Şimdi Ara

Açılmayan bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistem var bende(power supply glacial power 450W ve xp sp2 yüklü), alalı 2 hafta oldu sistemi daha ama bilgisayarı açınca fanlar 1sn dönüyor ve duruyorlar sonra, ekrana görüntü falan hiç gelmiyor tabi, clear cmos da yaptım fayda etmedi var mıdır bunun bir çaresi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanng -- 7 Mart 2009; 14:56:25 >

• Arkadşım Bilgisayarın Laptopmu ? Laptopsa Bilgisayarı fişleri çek beklet Soğuk bir yere götür Sonra dene bidaha Olması Lazım
  • laptop değil malesef desktop
  • Hmm İnan Bildimi Yazdm bilsem Hemen Yardımcı olurdum..
  • bir fikri olan yok mu ya, salıya kadar çözüm bulamazsam anakart ı teknik servise yollayacağım artık onlarda beni 1 ay süründürür sonucuda şüpheli zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: yanng

bir fikri olan yok mu ya, salıya kadar çözüm bulamazsam anakart ı teknik servise yollayacağım artık onlarda beni 1 ay süründürür sonucuda şüpheli zaten

çözümü kendin söylüyorsun TEKNİK SEVİS
  • arkadaşım sorun powerda olabilir..

sana tavsiyem poweri test etmen..

eline ilk önce 1 tane ataç al ataçı aç...bu powerin anakarta taktığımız geniş konnektörü var ya orda bi yeşil kablo var onun gittiği yere ataçın bir ucunu sok ondan sonra atacın diğer ucunu siyah kablolardan birinin ucuna sok sonra ver elektriği bak bakalım çalışıyormu power.. eğer çalışıyorsa dier parçaları kontrol etmek gerekecektir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • *Işık yanıyor fakat açılmıyor ise ya yeterince voltaj alamıyor ve kapanıyor veya hdd in
    rahmetlik olmuş demektir

*ide kablolarını bir kontrol et tak-çıkar yapsana.

*Powersupty yanmış olabilir. Power düşmesinin anakarta giden kablosu zdelenmiş olabilir.
    Eğer kasaya elektrik gelmiyora hdd nin power ve ide ya da sata kablosundan kaynaklanmıyor.
    Hdd'nin kabloları takılı olmasa dahi pc donanım olarak açılır;ama sistem çalışmaz ekran kartına
    ramlere elektrik gider.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leidenschaft

*Işık yanıyor fakat açılmıyor ise ya yeterince voltaj alamıyor ve kapanıyor veya hdd in
    rahmetlik olmuş demektir

*ide kablolarını bir kontrol et tak-çıkar yapsana.

*Powersupty yanmış olabilir. Power düşmesinin anakarta giden kablosu zdelenmiş olabilir.
    Eğer kasaya elektrik gelmiyora hdd nin power ve ide ya da sata kablosundan kaynaklanmıyor.
    Hdd'nin kabloları takılı olmasa dahi pc donanım olarak açılır;ama sistem çalışmaz ekran kartına
    ramlere elektrik gider.

hdd nin rahmetli olduğunun sanmıyorum çünkü dediğim gibi bilgisayarı 0 parçalardan 2 hafta önce topladım ve toplam kullandığım süre 20 saati geçmemiştir

tek ide kablosu var zaten oda dvd-rw, çıkarıp denedim sonuç aynı

başka bir power supply bulabilirsem onla deneyeceğim

Birde şöyle birşey var onu yazmamıştım sistem çalışıyordu başlat tan bilgisayarı kapat dedim, sorunsuz olarak kapandı, ertesi gün bir baktım bu halde, yani arada ne taşındı, ne parça değişti nede elektirik kesintisi voltaj düşmesi gördü durduk yere niye olur ki böyle birşey ?

• hdd ile yakından uzaktan alakası yok ya psu dan yada ramdenn
  • quote:

Orjinalden alıntı: mirza41

hdd ile yakından uzaktan alakası yok ya psu dan yada ramdenn

aynen katılıyorum hdd ile alakası yok ramden olacağınıda sanmıyorum ramden olsa bios hata verirdi...muhtemelen Powerda sorun var...
  • Merhaba ,
    Pc de deki rami yada ramleri çıkart ve tek tek dene bakalım ne olacak
  • çok uçuk cevaplar var ya bu ne böyle sallayan sallayana
    hocam sisteminde şase olabilir sistem i uzay montajda bi dene
    yada yukarıda bazı arkadaşlar söylemiş psu dan olabilir ramle hdd ile hiç alakası yok
  • salı teknik srvise yolladım bugün geri geldi bilgisayar, arıza bulunamadı normal çalışıyor sistem diye, eve geldim taktım gerçekten de çalışıyor
  • Kisa devre yapmis , elektrigini bir sekilde bosaltmak gerekiyor , eskilerden bazilari kasayi bir kabloyla kalorifer peteklerine baglarlardi bu sekilde asiri elektrik yuku dagitilirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.