Şimdi Ara

active desktop nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
22.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar active desktop nedir? Bir arkadaşım windows 98 kullanıyor.Onda masa üstündeyken sağ tıklayınca active desktop var.Ben de xp kullanıyorum. Benim bilgisayarda sağ tıklayınca öyle birşey yok. Nedir bu active desktop ne işe yarar? Google den aradım fakat başka program isimleriyle beraber vermişler. Ben ne olduğunu nasıl çalıştığını merak ediyorum.Teşekkürler....

• Active Desktop, masaüstünü bir web sayfası gibi etkileşimli kullanabilmeye olanak sağlayan bir özelliktir. Masaüstünün değişik yerlerini link olarak kullanabilir veya daha fazlası için gerek Microsoft un websitesinde gerekse başka sitelerde Active Desktop uyumlu takvim ajanda gibi uygulamalar bulup çalıştırabilirsiniz. Ama XP de bu özellik kaldırılmıştır. Ama yine de masaüstüne sağ tıklayıp Özellikler>masaüstü>Masaüstünü Özelleştir>Web sekmesinde masaüstünü herhangi bir web sayfasını görüntüleyecek şekilde ayarlayabilirsin.

Edit: Bunu da sonradan buldum.

D.2-K.6 Aktif Desktop Ortamını Yaratmak

Active Desktop, Windows 98 ile gelen bir özelliktir. Active Desktop, masaüstüne Web özelliği kazandırılmış yeni bir ortamdır.
    Active Desktop özelliği Windows 98'in masaüstünü, aynı bir internet sayfasında olduğu gibi aktif hale getirmeye yarar.
    Active Desktop, ayrıca kanalların yani Channel Bar'ın kullanımını da sağlar.
    Eğer klasik Windows masaüstünü kullanıyorsanız, şu işlemleri yaparak Active Desktop ve Web entegrasyonunu aktif hale getirebilirsiniz.
    Start düğmesine tıklayın. Settings'i işaret edin.
    Menüden Folders Options komutuna tıklayın. Çıkan iletişim kutusundan, Web Style seçeneğini işaretleyin.
    Ardından OK düğmesine tıklayın.
    İlk adımı attık, şimdi tekrar Start düğmesine tıklayın. Settings'i, işaret edin.
    Active Desktop'u işaret edin ve View as Web Page üzerine tıklayın.
    Artık Masaüstünüz aynı bir Web sayfasında olduğu gibi, aktif duruma gelmiştir.

Not: Bu bilgihttp://www.farukcubukcu.com/images/docs/Windows98-adim-adim-kullanim-kilavuzu.htm sitesinden alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErDoan -- 12 Ekim 2006; 19:37:26 >

• Teşekkür ederim arkadaşım ama ama ben bu settings veya folders options gibi kısımlara nereden girileceğini bulamadım.Belki ingilizce oldukları içindir. Yani sonuçta birşey yapamadım.
  • Horrrrrrrrrrrrrrrrt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.