Şimdi Ara

Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
14.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak

    Android işletim sistemli telefon kullanıyorsanız ve eğer telefonun üreticisi olan firma wpa_supplicant uygulaması için bir güncelleme uygulamadıysa, ad-hoc yani hotspot ağlara bağlanamadığınızı hatta bu ağları wifi taraması gerçekleştirdiğinizde bulamadığınızı farkedeceksiniz. Ad-hoc ya da hotspot olarak tanımlanan ağlar kısaca bilgisayar-bilgisayar arasında bağlantı kurulan ağlar olarak tanımlanabilir. Yani eğer sizin bir laptopunuz varsa ve bu bilgisayarla internete ethernet kartına bağladığınız kablo ile bağlanıyorsanız ve laptop üzerinde bulunan wireless interface üzerine bu ethernet kartından bağlandığınız interneti paylaştırıyorsanız ve diğer kaynaklarla (telefon,Psp,diğer bir laptop gibi) bu wireless interfaceye yani laptopunuza bağlanıyorsanız bu kurmuş olduğunuz ağ aslında bir ad-hoc yani hotspot ağıdır.
    Kullandığınız wifi bir access point cihazı ise ya da adsl modeminizin wireless interfacesi ile kuracağınız bağlantı tipi ise access-point mode olarak tanımlanabilir ve android işletim sistemli telefonunuzun bu ağlara kolaylıkla bağlanabiliyorlar.
    Peki Ad-Hoc ağlara telefonunuz ile nasıl bağlanacaksınız? Ad-hoc ağlara bağlanabilmek için wpa_supplicant uygulamasının sourcelarını ad-hoc ağları da tarayacak şekilde yapılandırıp android işletim sistemini kullandıgınız işlemci mimarisine göre derleyip, telefonunuz üzerinde root olarak /system/bin/ dizininin içine koplamanız gerekiyor.
    Bu işlem için telefonunuzu daha önce root etmiş olmalısınız. Çünkü /system/bin dizini normalde read/write mount edilmez ve yeni wpa_supplicant dosyasını bu dizine kopyalamadan adhoc ağlara bağlanmak mümkün değil.
    Telefonunuza uygun wpa_supplicant dosyasını google dan " telefonunuzun modeli wpa_supplicant" şeklinde arayıp bulabilirsiniz.
    Her ihtimale karşı orjinal wpa_supplicant dosyasının yedeğini alın, problem yaşarsanız orjinal wpa_supplicant dosyasını tekrardan /system/bin dizini altına kopyalayarak ve izinlerini değiştirerek eski ayarlarınıza geri dönebilirsiniz.
    Evet şimdi gelelim wpa_Supplicant dosyasını sistemimize kopyalamaya…
    Bu işlem oldukça kolay aslında, öncelikle wifi bağlantınız açıksa kapatın ve ardından indirdiğiniz wpa_supplicant dosyasını telefonunuzun hafıza kartına kopyalayın ve Root Explorer uygulaması (marketten indirebilirsiniz) yardımıyla /system/bin klasoru altına kopyalayın ve wpa_supplicant dosyasının izinlerini 755 yapın.

     Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak


    Root Explorer uygulamasını kurduktan sonra öncelikle wpa_supplicant dosyasının yedeğini alalım. /system/bin dizinine gidin ve en alta kadar inin wpa_supplicant dosyasını bulun ve üstüne gelerek elinizde tıklayın ve bir süre basılı tutun, çıkan menuden “Copy”
    seçeneğini seçin ve ardından istediğiniz bir yere aşağıda çıkan “Paste” butonu ile kopyalayın. Daha önce kopyaladıgınız ve ad-hoc mod destekleyen wpa_supplicant dosyasının üstüne yazmamaya dikkat edin. Aynı şekilde ad-hoc destekleyen yeni wpa_supplicant dosyamızı da /system/bin dizini altına kopyalayalım. sdcard dizinine gidin ve wpa_supplicant dosyasını bularak üstüne gelerek elinizde tıklayın ve bir süre basılı tutun, çıkan menuden “Copy” seçeneğini seçin ve ardından /system/bin klasoru içerisine gidin ve aşağıda çıkan “Paste” butonuna basarak wpa_supplicant dosyasını kopyalayın. Eğer sisteme yazılamıyor hatası alırsanız resimde de görüldüğü gibi üstteki “Mount r/w” butonuna basın ve işlemi tekrar deneyin. Bu defa system partitionu read/write olarak
    mount edilmiş olacağı için kopyalama sorunsuz gerçekleşecektir.
    Son olarak bu kopyaladıgımız dosyanını izinlerini güncelleyelim. /system/bin dizinindeyken wpa_supplicant dosyasının üstüne gelerek yine tıklayarak bir süre basılı tutun ve çıkan menüden bu kez “Permissions” seçeneğini seçin ve resimdeki şekilde Group ve Other seçenekleri için “write” yetkisini kaldırın.
     Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak


     Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak


    Evet artık wifi bağlantınızı etkinleştirebilirsiniz. Ve ad-hoc ağınız artık listede olmalı. Ad-hoc olan ağların isminin başında (*) karakterleri olmalı. Resimden de bu durumu görebilirsiniz.

     Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak


    Kaynak:

    Samsung Galaxy Ace ile Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak (Hakan Çakıroğlu)
    http://www.hakancakiroglu.com/wordpress/?p=466

    Burada da Galaxy Note için derlenmiş wpa_supplicant dosyası ve anlatımı mevcut fakat ingilizce.
    http://www.hackillusion.com/how-to-enable-ad-hoc-wireless-networks-on-samsung-galaxy-note/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif. -- 17 Nisan 2012; 23:02:21 >







  • bu 755 yapın olayı nedir?? tam olarak.
  • Yukarıda anlatılan yöntemi şu an kullandığım Galaxy Note da denedim çalışıyor. Fakat "wpa_supplicant dosyasının izinlerini 755 yapın" bunun ne olduğunu anlamadım, zaten böyle bir ayar da yapmadım. Buna kafanızı takmayın.
    İş yerindeki bilgisayarın internetini WiFİ adaptörü ve Connectify programı ile kablosuz ağ'a dönüştürdüm. Lap Top lar ve iPhone bu ağı görüyor ve bağlanıyor. Fakat Android cihazlar bağlanmayı bırakın ağı bile göremiyor. Eğer yukarıda anlatılan yöntemi uygularsanız android tabanlı cihazınız bu tür ağaları görebilir ve bağlanabilir. Burada önemli olan telefonunuzun modeline uygun "wpa_supplicant" dosyasını bulabilmek ve telefonunuzu root etmek. Gerisi kolay.
  • merhaba arkadaşlar bende onyo nanopad plus 7 tablet var alalı 2 ay oldu ben tabletimi vortexflash kullanarak android 4.0 yapmaya çalıştım ama oldumu bilmiyorum yüklerken birkaç kere vortexflash yanıt vermedi yarım kaldı sonra firmware yüklemeye çalıştım hafıza kartını taktıktan sonra vinicro diye bişey çıktı bir süre öyle açık kaldı tekrar vortexflası yüklemeye çalıştım ben tam yüklendi bu sefer ama rootlandı mı bilmiyorum benm amacım tabletimi rootlayıp nokia 5800 telefonumdan joikuspot programıyla internete bağlamak normalde tablet wireless olarak telefonu görmüyor ben bu sitede çözümünü buldum ama uygulamada sorun var işte wpa_supplicant dosyasını bulup indirdim tablete usb den download klasörüne attım root explorer programını tablete yükledim ama wpa_supplicant dosyasını system /bin dosyasına koyamıyorum download klasöründen kopyalıyorum ama system/bin klasörüne yapıştıramıyorum düzgün yükleyememiş olabilirmiyim yada yanlış mı yapıyorum ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirimm

     Ad-Hoc (HotSpot) Ağlara Bağlanmak




  • konuyla alakalımı tam bilemiyorum ama örneğin telefondan masa üstü pcye wireless yada başka bir baglantı tipi ile baglanıp teamwiewer tarzı bilgisayarı kontrol edebilme şansım varmı acaba
  • biri bana yardım edebilir mi yaa ??
  • gb da wpa_suplicant dosyasını değiştirerek ad-hoc,hotspot ağlara bağlanabildim aynı dosyayı ics de değiştirsek bağlanırmı?
  • Galaxy S2 için ics uyumlu wpa_supplicant dosyasını bulan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcelik

    gb da wpa_suplicant dosyasını değiştirerek ad-hoc,hotspot ağlara bağlanabildim aynı dosyayı ics de değiştirsek bağlanırmı?

    Bağlanamazsınız
  • arkadaşlar samsung galaxy wifi 5.0 la 5800 ma bağlandım ama google a giriyorum herhangi bişe aratıyorum bekliyor bekliyor ve zaman aşımına uğradı diyor , aynı şekilde google playdede oluyor ne yapmalıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcelik


    Galaxy S2 için ics uyumlu wpa_supplicant dosyasını bulan varmı?



    Evet. Çok lazım. 4.0.4 yada 4.1.2 uyumlu olması gerek. Yoksa kurumsal internetlerden ya da nokia modemli telefondan joikospot programı yardımıyla bile wifi ağları görmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif.

    Yukarıda anlatılan yöntemi şu an kullandığım Galaxy Note da denedim çalışıyor. Fakat "wpa_supplicant dosyasının izinlerini 755 yapın" bunun ne olduğunu anlamadım, zaten böyle bir ayar da yapmadım. Buna kafanızı takmayın.
    İş yerindeki bilgisayarın internetini WiFİ adaptörü ve Connectify programı ile kablosuz ağ'a dönüştürdüm. Lap Top lar ve iPhone bu ağı görüyor ve bağlanıyor. Fakat Android cihazlar bağlanmayı bırakın ağı bile göremiyor. Eğer yukarıda anlatılan yöntemi uygularsanız android tabanlı cihazınız bu tür ağaları görebilir ve bağlanabilir. Burada önemli olan telefonunuzun modeline uygun "wpa_supplicant" dosyasını bulabilmek ve telefonunuzu root etmek. Gerisi kolay.

    telefona ait wpa_supplicant dosyası bulunamadığında ne yapabiliriz? Başka marka/model telefonlarınkiyle uyum sağlar mı? Manuel olarak yazılabilir mi veya bir alternatifi var mıdır?

    Ayrıca linux dağıtımları üzerinden Ad-Hoc Hotspot yapılandırması dışında başka bir şekilde sanal ağ oluşturabilir miyiz?




  • SIII ve Note 2 için bende çok araştırdım ama ikisi içinde çözüm bulamadım uygun wpa_supplicant dosyası bulamadım. Başka cihazlar için olanları denemeyin wifi çalışmaz olur sonra tekrar uğraşıp orjinaline döndürmeniz gerekebilir başka problemlerde çıkabilir. Ancak bilgisayar üzerinden 3.parti programlarla yapılabiliyor şu anda direk ad-hoc desteği sağlayabilecek wpa_supplicant dosyası lazım ama yurtdışı forumlardada çözümü yok hala SIII ve Note II için şu anda sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillibebek

    SIII ve Note 2 için bende çok araştırdım ama ikisi içinde çözüm bulamadım uygun wpa_supplicant dosyası bulamadım. Başka cihazlar için olanları denemeyin wifi çalışmaz olur sonra tekrar uğraşıp orjinaline döndürmeniz gerekebilir başka problemlerde çıkabilir. Ancak bilgisayar üzerinden 3.parti programlarla yapılabiliyor şu anda direk ad-hoc desteği sağlayabilecek wpa_supplicant dosyası lazım ama yurtdışı forumlardada çözümü yok hala SIII ve Note II için şu anda sanırım.


    Bir windows kullanıcı için sorun yok, dediğiniz gibi bir çok 3.parti yazılımı var ve ücretsiz olanlar bile sorunsuz işlev görüyoordu (Virtual Wifi, Wifi Hotspot Creator gibi)

    Fakat linux altında böyle bir yapılandırma mevcut değil. Sizin bahsettiğiniz telefonlar baya yaygın telefonlar olmasına rağmen bu dosya bulunmuyorsa vay bizim halimize :)




  • Aynen öyle anlamsız birşey olmaması direk Android koyması lazım bu özelliği. iPhone'da bile var
  • Üçüncü parti Wireless Connection programları var mı android için? Belki onlarla şansımızı deneyebiliriz..
  • Pipo M2 tabanlı Artes D9702 için wpa_supplicant dosyası bulamıyorum, derleyebilecek yada uygun dosya bilen var mı?
  • merhaba
    benim piranha android 4.0.4 tabletim adhoc wifi görüyor * işareti de çıkıyor ama bağlandı yerine kaydedildi diyor yinede wpa_supplicant dosyasını bulmam gereklimidir. derleyecek yada bulan varıdır. arkadaşım yeni motorola android 2.3 atrix aldı bu telefonda sorunsuz adhoc wifi çalışıyor onun wpa_supplicant dosyasını kullansam olurmuhttps://forum.donanimhaber.com/images/micons/m10.gif olmaz heralde sanki galiba...
  • bu wpa-supplicant dosyasini uygun hale getirecek bir yontem veya ad_hoc aglari gormeyi saglayacak uygulama yok mudur.
  • Vodafone smart tab 10 da web aglara baglanmiyor connectify programi ile lap top tan tablete yayin yapiyoruz bu konuyu cozebilen arkadaslar varmi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.