Şimdi Ara

Acill Bakarsanız Çok ama Çok Memnun Olurum!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok konu açıyorum sizi rahatsız ediyorum, özür dilerim fakat bir türlü çift çekirdekli ile tek çekirdekli telefonlar arasında karar veremedim.Tek çekirdeklinin 1.4 ghz işlemcisi oluyor. 512 mb rami oluyor.Çift çekirdekli işlemcide 1.0 ghz veya 1.2ghz işlemci 1gb ram oluyor. Şimdi bana androidli telefonlarda çift çekirdeli ile tek çekirdeklinin farkını ve ramin önemini söylermisiniz? Birde neden çift çekirdekli işlemcili telefonlar seçmeliyim?
    Diğer sorularıma gelince Sony Xperia Arc S, Htc Evo 3D,Samsung Galaxy R bu üç telefon arasında kalmış bulunmaktayım.Sony Xperia Arc S'in 1.4ghz tek çekirdekli snapdragon işlemcisi 512 mb rami, Htc Evo 3D nin 1.2ghz dual core işlemcisi 1gb rami var,Samsung Galaxy R nin ise 1.0 ghz Nvidia Tegra 2 Dual core işlemcisi var. Benim arada kaldığım konu şu Xperia Arc S in hepsinde fazla oranla işlemci yüzdesi var, Galaxy R 'de ise Xperia Arc S 'e göre çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemcisi var.Htc Evo 3D nin ise Galaxy R ye göre 200 mhz daha yüksek işlemcisi var ama Nvidia Tegra 2 değil (Qualcomm). Anlayamadığım nokta hepsi birbirine yakın özellikler bulunduruyor. Hangisi veya hangileri seçilmeli? Nvidia Tegra 2 + bir özellik olarak karşımıza çıkıyor dedi bazı arkadaşlarım. Htc Evo 3d yide ilk 3D li telefon olmasından dolayı bazıları eksi özellik felan dedi biraz oyüzden ondan soğumuş gibi oldum.Anlamadığım diğer nokta ise şu Xperia Arc S in 1.4 ghz en fazla yüksek oranda işlemcisi var, fakat diğerleri dual core yani çift çekirdekli oldukları için ve 1gb + bir rami olduğu için bu hızdaki bir telefon gibimi çalışacaklar çift çekirdekli işlemcili telefonlar? Yani kısacası daha hızlımı çalışacaklar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pippuri -- 28 Mart 2012; 19:12:23 >

• up up up upu pu up up up up
  • Arc S 1.4 GHZ var ama güncelleme ile 1.8 ya da 2.0 GHZ ciktigini duydum.
    gelelim cekirdek vs hizina dostum bu cep telefonu telefonu alip eve geldigin gibi bir yenisi daha cikiyor öncelikle bunu düsün.
    gelelim bir diger hususa Arc S 1.4 GHZ ile mükemmel bir hiza sahip buna emin ol digerleri de hizlidir tabi ama islemcisinin farkini görecegini sanmiyorum.
    Islemcilerin farki bazi cok MBli oyunlarda ya da cift cekirdekli cihazlarin kaldirabilecegi uygulamalarda devreye girecegini saniyorum.
  • ultraturk@

güncelleme ile 1.8-2.0 olamaz olsada birşey ifade etmez her mimarinin potansiyeli vardır belli bir frekans sonrasında performans artışı sağlamaz.

telefonun donanımı (işlemci-ram vs) hızı etkileyen en önemli faktördür.

Frekans değişken unsurdur sıcaklığı dengelediğiniz sürece istediğiniz frekansa çıkartabilirsiniz ancak bu size güç tüketimi olarak yansır. Ayrıca yukarıda da bahsettiğim gibi yüksek frekans yüksek hız demekte değildir. Belli bir frekanstan sonra performans artışı sağlamaz.

Arc S-Arc-Neo-Ray-Neo V-Huawei ideos x5 gibi telefonların işlemcileri aynıdır sadece frekans farkı vardır Oc ile yükseltebilir yada alçaltabilirsiniz.

yazdığınız telefonlara dönecek olursak

Galaxy R Cortex a9 tabanlı tegra 2 işlemciye sahiptir aralarında en güçlü donanım bu telefonda var.

Htc Evo 3d Cortex A8 tabanlı çift çekirdek işlemci kullanır mimari olarak tegra 2'den geridir frekans yükseltilerek eşitlenmeye sağlansada güç tüketimi yükseltmekten başka bir işe yaramamıştır.

Arc S aralarında en düşük donanıma sahip telefondur Cortex a8 tabanlı tek çekirdek işlemci kullanır frekansı yükseltilerek hızlandırılmaya çalışılmıştır ama klasman olarak bir alt segmentte kalır. Galaxy S-Desire S-Wave gibi telefonların seviyesinde donanıma vardır.

Donanım her yerde lazım olacaktır oyunlarda uygulamalarda arayüz kullanımında vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.