Şimdi Ara

açılmayan bilgisayar sorunu... ÇÖZÜMLENDİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evimdeki masaüstü bilgisayarım son bir aydır acaip bir sorun veriyor. bilgisayarın fişini elektrikten çekip, tekrar taktığımda ya da elektrikler gidip geldiğinde, vs. bilgisayarın açma düğmesine bastığımda hiç bir hareket olmuyor. sanki elektrik almıyormuş gibi. ama aradan mesela 3-4 saat geçiyor, bir anda kendiliğinden çalışmaya başlıyor. sonra hiç sorunsuz günlerce devam ediyor. sonra yine temizlik için aletin fişini çektiğimde aynı sorun tekrar baş gösteriyor. yine bilgisayara saatlerce elektrik gelmiyor ve daha sonra kendiliğinden açılıyor...

bununla beraber bilgisayarın elektrik kablosunu kasa üzerindeki yerinden söküp, tekrar takarken, bir saniye için klavye üzerinde, numberpad'in hemen üstündeki, 3 ışık yanıyor ve sönüyor.

(not: bilgisayar 3 gündür kendi kendine de açılmıyor artık. hiç "tık" yok bilgisayarda)

acaba buna benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlar var mıdır? çözüm önerisinde bulunabilirler mi? ya da sorun nerede olabilir?

saygılarımla...
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xantiago -- 28 Şubat 2008; 0:37:11 >

• arkadaşım aynı durumun arkadaşıma gercekleşmişti casper dan bilgisayar almıstı casper power lı bu durumlar olduğunda power ı değiştirdik şuan hiç sorun yok açılması kapanması gayet çok iyi seninde sorunun powerdan bence 380 w 400 w lık power al tak öyle dene
  • değerli dostum bu dediğin power nedir? nerede bulunur? nereye takılır? bilmediğim için soruyorum, yanlış anlamayasın lütfen.

saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xantiago

değerli dostum bu dediğin power nedir? nerede bulunur? nereye takılır? bilmediğim için soruyorum, yanlış anlamayasın lütfen.

saygılarımla.

Bir teknik servise götür, 5 dk'lık işi var.
  • arkadasım power nedir:
    power bilgisayar kasasının içinde bulunan güç kaynağıdır.Arkada prizden gelen kabloyu kasanın arkasına yukarı tarafına takılan yer güç kaynağıdır.Bir anlayan arkadaşın varsa söyle cıkartıp yenisini takabilir sen cidden bilmiyorsam hiç uğraşma derim
  • anladım dostlarım. çok teşekkürler.
    peki size biraz daha zahmet vermezsem, bu power'ın ücreti falan ne kadardır? teknik servislerde bunun için ne kadar isterler? yani bu konudaki cahilliğimden dolayı 5 ytl lik işe, 50 ytl vermek istemem. izmirdeyim bu arada. onu da belirteyim... (hani belki izmirli arkadaşlar vardır ve kaliteli ve fiyat olarak da uygun yerler biliyorlardır diye...)

ama çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • arkadasım power ın fiyatları walt larına göre değişir senin sistem özelliklerin nedir onu bilmediğimiz için tam carpıcı bir açıklama yapılamaz.Ama 300w lık bir pegasus power 20 ytl teknik servis taksa 10 ytl alsa 30 ytl tutar senın anlayan arkadasında takar.Sen hic bılmediğin için bulaşma derim 400 430 w arası power 40 50 ytl
  • @fastfurious, benim bundan anlayam arkadaşlarım da yok malesef. o yüzden kesin teknik servis olayına gireceğim demek ki. keşke sistem özelliklerini bilsem de söylesem sana. ama bilgisayar açılmadığı için onları da öğrenemiyorum malesef.
  • vallahi arkadasım istanbulda olsan yardımcı olmak isterdim elimden gelen bukadar yani kesin olarak powerdan diyebilirim ve sisteminde okadar aham saham olucağını tahmin etmiyorum o yuzden 25 ytl pegasus power al paran varsa 400 430 w falan al ılerde ekran kartı yuksek aldıgında degıstırmezsın....teknık servıse gotur 10 ytl takar 50 60 ytl sana patlar.
  • çok teşekkürler dostum.
    zahmet verdim.
    haftasonu bu işi halledince sonucunu buraya yazacağım...
  • değerli arkadaşlar,

sorunum yeni bir power supply ile halloldu. ama ilginç bir durum oldu. pc'nin içinden çıkan power 380 lik miş. bağlantıları denemek için 300W lik bir power taktım ve çalıştırdı. sanırım bu durumda benim power bozulmuş oluyor değil mi? yani 380'lik çalıştıramazken, 300'lük çalıştırdı. düşünün... ama bu arada ben gittim 70 ytl ye 400 bir tane aldım. şu anda problem yokmuş gibi görünüyor. umarım yine çıkmaz... teşekkürler... ayrıca bağlamak da çok kolaymış, sadece biraz dikkat gerektiriyor...
  • elektrikler gidip geldikten sonra power da bulunan elektrik pc yi kilitliyor kabloyu çıkarıp 10 sn bekleyip tekrar taktıgınızda sorun cozulcektir ya da direk power da değiştirebilirsiniz ki değiştirmişsiniz zaten.
    ups alabilirsn bunun onune gecmek ıcın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.