Şimdi Ara

ACİLL c# 2 textbox harf harf kontrol etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde 2 adet textbox var ve ben klavyeden her tuşa basıldığında yukarıdaki textbox a önceden gelen metinle aşağıda kullanıcının yazdığı kelimleri karşılaştırıp doğru yanlış sayısını görmek istiyorum bunu nasıl yapabileceğimi söyleyeilecek varmı? yani 10 parmak klavye programındaki mantık

Bi' yarım saat uğraşarak yaptım yöntemi anlatıyım takıldığın yerde sorarsın. Şöyle bir yöntem ile yapabilirsiniz: Öncelikle public olarak bir string dizisi tanımlıyoruz(ben 'kelimeler' ismini verdim burdan sonra bu ismi yazıcam) ve form'un load eventinde ise birinci textbox'ımızın içeriğini ' '(boşluk) karakterine göre ayırıyoruz(bu şekilde birinci textbox'ımızdaki kelimeleri getirmiş oluyoruz) ve daha sonra da oluşturduğumuz kelimeler dizisine atıyoruz bu değerleri. Daha sonra ikinci textBox'ımıza keypress eventi(textbox2 de bir tuşa basıldığında tetiklenir) ekliyoruz ve event içerisinde bir kullanıcı boşluk tuşuna basmış mı, basmamış mı kontrolü yapıyoruz eğer basmış ise kullanıcın girdiği değeri aynı şekilde ' '(boşluk) karakterine göre ayırıyoruz ve daha sonra bir method(fonksiyon) oluşturarak method'u 1 adet string dizisini paremetre olarak alacak şekilde ayarlıyoruz. Method içerisinde ise bir adet for döngüsü(0'dan -> parametre olarak girilen dizinin boyuna kadar devam edecek) başlatıyoruz ve for içerisinde ise mevcut olan doğru ve yanlış sayılarını getirerek int değişkenlere atıyoruz daha sonra kelimeler dizisinin i elemanı ile parametre olarak gelen dizinin i elamanının eşit olup olmadığına bakıyoruz eğer eşit ise doğru sayısını bir arttırıyor; değil ise yanlış sayısını bir arttırıyoruz.

Burda şöyle bir sorunla karşılaşacaksın: ilk kelimeyi doğru girdin ve doğru sayın 1 oldu ikinci kelimeyide doğru girince doğru sayın 3 olarak bunun nedeni önceki yazdığın doğru kelime tekrar kontrol ediliyor bunun için kendin bir yöntem geliştirmen gerek eğer yapamazsan yaz yine takıldığın noktada yardım ederim.

Umarım açıklayıcı olmuştur,
    Kolay gelsin...

GreenPeace Türkiye | WWF Türkiye | Hayvan Hakları Federasyonu

"sadece inandığın, istediğin ve doğru olduğuna inandığın bir şey için aptal durumuna düşmekten korkmazsan egonu yenebilirsin ve işte o zaman özgür kalırsın..."

• Teşekkürler

Orijinalden alıntı: adinveli

Kardeş kod olarak dökebilirmisin? @özgür beyin

Hayır, üstte her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlattım zaten okuyarak biraz da araştırarak yapabilirsin. Hazır kodları aldıktan sonra sana ne faydası olacak ki?

GreenPeace Türkiye | WWF Türkiye | Hayvan Hakları Federasyonu

"sadece inandığın, istediğin ve doğru olduğuna inandığın bir şey için aptal durumuna düşmekten korkmazsan egonu yenebilirsin ve işte o zaman özgür kalırsın..."
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

Orijinalden alıntı: adinveli

Kardeş kod olarak dökebilirmisin? @özgür beyin

Hayır, üstte her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlattım zaten okuyarak biraz da araştırarak yapabilirsin. Hazır kodları aldıktan sonra sana ne faydası olacak ki?

stilinizi sevdim @özgür beyin

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.