Şimdi Ara

Açılışta kilitlenme ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün bir makineme formatlamak istediğim bir harrdiski taktım ve fomatladım. Harddiski söküp sistemi yeniden açınca "donanımsal hata, aygıt belirtilen aygıttan okuyamıyor" gibisinden hatalar verdi. kurtarma konsolunu kullandım fayda etmedi, windowsu yeniden kurdum bu sefer tam açılış ekranında geçen şerit 1-2 sn sonra donuyor ve öyle kalıyor.

IDE kablolarını kontrol ettim, RAMlerin yerini değiştirdim, IDE bağlantılarını değiştirdim, tüm PCI donanımları söktüm, Jumperlarla uğraştım, BIOS'u resetledim hiç bir işe yaramadı. sorun halen devam ediyor..yardım ederseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgman -- 5 Kasım 2005, 5:46:00 >

• Başka bir harddiske windows kurmayı denedinmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Başka bir harddiske windows kurmayı denedinmi?

+1 aynı sistemde baska bir hdd ye siste kurmayı dene.. eger basarabilirsen bence senin hdd yi taşırken biraz hırpalamışsın...
  • evet...iki tane daha HDD 'ye sistem kurmaya çalıştım ama aynı sorun onlardada oldu. bende o bakımdan yukarıdada yazdığım gibi herşeyi çek ettim ama hala sonuç alamadım.
  • CD veya CD-ROM'da sorun olmasın...
  • Anakartına zarar vermişsin gibi görünüyor. Bunu da bi göz önünde bulundur bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burgman
    "donanımsal hata, aygıt belirtilen aygıttan okuyamıyor"

Bios'tan disk ayarlarında S.M.A.R.T/LBA gibi seçenekleri aktifleştirdin mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım yanlış format atmadığından eminsen hata hardisk yada cd sürücüde gibi görünüyor.bir göz önünde bulunddurursan iyi olur.bu tür hataları genellikle kurulum dosyalarındaki eksikler doğurur.
  • cevaplar için teşekkürler. sorunu buldum ve çözdüm. yine aynı sorunu yaşayan biri olur belki diye sorunu ve cevabı yazıyorum:
    PC'nin anakartı (BIOS) Service Pack 2 desteklemiyormuş. SP2 siz bir işletimi sistemi ile denedim ve kurulum sorunsuzca gerçekleşti. Bu durumda ya BIOS update yapılıp SP2 li bir XP yükleyebilir veya kurulumdan sonra ekstra SP2 yükleyebilirsiniz.
  • Arkadaş 2 gün önce aynısını yaşadım ne yaptıysam çözüm olmadı sen git kuzu kuzu formatını at düzelioooo!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.