
Açık mavi renkteki rakamlar mana'yı temsil eder. Ne kadar çok manan olursa o kadar çok (skille) vurduğun anlamına gelir. Mesela blitzcrank ve Ryze.
Lacivert renkteki rakamlar stack (türkçesi biriktirmek) tabir edilen bir şeyle artar. Mesela Nasus'un Q skilli Siphoning Strike, on-hit skilldir. Tıpkı Gangplank'in Parrley skili gibi. Ama Nasus bunu her kullanıp bir düşmanı öldürdüğünde ekstra 3 saldırı puanı kazanır. Ama bu kalıcı olarak statüne etki etmez. Sadece Q bastığında vurduğun rakibe ne kadar biriktirdiysen o kadar fazladan vurur. Dediğim karmaşık gibi gelebilir ama Nasus Q stack diye internetten ararsan ne demek istediğimi anlarsın.
Oyunda Unique (Türkçesi benzersiz, eşi olmayan) tabir edilen nesneler vardır. Bunlardan 2 veya daha fazla alırsan, unique özelliği sadece 1 kere geçerli olur. Yani diyelim bir nesne 300hp veriyor, unique passive: %15 Cooldown Reduction veriyor. Sen bundan iki tane aldığında sana 600HP veriyor ama %30 CDR vermiyor, sadece %15 CDR veriyor. Onun gibi bir şey.
Daha çok var zamanla öğreneceksin. Kolay yoldan başla, Tryndamere, Master Yi, Ashe ve Ryze ile oyna. Hangisi hoşuna giderse ona benzer şampiyon al para biriktirip.
not: Cho'gath öneririm. Biraz ustalaşmak gerekir ama süper zevkli ve güçlüdür. Hem tank hem AD/AP Carry olarak oynanabilir.
editsel büdütasyon: Oyun çok çeşitli karakterler barındırıyor. Sadece AP,AD,Mana gibi özelliklerden istifade edilmiyor. Mesela rakiplerin sayısına ya da toplam HP miktarına göre fazladan vuran skill'ler var. 7 tane skill kullanabilen hero var (lee sin), aslana, kaplana, ejdere dönüşüp değişik skill kullananlar var. Var oğlu var.
Ayrıca resimde yukardan aşağıya doğru bonuslar:
Attack Damage Ability Power Attack Speed Movement Speed Armor Magic Resist
Çok teşekkür ederim uzunca yazıp ilgi gösterdiğin için,bunları iyice öğrenmeye çalışıyorum vaktim olduğunda own3d.tv den oynuyanları izliyorum. 3717 param var,Ashe alıcam yanına hangi heroları almamı önerirsin ? Birde tank nasıl olunuyor ve tank olduğumda yapmam gereken nedir ?
Tank olarak yapman gereken şey ölmemek...dersem yalan olmaz ama eksik olur. Ölmeyeceksin ama öldürmeyeceksin de. Crowd-Control bir karater olman gerek en başta. Takımızda bir support olması gerek. Hayvan gibi Armor ve Magic Resist (MR) kasman gerek. Hayvan gibi HP kasmasan da olur. Taret altına girip milletin sana saldırmasını beklemen gerek. taret altına girmekten korkmaman gerek. Baron yaparlarken 5 kişinin arasına girip baronu çalıp kaçabilecek kadar güçlü olman gerek. Örnek veriyorum Rammus. Yani tank olarak yapman gereken şey bunlar belli başlı olarak.
Karakter önerim:
Shen al shen.
Taret altında bir taunt atarsın, FB garanti.
Sen West mi oynuyorsun east mi?
Tanklık bana göre değil o zaman Ben daha çok adam öldüren tuttuğunu bırakmayan bir karakter istiyorum biraz agresifim hehe.Westte oynuyorum ben nickim ofRevenge .Bu gece oynuyacam sabaha kadar burda önerilenleri uyguluyacam bakalım nasıl sonuç elde edicem.
@Gurcellonline Oynuyalım hocam bu gece müsaitim kasalım, ekliyebilirsin nickim ofRevenge
@3Korner1Penaltı Oynayanlarimiz hala var. Arada canim cekince giriyor cikiyorum, ha birde unutmadan gecen ay 400tl yi cebe indirdigim icin isin ticari boyutu beni hala ilgilendiriyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: Gurcellonline
@3Korner1Penaltı Oynayanlarimiz hala var. Arada canim cekince giriyor cikiyorum, ha birde unutmadan gecen ay 400tl yi cebe indirdigim icin isin ticari boyutu beni hala ilgilendiriyor :)
Hala ona para yatıranlar mı var.
Gecen sene 1400TL yi tek seferde kazandim desem inanirmisin?
Genelde skilleri pyhsical damage (yanlış yazmış olabilirim) vuran herolar ad , magic damage vuran herolar ap oynanır.Hem Ap hem Ad den (Ap = Ability Power Ad=Attack Damage) güç alan herolar hybrid (Hem ad hem ap) kasılır
quote:
Abi beni işe alsana abi,abi dancın yaparım buff atarım heal atarım abi.
derim.
quote:
Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı
quote:
Abi beni işe alsana abi,abi dancın yaparım buff atarım heal atarım abi.
derim.
dancın ney la
frekansi karsiti :D
quote:
Orijinalden alıntı: DH | equ*
Öncelikle herkese merhaba,
Oyunda 9 levelim,free champ olarak Leblanc kasıyorum.Botlara karşı oynuyorum şuan için.Kendimi geliştirdiğimde PvP oynuyacam.Build olarak nasıl bir build öneriyorsunuz agresif oynamayı seviyorum karşıma çıkanı kesmek istiyorum bu yüzden Ability Power mı yoksa Atack Damage mi almam gerekiyor Leblanca ?
Asıl sen dalga mı geçiyorsun? Adam yeni başlamış 9 level. Sen full tecrübeyle mi fırladın dünyaya?
Recommended Items diye bir şey var boşuna mı yapılmış acaba 9 lvle kadar farketmiştir heralde diye dedim.
linkte verdim arkadaşa yararlı olduğumu umuyorum.
Sen 30 levelmısın 20 levelmısın artık kaç levelsın bilmiyorum oyundada uzun süredir olabilirsin ama sen bile oyunu çözememişsin , recommend itemslere bakarak oynuyorsan hala , oynun en iyi AP carry'lerinden biri olarak gösterilen Gragas'ın tank itemlerinin recommend'de olduğunu görmen gerekirdi.
Recommend items'lerin kasılıpta başarılı olduğu champlar sınırlıdır..
Verdiğin konu linkinin başlığı 'Champion Tavsiye Ana Konu' , bense burda Leblancın AD mi AP mi olduğunu sordum,Leblanc mı alsam Ashe mi alsam diye sormadım
Asıl sen dalga mı geçiyorsun? Adam yeni başlamış 9 level. Sen full tecrübeyle mi fırladın dünyaya?
Recommended Items diye bir şey var boşuna mı yapılmış acaba 9 lvle kadar farketmiştir heralde diye dedim.
linkte verdim arkadaşa yararlı olduğumu umuyorum.
Sen 30 levelmısın 20 levelmısın artık kaç levelsın bilmiyorum oyundada uzun süredir olabilirsin ama sen bile oyunu çözememişsin , recommend itemslere bakarak oynuyorsan hala , oynun en iyi AP carry'lerinden biri olarak gösterilen Gragas'ın tank itemlerinin recommend'de olduğunu görmen gerekirdi.
Recommend items'lerin kasılıpta başarılı olduğu champlar sınırlıdır..
le blanc hybrid gidilemeyecek bir champ , orda tavsiye edilenleri alsin diye bir sey demedim zaten ,ama karakterin ap oldugunu anlar .
9 lvl ad mi ap mi diyen soran biri icin direk tavsiye itemler alinabilir.
Botlarla hiç oynama bu arada. Seviyeni düşürürler. İlk hero aldığın zaman denemek için belki oynayabilirsin onlarla, ama bulaşma öteki türlü. Gir Normal game e kafanı kırsalarda oyna. Bu oyun böyle öğrenilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Hünerli
Botlarla hiç oynama bu arada. Seviyeni düşürürler. İlk hero aldığın zaman denemek için belki oynayabilirsin onlarla, ama bulaşma öteki türlü. Gir Normal game e kafanı kırsalarda oyna. Bu oyun böyle öğrenilir.
+1
quote:
Orijinalden alıntı: Hünerli
AD LeBlanc mi deneseydi adam normal gamede.Bence botlarla oynayarak öğrenip,sonra normal girmek en iyisi.
AD abi AD op. Yuh demekten başka bir şey kalmadı size.
AD kasmak mobafire'daki build'leri kullanmaktan daha iyidir
Hatta herkes sağ tık alsın oyundan hiç zevk almayalım. ap ratiosu yüksek olsa bile ad kasalim. ap ne ola ki? Bu dotaya kesin dönüş yapıyorum demek oluyor arkadaş herkes ad kassin hatta herkes yi alabilse keşke. iyi oyunlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme