Şimdi Ara

Açılışta bip sesi gelmiyor.Ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün yeni bir anakart aldım.Daha önceki anakartım işlemci fanını vidayla oturtmaya çalışırken devreye zarar vermem sebebiyle bozulmuştu.(İşlemci fanın ın pimleri kırık olduğundan o yolu denemiştim).Bu yüzden yeni bir işlemci fanı da aldım.Montajını kendim yapmayı seçtim.Herşeyi doğru şekilde bağladım.Fakat başlıkta belirttiğim şekilde pc açılırken bip sesini alamıyorum ve ekrana hiç bir görüntü gelmiyor.Yanlış bağlantı yaptığım dan şüphelenerek bağlantıları tekrar kontrol ettim fakat bir yanlışlık olmadğını düşünüyorum.Forumda daha önce açılan konulardan araştırdım yöntemleri uyguladım fakat bir sonuç alamadım.Cevaplardaki genel görüş anakartın yanmış olduğu yönünde.Anakartı bugün aldım ve yandıysa bunu nasıl yapmış olabilirim.Yani anakart voltaj yükselmesi gibi sebepler dışında nasıl yanabilir.Bu arada anakartın üzerinde elektriğin olup olmadığını denetleyen bir led var.Led yanıyor bu anakartın yanmış olmadığnı gösterir mi acaba?HDD ledi açılışta sürekli yanıyor daha sonra sönüyor.HDD kablo bağlantılarını kontrol ettim bir sorun yada hata yok.Ramleri kontrol ettim yerlerine oturmuş durumdalar.Ramlerin bağlantı noktalarını temizledim.CPU doğru yerleştirilmiş durumda.Arkadaşlar yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maoche -- 3 Ocak 2011; 22:52:34 >

• ram lerin çıkarıp statik elek triğini almayı dene ve daha sonra ekran kartın hariciyse onu da çıkarıp statik elektiriğini al eğer yine olmazs ekran kartın hariciyse bir de monitör kablosu nu onboard bağlamayı dene arkadaşım senin bilgisayarda power düğmesine bastığında fanlar çalışıyorm eğer çalışmıyorsa bir de power supply ini değiştirmeyi dene arkadaşım.........

şimdiden kolay gelsin.....
  • speaker varmı anakartta?
  • anakart üzerinde speaker var mı? yoksa o yüzden ses gelmiyo olabilir.. ilk önce ramı sök ve sıtatik elektiriğini al.. bunun için elektriğini alcak bi yere dokudur.. olmazsa ramı başka slotlarda dene.. yine olmazsa eğer bilgisayarında harici ekran kartı varsa onu sök ve onunda statik elektriğini almaya çalış ve tekrar dene.. yine olmazsa eğer elinde imkanın varsa başka bi ram veya ekran kartı dene...
  • ram denedğinide söylüyorsun yaptıklarına bakılırsa büyük ihtimal sorun ekran kartından kaynaklanıyodur.hariciyse çıkar hem yuvasını hem ekran kartını temizle daha sonra tekrar tak...eğer hala sorun çözülmez ise onboard olar denemeni tavsiye ederim......
  • Arkadaşlar hepsinin statik eletriğini alıp denedim.Sanırım kartta speaker yok.Ekran kartını çıkarttığımda hata sesi de vermiyor.Çalıştığından emin olduğum başka bir ile denedim fakat sonuç aynı.Onboard ekran modundada sonuç aynı.Artık cpu dan süpheleniyorum.Arıza tespiti için bilgisayarcıya teslim ettim bugün bilgisayarı sonucu öğrenince haber vereceğim arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
  • Eger ram lerde sorun yoksa anakartında sorun war . Fan lar hıc donmuyorsa bu sefer ya anakart yada psu da sorun war demektır.

Bu arada Anakartı yenımı aldın daha önce pc acılırken bip sesını hıc duymadınmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana görüntü gelmiyor
    11 yıl önce açıldı
    SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartı yeni aldım.Yeni anakartta sesi hiç duymadım.Birde güç kaynağında sorun başka pcde denedim.Fanlar çalışıyor onlardada sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maoche

Anakartı yeni aldım.Yeni anakartta sesi hiç duymadım.Birde güç kaynağında sorun başka pcde denedim.Fanlar çalışıyor onlardada sorun yok.

Canım kardeşim speaker olmadan hata sesini duyamazsın en kısa zamanda bir tane temin et bilgisayarcılardan.daha sonra speak sesine göre hatanı kısa sürede çözeriz.
  • Arkadaşlar speaker ı taktım ve ramler bozulmuş olduğunu anladım.Fakat daha önce çalışan ram ile denediğimde olmamıştı bu sefer oldu.Sanırım kart şase yapıyordu yada statik elektriği tam alamadım.Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • slm arkadaşlar bi merakımı giderecem yardım ederseniz sevinirim bazen masa üstü bilgisayarımı acıyorum bip sesi gelmiyo ekranda acılmıyoekranın yandaki ışıgı mavi yanması lazımken sarı yanıyo kasa çalıyo ama görüntü yok bnde kasayı acıp ramı söküp takıyom sonra normele biniyo bugünlerde sık yapma basladı 6 yıllık adata bilgisayarım acaba ram damı yoksa ekran kartımı yoksa hepmi deyişek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.