Şimdi Ara

Acilen Üretime Geçmemiz Gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği üzere bugün yediğimiz ekmeğin buğdayından tutun, şu an bu mesajı gönderdiğimiz bilgisayarı, telefonu bile yurtdışından ithal eder hale geldik. Maalesef dışa bağımlı olduğumuz müddetçe büyük devletler bizi kukla gibi oynatır aynı şu an yaptıkları gibi. Halbuki bu ülkenin adam akıllı bir üretimi olsaydı bugün Dolar bizi zerre etkilemezdi. Çünkü Dolarla aldıklarımızı biz kendimiz üretir olurduk ve Dolar 10 tl olsa bile bizdeki fiyat aynı kalırdı.

Bunun için hükümet acilen bir Yerli üretim politikası başlatmak zorunda. Fabrikalar yeniden açılsın hatta daha fazla açılsın. İstihdam artsın, üretim artsın, dolara bağımlılığımız azalsın.

Bu üretim politikası her anlamda olmalı. Yani yukarıda da yazdığım gibi gıdadan tutun, elektronik eşyalara kadar kendimiz yapmalıyız.

Benim naçizane önerilerim bunlar;

1- Tarımcılığa ve hayvancılığa %100 destek ve teşvik verilmesi. Artık etimizi Sırbistan'dan, mercimeğimizi Kanada'dan ithal etmeyelim, kendimiz üretelim.

2- Bilgisayar parçaları ve işletim sistemleri yerli olmalı. Windows yerine Pardus gibi yerli sistemleri kullanabiliriz. Yine aynı şekilde yüksek kalitede ekran kartları, monitörler üretilebilir. Böylelikle Nvidia, Intel gibi ABD mallarını satın almak zorunda kalmayız.

3- Bir telefon markası yaratmak. Bu içlerinden en zor olanı. Vestel üretmeye çalışıyor ama o da ne kadar yerli tartışılır sonuçta kamerası falan hepsi yurtdışından ithal. Bu konuda bir marka yaratılmalı. Devlet nezdinde büyük bir destek verilmeli. Sonuçta teknoloji büyük bir gelir kaynağı haline geldi. Özellikle ABD, Kore, Çin gibi ülkeler büyük gelir kazanıyor bu markalardan.

4- Bir Nike, Adidas kalitesinde spor giyim markası kurmamız lazım. Hatta Türk takımları bu formaları giyip reklamını yapabilir. Birkaç yıldızı da tanıtım elçisi yaparsak Dünya'ya açılabiliriz.

5- Yerli otomobil projesine acilen başlamak lazım. 2011'den beri güya bu otomobil yollarda olacak ama projesini bile göremedik daha. Bu konuda devletin büyük katkı vermesi lazım. Çünkü artık otomobil markası olmayan büyük ülkeleri geçtim, orta sınıf bile kalmadı. ABD, İngiltere, Japonya, Kore, Rusya, Çin, İsveç, Fransa, Almanya, Hollanda daha sayamadığım birçok ülkenin otomobil markası var ama Türkiye'nin yok bu da bizim ayıbımız.

Daha sayamadığım birçok konuda yerli üretime geçilmesinin hızlandırılması lazım. Hem paramız yurtiçinde kalır hem onlara bağımlı olmayız hem de işsizlik azalır. Yeter ki hükümet bir yol projesi sunsun ve vakit geç olmadan başlayalım bu işe.

Ama sadece üretim olmaz tabii, sırf damat diye vasıfsız birisini önce enerji sonra ekonomi bakanı yapmayacaksın, kendinden olmayanları vatan haini gibi göstermeyeceksin herkesi kucaklayacaksın. Tasarrufu milletin üzerinde değil kendilerinin üzerinde yapacaksın. Gereksiz israf yapmayacaksın (Bayburt gibi bir yere havalimanı?). Erdoğan eğer bunları yaparsa yani doğru olanları yaparsa kendisini samimi bulur ve bu zamana kadar yaptığı hataları affeder oyum onun olur. Ama aynı tas aynı hamam devam ederse hem kendisi kaybeder hem ülke de kaybeder.

• Üretim denen şey vizyon gerektirir. Tepedeki mantalite al satçılığın ötesine geçmediğinden sattı üretim yapan fabrikaları, onların yönetimini disipline edip kara geçirmek varken.

Bunca yazıyı yazmadan önce bunu düşünseydin, uğraşmazdın boşuna.
  • Hiç öyle bir niyetleri yok hala daha. Onlar inşaat kafasıyla devam ediyor, onların doları varsa bizim halkımız var falan diyorlar. Bizim millet yarın öbürgün ülkede mal kıtlığı başladığında nasıl bir hata yaptığını anlayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Hiç öyle bir niyetleri yok hala daha. Onlar inşaat kafasıyla devam ediyor, onların doları varsa bizim halkımız var falan diyorlar. Bizim millet yarın öbürgün ülkede mal kıtlığı başladığında nasıl bir hata yaptığını anlayacak.

Halk da anlayamadı gitti.Şöyle olursa anlayacak, böyle olursa anlayacak...Çoğunluk hâlâ dış güçler yapıyor kafasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: MS4343

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Hiç öyle bir niyetleri yok hala daha. Onlar inşaat kafasıyla devam ediyor, onların doları varsa bizim halkımız var falan diyorlar. Bizim millet yarın öbürgün ülkede mal kıtlığı başladığında nasıl bir hata yaptığını anlayacak.

Halk da anlayamadı gitti.Şöyle olursa anlayacak, böyle olursa anlayacak...Çoğunluk hâlâ dış güçler yapıyor kafasında.

Tuketim azalmadı çünkü. Tüketim azaldığında millet bazı şeyleri bulamamaya başladığında kafada bir soru işareti belirecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Oyuna Girmek Mümkün mü?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.