Şimdi Ara

Açılıp Kapanan div Hızı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

maps.ovi.com sitesindeki gibi yukarıya doğru kapana ve aşağıya doğru açılan bir menu tasarladım.

Sadece benim menu bu sitedeki gibi yavaş yavaş açılıp kapanmıyor, birden açılıyor ve kapanıyor.

Ben jscript yardımıyla;

for (var i = 700; i > 0; i -= 15) {
    m.style.height = i + 'px'
    //sleep(0.2)
    }
    gibi bir kod ile yaptım.

Bunu jquery yardımıyla yapacağım saırım ama kaynak bulamadım.

Yardımlarınız için teşekkürler.

•  

<div id="wrapper" style="width:200px; height:auto;">
    <div id="container" style="position:relative; width:200px; height:500px; float:left; background-color:#CCC;">
    </div>
    <div id="toggler" style="position:relative; width:200px; height:35px; float:left; background-color:#000;">
    </div>
    </div>
    <script language="javascript1.2" type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.min.js"></script>
    <script language="javascript1.2" type="text/javascript">
    $(document)
    .ready
    (
    function ( )
    {
    $("#toggler")
    .click
    (
    function ( )
    {
    $("#container").slideToggle("slow");
    }
    )
    }
    )
    </script>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 6 Şubat 2011; 1:09:20 >

• teşekkürler TradeMark, jquerynin güzellikleriyle uğraşmaya yeni başlayabildim, alır götürür valla insanı
  • Evet güzeldir. Aslında öğrenmesi de kolaydır. Biraz XPATH/XLINK/XQUERY ve HTML DOM bilgin varsa çok çabuk kavrayabilirsin. Hem mantığını hem uygulamasını.
  • hocam burdan soruyum diğer sorumu da o zaman , başlık açmaya gerek yok.

html

<script language="javascript">
    function AjxTest() {
    $.ajax({
    type: 'GET',
    url: 'default.aspx',
    data: 'veri=veri1',
    success: function(sonuc) {
    alert(location.search);
    },
    });
    }
    </script>
    <div id="AjaxDiv" style="width: 200px; height: 200px; background-color: Blue" onclick="AjxTest();">
    </div>

asp.net

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    if (Request.QueryString["veri"] != null)
    {
    string d = Request.QueryString["veri"].ToString();
    if (d != "veri1")
    return;
    Response.Redirect("default.aspx?veri=veri1geldi");
    }
    }

kodlarım yukarıdaki gibi ama veri1geldi server cevabını success fonksiyonunda alamıyorum.

alert(location.search);

boş geliyor.

• location.search boş gelir çünkü sadece adres çubuğunda querystring yer alıyorsa değer döndürüyor onu da mevcut sayfa için döndürüyor. bizzat denedim. karşılamadığım dahası ihtiyaç duymadığım birşey sordun . ama illaki location.search demene gerek yok. bunu göndermeyi yaptığın sayfada responseText olarak ayarlayıp döndürebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

location.search boş gelir çünkü sadece adres çubuğunda querystring yer alıyorsa değer döndürüyor onu da mevcut sayfa için döndürüyor. bizzat denedim. karşılamadığım dahası ihtiyaç duymadığım birşey sordun . ama illaki location.search demene gerek yok. bunu göndermeyi yaptığın sayfada responseText olarak ayarlayıp döndürebilirsin.

Teşekkürler yine de. Zaten kötü haber jQuery kullanamayacağım. Projemdeki javascript tabanlı başka bir kütüphaneyle çakışıyor . Takla zamanı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yo kullanabilirsin. $ değişkeni ve jQuery değişkeni aynı işlevleri görür. Yani kütühaneler arası çakışma düşünülmüştür. Muhtemelen script.aculo.us veya prototype kullanıyorsun. misal $("#toggler") yerine jQuery("#toggler") dersen aynı işlevi yerine getirir.

Ya da $.noConflict(); kullanabilirsin. Anlatımları çok detaylı ama örnekleri anlaşılabilir kılıyor. http://api.jquery.com/jQuery.noConflict . hemen vazgeçme yani

Bu arada prototype falan dediğime bakma o ikisini kullanmışlığım yoktur. jQuery hep daha basit gelmiştir bana. Ama bi yerden bakınca alayı aynı ..kun laciverti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 6 Şubat 2011; 23:38:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

<div id="wrapper" style="width:200px; height:auto;">
    <div id="container" style="position:relative; width:200px; height:500px; float:left; background-color:#CCC;">
    </div>
    <div id="toggler" style="position:relative; width:200px; height:35px; float:left; background-color:#000;">
    </div>
    </div>
    <script language="javascript1.2" type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.min.js"></script>
    <script language="javascript1.2" type="text/javascript">
    $(document)
    .ready
    (
    function ( )
    {
    $("#toggler")
    .click
    (
    function ( )
    {
    $("#container").slideToggle("slow");
    }
    )
    }
    )
    </script>

Sayın TradeMark,
    Kod için teşekkürler fakat bunu başlangıçta kapalı olarak nasıl ayarlarız? Yani sayfa yüklendiğinde container'ı göstermesin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.