< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 23 Ekim 2015; 10:30:42 > |
ACPI\VEN_SAM&DEV_0714 Bilinmeyen Aygıt Sorunu Çözümü
Giriş: ACPI\VEN_SAM&DEV_0714, Windows 10'da görülen yaygın bir bilinmeyen aygıt sorunudur. Bu sorun, sisteminizin belirli bir donanım parçasını tanımamasından kaynaklanır. Bu kılavuzda, bu sorunu çözmek için adım adım talimatlar bulacaksınız.
ACPI\VEN_SAM&DEV_0714 Hangi Donanım Parçasına Aittir? ACPI\VEN_SAM&DEV_0714 aygıt tanımlayıcısı, genellikle Samsung dizüstü bilgisayarlarda bulunan bir Synaptics dokunmatik yüzey denetleyicisine aittir. Ancak, diğer üreticilerin aygıtlarında da görünebilir.
Sorunu Çözme Adımları:
Adım 1: Aygıt Yöneticisini Açın Başlat menüsünü açın ve "Aygıt Yöneticisi"ni arayın. Aygıt Yöneticisi penceresi açılacaktır.
Adım 2: Bilinmeyen Aygıtı Bulun Aygıt Yöneticisi'nde "Diğer Aygıtlar" kategorisini genişletin. SAM0714 veya ACPI\SAM0714 adlı bir aygıt göreceksiniz.
Adım 3: Sürücüyü Manuel Olarak Güncelleyin Bilinmeyen aygıtı sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin. "Sürücü yazılımı için bilgisayarıma gözat"ı seçin ve ardından "Bilgisayarda yüklü sürücüler listesinden seçmeme izin ver"i seçin.
Adım 4: Sürücüleri Sunulan Listeden Seçin "Uyumlu Donanım" listesinden "Synaptics Touchpad"i seçin ve "İleri" düğmesine tıklayın. Windows, sürücüyü otomatik olarak yükleyecektir.
Adım 5: Bilgisayarı Yeniden Başlatın Sürücü kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, üreticinizin web sitesinden en son sürücüyü manuel olarak indirmeyi deneyebilirsiniz. "ACPI VEN_SAM&DEV_0714 driver Windows 10 Samsung" gibi aramalar yaparak doğru sürücüyü bulabilirsiniz.
Sorun devam ederse, donanımın kendisinde bir sorun olabilir. Bu durumda, bir donanım teknisyenine başvurmanız önerilir.