Şimdi Ara

..:: Acronis Disk Director Suite 10 ile HDD bölme ::.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
15.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki arkadaşlar benim HDD 320 GB. ve Laptop un fabrika çıkışını C=280GB D=30GB olarak yapmışlar. D sürüsücünde driverler ve gizli dosya halinde recovery klasoru bulunuyor. C sürücüsünü bölsem 100GB yapsam, D yine aynen kalsa (Çünkü aletin kurtarma dosyaarı orda), E sürücüsü olarak de geriye kalan 180 GB yapsaö. İleride bir sorun oldugunda ben recovery klasöründen veya Cd sinden tekrar fabrika kurulumu yapsam bu bölümlendirdiğim alanlar da silinir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoneman

Peki arkadaşlar benim HDD 320 GB. ve Laptop un fabrika çıkışını C=280GB D=30GB olarak yapmışlar. D sürüsücünde driverler ve gizli dosya halinde recovery klasoru bulunuyor. C sürücüsünü bölsem 100GB yapsam, D yine aynen kalsa (Çünkü aletin kurtarma dosyaarı orda), E sürücüsü olarak de geriye kalan 180 GB yapsaö. İleride bir sorun oldugunda ben recovery klasöründen veya Cd sinden tekrar fabrika kurulumu yapsam bu bölümlendirdiğim alanlar da silinir mi?

Aslında bu bir krtik soru. Net bir bilgi veremem ne yazıkki. Laptop markanız nedir, HP yi baz alarak anlatayım. Benim HDD C 455GB ve D 9GB olarak gelmişti. Ben Böldüm C ye 80 verdim geri kalan da yedeğim oldu ve recovery sürücüsüde olduğu gibi kaldı.

Test etmek için recovery yaptım HDD'den. Bölümler olduğu gibi kalmıştı, sadece Cyi biçimlendirip imajı attı oraya. Fakat DVD'den yapılan recovery de tüm HDD yi biçimlendirdi ve fabrika çıkış ayarına geri döndürdü.

Haricidiskiniz var ise önemli bilgilerinizi orda tutmanızı ve düzenli olarak güncellemenizi öneririm. Ben kaşındım bikere işte dvdlerden recovery yaptım ne olacak dedim ve 350 GB verim gitmişti :/ Geri getirdim çok şükür sonradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Peki arkadaşlar benim HDD 320 GB. ve Laptop un fabrika çıkışını C=280GB D=30GB olarak yapmışlar. D sürüsücünde driverler ve gizli dosya halinde recovery klasoru bulunuyor. C sürücüsünü bölsem 100GB yapsam, D yine aynen kalsa (Çünkü aletin kurtarma dosyaarı orda), E sürücüsü olarak de geriye kalan 180 GB yapsaö. İleride bir sorun oldugunda ben recovery klasöründen veya Cd sinden tekrar fabrika kurulumu yapsam bu bölümlendirdiğim alanlar da silinir mi?

Aslında bu bir krtik soru. Net bir bilgi veremem ne yazıkki. Laptop markanız nedir, HP yi baz alarak anlatayım. Benim HDD C 455GB ve D 9GB olarak gelmişti. Ben Böldüm C ye 80 verdim geri kalan da yedeğim oldu ve recovery sürücüsüde olduğu gibi kaldı.

Test etmek için recovery yaptım HDD'den. Bölümler olduğu gibi kalmıştı, sadece Cyi biçimlendirip imajı attı oraya. Fakat DVD'den yapılan recovery de tüm HDD yi biçimlendirdi ve fabrika çıkış ayarına geri döndürdü.

Haricidiskiniz var ise önemli bilgilerinizi orda tutmanızı ve düzenli olarak güncellemenizi öneririm. Ben kaşındım bikere işte dvdlerden recovery yaptım ne olacak dedim ve 350 GB verim gitmişti :/ Geri getirdim çok şükür sonradan.

Benim notebook Lenovo Y550. Sanırım deneyip görmek en güzeli. Ben böldükten sonra bir geri dönüşüm yapayım hem oluşturduğum cd den hem de kendi içindeki recovery dosyasından. Dha ilk kullanımda HDD yi yoracağız ama olacak o kadar

• quote:

quote:

quote:

Benim notebook Lenovo Y550. Sanırım deneyip görmek en güzeli. Ben böldükten sonra bir geri dönüşüm yapayım hem oluşturduğum cd den hem de kendi içindeki recovery dosyasından. Dha ilk kullanımda HDD yi yoracağız ama olacak o kadar

Yorulmaz HDD boşver motoru açmış olursun işte

• acronis disc director nette bulamıyorum bir türlü. benim işletim sistemim win 7 64 bit. bulduklarım kurulmuyor bit rülü sisteme. acronis 64 versiyonu var mıdır? yardımcı olurmusunuz veya alternatif bir disk bölme programı ismi verirmisiniz.
  • arkadaşlar ben de yenı aldım R620 yi fakat D diskim gözükmuo ama gözüken C diskim de 225 gb yazıo sorun nedir ne olabilir yardımcı olursanız sevinirm...
  • quote:

quote:

350gb veriyi nasıl geri getirdiniz?

• Arkadaşlar bu program windows7'de çalışmıyor mu yoksa... farklı kaynaklardan indirdim ama kuramadım bi türlü... yeni laptop aldık C'ye vermiş 230 küsür gb, bi veri yüklemedim ki önce hdd'ye bi ayar çekelim diye 2 gün debelenip duruyorum ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sudkostik

Arkadaşlar bu program windows7'de çalışmıyor mu yoksa... farklı kaynaklardan indirdim ama kuramadım bi türlü... yeni laptop aldık C'ye vermiş 230 küsür gb, bi veri yüklemedim ki önce hdd'ye bi ayar çekelim diye 2 gün debelenip duruyorum ya...

hocam ne gerek var bu programa win7 nin kendisinden bölsene harddiskini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: callottemre

quote:

Orijinalden alıntı: sudkostik

Arkadaşlar bu program windows7'de çalışmıyor mu yoksa... farklı kaynaklardan indirdim ama kuramadım bi türlü... yeni laptop aldık C'ye vermiş 230 küsür gb, bi veri yüklemedim ki önce hdd'ye bi ayar çekelim diye 2 gün debelenip duruyorum ya...

hocam ne gerek var bu programa win7 nin kendisinden bölsene harddiskini.

her ne kadar bi eri yüklememiş olmasam da bilgisayara yine de format atmamam gerekiyor diyelim, mümkünmü bu windows7'nin kendisiyle?
  • bilgisayarım sağ tuş- yönet-disk yönetimi-c nin üstünde sağ tuş- birim küçült gerisini halledersin zaten.
  • Yazılımcı Online bir sorum olacak
    2135et var.. Bunun hdd'sini bölmek istiyorum.. toplam hdd 320 GB
    Yerel Disk C:'nin kapasitesi 281 GB RECOVERY D:'nin kapasitesi 16,4 GB birde HP_TOOLS E:'nin kapasitesi 99,3 MB

281 GB'lik C:'nin 27GB'si zaten doluydu ben C:'yi toplam da 100 GB olacak şekilde ayarlasam.. Geri kalan 181 GB lik alanı 100+81 olrak bölebilirmiyim bu C'den ayırdığım alanları RECOVERY D: ile birleştirmek zorundamıyım.. Yoksa F VE G olarak yeni sürücüler oluşabilir mi?

Birde aşağıdaki arkadaş, yazılım yüklemeden bölme işlemini yapabileceğimizi söylemiş nasıl olacak acaba..
    quote:

bilgisayarım sağ tuş- yönet-disk yönetimi-c nin üstünde sağ tuş- birim küçült gerisini halledersin zaten.

• Tüm forumlar » [Mobil Cihazlar] » Notebook / Netbook Diz üstü » Diğer Konu ve Markalar » ..:: Acronis Disk Director Suite 10 ile HDD bölme ::
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Tüm forumlar » [Mobil Cihazlar] » Notebook / Netbook Diz üstü » Diğer Konu ve Markalar » ..:: Acronis Disk Director Suite 10 ile HDD bölme ::

• quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Tüm forumlar » [Mobil Cihazlar] » Notebook / Netbook Diz üstü » Diğer Konu ve Markalar » ..:: Acronis Disk Director Suite 10 ile HDD bölme ::

Yeni laptop alıpta bölmek isteyip bölemeyenler vardıda o yüzdne buraya açmıştım Vistadan bölmek istemiştim vistada engel koyuyordu C ye düşük veremiyorsun falan programla bölmüştüm dedim ben yaptım herkes faydalansın bari

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Yazılımcı Online bir sorum olacak
    Yerel Disk C:'nin kapasitesi 281 GB RECOVERY D:'nin kapasitesi 16,4 GB birde HP_TOOLS E:'nin kapasitesi 99,3 MB

281 GB'lik C:'nin 27GB'si zaten doluydu ben C:'yi toplam da 100 GB olacak şekilde ayarlasam.. Geri kalan 181 GB lik alanı 100+81 olrak bölebilirmiyim bu C'den ayırdığım alanları RECOVERY D: ile birleştirmek zorundamıyım.. Yoksa F VE G olarak yeni sürücüler oluşabilir mi?

Birde aşağıdaki arkadaş, yazılım yüklemeden bölme işlemini yapabileceğimizi söylemiş nasıl olacak acaba..
    quote:

bilgisayarım sağ tuş- yönet-disk yönetimi-c nin üstünde sağ tuş- birim küçült gerisini halledersin zaten.

Yazılımsızda bölersin birleştirirsin fakat sorun yartabiliyor en basiti vista izin vermiyordu win7 ne alemde bilmiyorum ama ben yine acronis ile böldüm win7 de de.

Yeni ser hplerde HDD yi farlı bölmüşler herhalde. 11 12 13 serilerinde C ve D vardı C sistem D recovery di.

C yi ikiye bölüp D yi recovery olark bırakaiblioduk. C E D oluyordu ama format ya da recovery yaptıktan sonra C D E olarak değşiyordu E reocvery oluyordu falan.

C genelde en yükseği oluyor C yi istediğin gibi böleblşirsin bu programla. Ama yinede önemli bilgileri yedeklemeni öneririm. Ha ben recovery istmeiyorum diyorsanda , ozaman bölümü silerek C ye katablirsin.

• Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Yazılımcı Online bir sorum olacak

o zaman ilk önce dvd alıp şu recovery dvd'sini oluşturayım..
    Sonra bölmeye çalışayım, C'yi ve Dyi anladım C'de sistem var. D de ise recovery dosyaları. peki şu E ne oluyor yaaa

C: 100 olsun, D: 16,4 olarak kalsın. E: işe yarıyorsa kalsın.. F:100 olsun G: 81 olsun böyle birşey yapmak istiyorum.. Hdd fazlasıyla yeter, recovery dosyalarını silmeye falan ihtiyacım yok..

Şimdi benim anladığım, yukarıda belirttiğim gibi bölebilirim ama dvd veya bilgisayarın kendi içinde recovery yaptığımda şuan ki duruma geri döneceği.. bu geri ilk haline dönmesi sırasında bazı verilerin bir ihtimal kaybedilebileceği.. Anladığım budur benim.. Recovery dvd'si oluşturup.. Bölme işlemini yapayım o zaman..çok sağol, ilerleyen zamanlarda isimle programı aratıp kurayım.. bölme işlemini yapayım..

Bu arada bu konuyla alakalı bir soru daha sorayım, şimdi bazıları istek yapıp bazı dvd falan istiyordu hp'den bu dvdlerle bizim oluşturacağımız dvdler farklı değil mi? o istek yapılanlar driverlar falan peki arayıp bunları istemeye gerek var mı?

Yapmam gereken öncelikli birşey varsa söylersen bilgisayarın geleceği için öncelikle onu yapayım.. İleride sorun olursa bilgisayarı hayata döndürebileceğim yöntemler nelerdir?

Şimdilik bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 7 Mayıs 2010; 2:31:18 >

• Aynı modelin reocvery dvdleri uyuyor ama model fakrlı olunca anlıyor ve kurulum yapmıyor sanırım. Ben denedim olmamıştı.

Recoveryi DVD den yaparsan HDD yi baştan biçimlendirir ve ilk aldığın günkü gibi olur HDD. MAntık şudur, HDD yi sıfırla, DVD den reocvery dosyaısnı HDD ye kopyala ve HDD den kurulumu tamamla. Yani aslında Recovery DVDler bir nevi HDD deki recoverynin yedeği. HDD dekini silersen gri gtiresin diye. Ama komple HDD yi frmatlıyor orası ayrı tabi.

Fkat reocveryi HDD den yaparsan. Sadece C ye format atar diğer bölümlere dokunmaz. İstersen HDD yi 10 ' böl.

Format atacaksan recovery dvdlerinden driverları çekemezsin malesef. Sen format atıp temiz windows kuracaksan, win7 driverları için C de swsetup var onu komple yedekliyorsun. Çeşitli yazılım ve tüm driverlar içinde zaten, netten indirmene gerek kalmaz.

Elinde win7 home premium varsa 32/64 farketmez laptop altındaki keyle kafana göre kurulum yaaiblirsin. Reocvery'e mahkum değlsin yani.

Hadi kolay glsin

• şimdi indirip kurdumda windows 7 yle uyumlu diil sanırım 64 bit kullanıyorum ondanmıdır acaba

edit: windowstanda olmuyor
     ..:: Acronis Disk Director Suite 10 ile HDD bölme ::..

kilitlenme bilgisi noluyorki birimi küçült dediğimdede sayı girebiliyorum ama küçült diyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 7 Mayıs 2010; 19:40:34 >

• quote:

Aynı modelin reocvery dvdleri uyuyor ama model fakrlı olunca anlıyor ve kurulum yapmıyor sanırım. Ben denedim olmamıştı.

Recoveryi DVD den yaparsan HDD yi baştan biçimlendirir ve ilk aldığın günkü gibi olur HDD. MAntık şudur, HDD yi sıfırla, DVD den reocvery dosyaısnı HDD ye kopyala ve HDD den kurulumu tamamla. Yani aslında Recovery DVDler bir nevi HDD deki recoverynin yedeği. HDD dekini silersen gri gtiresin diye. Ama komple HDD yi frmatlıyor orası ayrı tabi.

Fkat reocveryi HDD den yaparsan. Sadece C ye format atar diğer bölümlere dokunmaz. İstersen HDD yi 10 ' böl.

Format atacaksan recovery dvdlerinden driverları çekemezsin malesef. Sen format atıp temiz windows kuracaksan, win7 driverları için C de swsetup var onu komple yedekliyorsun. Çeşitli yazılım ve tüm driverlar içinde zaten, netten indirmene gerek kalmaz.

Elinde win7 home premium varsa 32/64 farketmez laptop altındaki keyle kafana göre kurulum yaaiblirsin. Reocvery'e mahkum değlsin yani.

Hadi kolay glsin

1) Recovery programını çalıştırınca dvd oluşturma seçeneği var. Ben buradan recovery'nin yedeğini alayım mı yoksa HP'yi arayıp onlardan mı isteyeyim..

2) Birde recoveryden ilk güne dönmekle format aynı olmuyor sanırım.. Hangi sorunda format gerekir hangi durumda recoveryden ilk güne dönmek gerekir..

Hmm, birde format atma ihtimaline göre sizin dediğiniz C:'de swsetup'un yedeğini alayım.. İyi oldu bunu öğrendiğim..

Anladıklarım;
    Bilgisayardaki recoveryden geri dönersem sadece C:'nin içini ilk günkü duruma getiriyor.. diğer sürücüleri etkilemiyor ve sürücü boyutlarını değiştirmiyor.

3) Recovery dvdsiyle geri dönmek istersem hdd'yi biçimlendiriyor.. peki bu recovery içinde windowsta mı oluyor yayni format atmış gibimi oluyoruz.. Recovery dvd'si varsa format atmaya gerek yok mu?

• Takao , bende 64bit kullanyorum sorunsuzca çalıştırmıştım.

Recovery DVD yi kendin oluşturacaksın. 3 DVD ama kaliteli marka olacak DVD seçiyor zaten yazmaz dandiklere

Recovery format oluyor. Önce formatlıyor sonra imajı diske tekrar yazıyor. Yedek alma programları varya piyasada aynısı buda. HDD den reocvery yaparsan sadece C ye forma atıyor ve kurulumu yapıyor.

Yani siz format atmak isterseniz, recovery managerdan, fabrika ayasrlarına dön diyeceksiniz ve C yi tamamen formatlayıp kuruluma başlayacak diğer bölümlere dokunmaacak. Olduki HDD deki reovery bölümünü sildiniz yanlışlıkla. Ozaman DVD den recovery yapacaksınız. Bu olay tüm HDD yi formatlayacak tekrar bölecek HDD yi ve reocvery sürücüsünü tekrar geri getirecektir.

Yani DVD den reocvery yapmak ancak çok zor durumda kalınırsa yapılmalı. HDD de önemli bilgiler varsaDVD den yapmanı hiç önermem. Yedek olark al ama dursun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.