Şimdi Ara

ad block eklentileri çalışmıyor (Yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 1 hafta önce yeni bir bilgisayar topladım, fakat hangi broweserı kullanırsam kullanayım, ad blockların hiçbirisi çalışmıyor. Laptopta her hangi bir problem yok fakat masa üstünde hiçbir türlü çalımıyor, artık kafayı yeme aşamasındayım, lütfen yardımcı olun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Adblock Eklentileri Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Adblock eklentileri, genellikle çevrimiçi reklamcılığı engellemek için kullanılan kullanışlı araçlardır. Ancak bazen bu eklentiler beklendiği gibi çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir.

Adblock Eklentilerinin Çalışmamasına Neden Olan Faktörler

• Eklentinin Güncel Olmaması: Adblock eklentileri, sürekli değişen çevrimiçi reklamcılık manzarasına ayak uydurmak için düzenli olarak güncellenmelidir. Güncel olmayan eklentiler, en son reklam biçimlerini engelleyemeyebilir.
    • Web Sitesi Tarafından Engellenme: Bazı web siteleri, kullanıcıların içeriklerini reklam engelleyiciler kullanarak görüntülemesini engellemek için önlemler alır. Bu önlemler, Adblock eklentilerinin bu web sitelerinde çalışmasını engelleyebilir.
    • Tarayıcı Uyumsuzluğu: Adblock eklentileri, belirli tarayıcılarla uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Tarayıcın güncel olmadığında veya Adblock eklentisiyle uyumlu değilse, düzgün çalışmayabilir.
    • Eklenti Çakışması: Tarayıcına yüklü başka eklentiler varsa, bunlar Adblock eklentisiyle çakışabilir ve işlevselliğini etkileyebilir.
    • Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Nadiren de olsa, virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar Adblock eklentilerini devre dışı bırakabilir veya çalışmasını engelleyebilir.

Adblock Eklentilerinin Çalışmamasını Çözme Yolları

• Eklentiyi Güncelle: Adblock eklentini tarayıcının uzantı mağazasından güncelle.
    • Web Sitesi Engellemesini Kaldır: Adblock eklentisi çalışmayan bir web sitesine gittiğinde, engellemeyi geçici olarak kaldırmayı dene.
    • Tarayıcıyı Güncelle: Tarayıcını en son sürüme güncelle.
    • Diğer Eklentileri Devre Dışı Bırak: Tarayıcındaki gereksiz veya şüpheli eklentileri devre dışı bırak.
    • Tarayıcıyı Tara: Tarayıcıyı virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar açısından tara.
    • Alternatif Bir Adblock Eklentisi Dene: Farklı bir Adblock eklentisi yüklemeyi dene ve çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Bu adımları takip ederek, Adblock eklentilerinin çalışmamasına neden olan faktörleri belirleyebilir ve sorunu çözmek için gerekli adımları atabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Opera kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • awaqado kullanıcısına yanıt

Hocam şaka gibi ama Opera'nın kendi reklam engelleyicisi dahi çalışmıyor. Araştırıyorum fakat her hangi bir sonuca ulaşamadım hala.

• Merhaba, geçmiş olsun.

Çok saçma yaşadıkların, tarayıcı temelli olmalıydı, ne demek hiçbir adblocker çalışmıyor, işlemci kafa mı tutuyor?

Firefox + uBlock Origin eklentisi ile tekrar dener misin?

Ayrıca şu sitede 100 üzerinden kaç alıyorsun? https://adblock-tester.com

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hocam artık kafayı yeme noktasına geldim... Edge, Chrome, Firefox, Opera ve Opera GX ile bütün ad block eklentilerini denedim ama, yok... Hiçbir şekilde reklamları, pop-up'ları engelleyemiyorum. Bilgisayar da yeni kuruldu virüs vs. olduğunu düşünmüyorum. Laptop'da ve iş bilgisayarımda hiçbir şekilde böyle bir problem yaşamıyorum, anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo* -- 24 Ekim 2022; 14:44:13 >
  • Hocam test sonucun kaç oldu onu çok merak ettim.

Gerçekten ama gerçekten çok ilginç bir durum.

Düzenleme: Bir de Brave dener misin, gömülü Adblocker varmış. Ayrıca tekrar edeyim, test sonucun da önemli. Eğer 100 alıyorsan eklentin çalışıyor, senin girdiğin site çok özel, ona özel kural yazmak lazım belki de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 25 Ekim 2022; 0:6:40 >

Hocam yanıtlamayı unutmuşum, 96 çıktı.

Brave'i de denedim, maxthon'a kadar denedim ama ne çare... Belli sitede değil, hiçbir şekilde çalışmıyor gömülü de eklenti olarak da ad blocklar, anlayamadım. Hatta supportları ile görüştüm ublock'un, onlar da anlayamadılar.

Gerçekten yani ilkleri yaşamasam olmazdı. Zaten öyle bir şans var ki yıllar sonra adam akıllı bir bilgisayar topladım, bu seferde steam 1.8 olan kuru 10'a çekme kararı aldı :D Problem benim yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo* -- 25 Ekim 2022; 15:48:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konular RSS'si çalışmıyor.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Reo* kullanıcısına yanıt

Birader 96 ise çalışıyor işte Adblockerlar.. Çalışmasa 20-30 çıkardı sonuçlar...

Misal, benim Firefox, 106, Win 10'da Ublock origin olmadan 32/100... Ublock olunca 100/100... Chrome'da da denedim adblocker olmadan 32 çıktı, Adblock eklentisiyle 84 çıktı.

Sorun yaşadığın örnek site özel değilse paylaşabilir misin? Dilersen özel mesaj yazabilirsin.

Bazı siteler çok agresif çalışıyor, onları engellemek özel bir çaba gerekterebilir.

• Chrome'de Adguard+uBlock Origin kullanıyorum. Youtube'de ısrarla gelen reklamlar veya video sonlarında ekranda beliren video tavsiyeleri olabiliyordu. 1 denedim 2 3 5 denedim o video tanımlarına kural oluşturdum artık çıkamıyorlar. Bazı başka sitelerde böyle durumlar olabiliyor. Kural oluştur ve bırak. Birinde olmazsa diğerinde kural oluşturuyorum. İyi bir çift oldular.

Hocam işte anlamıyorum olmuyor, her sitede pop-up'lar olsun, reklamlar olsun gırla geliyor

• Malwerbytes ile taratın
    virus kaynaklı olabilir yaşadığınız sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet yukarıdaki arkadaşın dediği gibi geriye virüs kalıyor. Açılan popup tarayıcı/site kaynaklı değil. Ama yine de anlamadığım, en son format atmıştın ne ara virüs kaptın yine çok ilginç. Neyse:

- Kaspersky Virus Removal Tool ile kurulum olmadan virüs taraması yap: https://www.kaspersky.com.tr/downloads/free-virus-removal-tool

- Autoruns indir, onun VirusTotal desteği var (Options > Scan Options ayarında görürsün), başlangıçta çalışan her şeyi incele: https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns

• awaqado kullanıcısına yanıt

Hocam tarattım maalesef virüs de yok...

• beyler chrome'da adblock kalkacak mı?

eğer bu olursa tarayıcıda sitelerde her yer reklam mı olur?

• .gamer. kullanıcısına yanıt

Olmaz için rahat olsun, koskoca Mozilla cephesi var. Topyekün oraya geçeriz.

Ve bu iş bununla kalmaz. Avrupa ülkeleri, EFF gibi vakıflar Google'ı öyle bir öttürürler ki dünyanın her yerinden vuvuzela sesleri duyarız yıllarca.

Youtube kendi tekelinde haydi gitsin Widevine ile korumaya alsın ama diğer sitelere nasıl davranacağımıza karışamaz. Karışırsa dünya ayağa kalkar, Google diz çöker, torunlarmız da Chrome adını Wikipedia'dan okur.

wındows sürümü lısanslı mı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.