Şimdi Ara

AcrobatDC ile sayfa boşluklarının silinmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğu PDF belgelerinde sayfa A4 olarak ayarlandığı halde metin, sayfanın küçük bir alanına yerleşmiş ve küçük puntoda yazılmış olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla çıktı aldığımızda A4 sayfanın en az yarısı boş olarak kalıyor, üstüne üstlük küçük yazıları okumak sorun olmakta. Acrobat DC de "Düzenle" menüsünden "Metin ve Görüntüleri Düzenle" seçilip, daha sonra "Kırp" aracı seçildiğinde imleç sayfa üzerinde dikdörtgensel seçim yapabilecek duruma gelir, herhangi bir seçim yapıp, yaptığımız seçimin içerisinde bir noktayı çift tıkladığımızda açılan "Sayfa Kutularını Ayarla" başlıklı pencerede "Beyaz Kenar Boşluklarını Kaldır" yanındaki kutucuğu tikler ve sağ taraftaki sayfa aralığını "tümü" olarak seçip tamam butonuna basarsak, tüm sayfalardaki büyük kenar boşlukları kaybolmuş olur.
    Ancak bu işlem sayfaların A4 boyutundan çıkmalarına da yol açar, hatta her sayfanın boyutu farklı ebatlarda olabilir. Bu durumda belgeyi yazıcıya yolladığınızda az satır içeren bazı sayfaların istemediğiniz halde kağıda yatay olarak yazılması gibi saçma durumlarla karşılaşabilirsiniz.
    Çoğu fotokopiciler yazdırma ayarlarında bu kenar boşluklarını bir şekilde uygun boyutlara getirip çıktı alıyorlar, ama o şekli bir türlü tutturamadım. Zaten amacım sadece çıktı değil, bu boşluklar olmadan ama sayfaların A4 boyutu da bozulmadan PDF dosyasını yeniden arşivlemek. Bunu nasıl yapabilirim?
     AcrobatDC ile sayfa boşluklarının silinmesi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.