Şimdi Ara

Acil!!! YGS ye mi çalışmalıyım KPSS ye mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çıkmazın içindeyim. Sizinde fikirlerinizi alayım dedim.

Şimdi ben Eylülde olacak KPSS liseye çalışmayı düşünüyordum. Ama şuan Lise 2deyim yani Eylülde olacak Lis3 olacak. Ve henüz İnkılap Tarihi görmedik ayrıca Matematikten de resmen sıfırın. Coğrafyamda pek iç açıcı sayılmaz.

Bunla birlikte sınava yalnızca 3 ay kala sıfırdan başlamak gibi bit durum söz konusu oluyor.

Ve düz liseliyim. Yani atanmak için 90-95 gibi bir puan lazım ki bu sınava yalnızca üç ay kala temelsiz bir biçimde yalnızca konu anlatım kitaplarına çalışan lise2yi yeni bitirmiş biri için zor üstü olsa gerek.

Öte yandan birde beni asıl ilgilendiren Ygs var. 2016 da gireceğim yaklaşık 700 küsür gün var sanırım.

Ancak bu yaz (lise 2den 3e geçiş yazı) çalışmaya başlamam erken mi olur? Fazla zorlamadan günde ortalama 5saat rahat vakit ayırabilirim diye düşünüyorum kalan zaman bana kalır.

TM okuyorum. LYS mattaki üst düzey mat konuları (trigonometri, türev, integral, limit, determis, matris vs) yüzünden Lys de pek umutlu değilim ama Ygs de Fizik hariç matematiği bile yapabilirim diye düşünüyorum.

Ygs de de KPSS Lisede de aynı mat konuları çıkıyor diye biliyorum. Ama son 3 ay kala tüm mat konularını öğrenmeye çalışmakla , son 2 yıl kala öğrenmeye çalışmak arasında fark vardır .

Özetle sizce bu yaz hangisine çalışmalıyım? Ygs için erken mi? Yani 2 yıl olduğu için unutma gibi bir durum olur mu konuları. Duruma göre haftaya KPSS ya da ygs konu anlatım kitaplarını sipariş vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 27 Mayıs 2014; 0:10:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kpssye çalış dolayısyla fen hariç ygsye de çalışmış olursun
  • size kadar sistem değişebilir diye biliyorum ama? kpss konuları da ygs ile aynı değil mi hemen hemen kpss çalışırsan ygs için ön hazırlık gibi olur. konuları hiç kimse öbür sene tamı tamına hatırlamaz ama tekrar hatırlayıp kavraman ve o konuda geçen seneye göre bir tık yükselmen daha kolay olur. ama üniversite sınavı için lys matematil çok çok çok önemlidir. lys matematik temelini iyi atmazsan lisede ya vasat bir yer kazanırsın ya da mezuna kalırsın(şekil a'daki gibi) kaldı ki mezuna kalınca da öyle ahım şahım geliştirememe durumu oluyor mat2'de şimdiki aklım olsa mat2 çalışırdım kendi fikrim. hem lise kpss için çok erken 12. sınıfta da girersin bence üniversite sınavına odaklan şimdiden lys kısmını geliştir. üniversitede iyi bir yer kazanırsan kpss'ye falan da gerek kalmaz hem :)

bu arada kpss lise'yi biraz açar mısın bu sene üniversiteye gideceğim ayrıca buna da girmek istiyorum ama pek bir bilgim yok. üniversiteye kaydımı yaptırmış olacağım bu sınava-kpss- kadar ne değişir ya da ne değişmez?

• quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

size kadar sistem değişebilir diye biliyorum ama? kpss konuları da ygs ile aynı değil mi hemen hemen kpss çalışırsan ygs için ön hazırlık gibi olur. konuları hiç kimse öbür sene tamı tamına hatırlamaz ama tekrar hatırlayıp kavraman ve o konuda geçen seneye göre bir tık yükselmen daha kolay olur. ama üniversite sınavı için lys matematil çok çok çok önemlidir. lys matematik temelini iyi atmazsan lisede ya vasat bir yer kazanırsın ya da mezuna kalırsın(şekil a'daki gibi) kaldı ki mezuna kalınca da öyle ahım şahım geliştirememe durumu oluyor mat2'de şimdiki aklım olsa mat2 çalışırdım kendi fikrim. hem lise kpss için çok erken 12. sınıfta da girersin bence üniversite sınavına odaklan şimdiden lys kısmını geliştir. üniversitede iyi bir yer kazanırsan kpss'ye falan da gerek kalmaz hem :)

bu arada kpss lise'yi biraz açar mısın bu sene üniversiteye gideceğim ayrıca buna da girmek istiyorum ama pek bir bilgim yok. üniversiteye kaydımı yaptırmış olacağım bu sınava-kpss- kadar ne değişir ya da ne değişmez?

Ne değişir derken? Söylentiye göre KPSS de kaldırılacakmış yani bu son sınav olabilirmiş. Aslında
    6 ay gibi bir sürem olsaydı daha iyi olurdu ama 3 ay var ve ben çoğu şeyi bilmiyorum. Kaldı ki atanman için 120 sorudan 110 net gibi benim için fantastik bir rakam yapman gerekiyor.

Mat1 temelim olmadan mat2ye nasıl çalışırım ki Mat2 bana çok zor geliyor. Özel ders alma gibi bir imkanım da yok.

• babadan atadan zengin değilsen oturup çalışacaksın emeksiz bir yere gelinmiyor yazın tatil yapamadan çalışacaksın.3 ayda çok şey olur
    özel ders veya dersane imkanı yoksa internetin varsa youtube da orda burda her konunun en az 5-6 farklı kişiden konu anlatımı var onları dinleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathLost

quote:

size kadar sistem değişebilir diye biliyorum ama? kpss konuları da ygs ile aynı değil mi hemen hemen kpss çalışırsan ygs için ön hazırlık gibi olur. konuları hiç kimse öbür sene tamı tamına hatırlamaz ama tekrar hatırlayıp kavraman ve o konuda geçen seneye göre bir tık yükselmen daha kolay olur. ama üniversite sınavı için lys matematil çok çok çok önemlidir. lys matematik temelini iyi atmazsan lisede ya vasat bir yer kazanırsın ya da mezuna kalırsın(şekil a'daki gibi) kaldı ki mezuna kalınca da öyle ahım şahım geliştirememe durumu oluyor mat2'de şimdiki aklım olsa mat2 çalışırdım kendi fikrim. hem lise kpss için çok erken 12. sınıfta da girersin bence üniversite sınavına odaklan şimdiden lys kısmını geliştir. üniversitede iyi bir yer kazanırsan kpss'ye falan da gerek kalmaz hem :)

Ne değişir derken? Söylentiye göre KPSS de kaldırılacakmış yani bu son sınav olabilirmiş. Aslında
    6 ay gibi bir sürem olsaydı daha iyi olurdu ama 3 ay var ve ben çoğu şeyi bilmiyorum. Kaldı ki atanman için 120 sorudan 110 net gibi benim için fantastik bir rakam yapman gerekiyor.

Mat1 temelim olmadan mat2ye nasıl çalışırım ki Mat2 bana çok zor geliyor. Özel ders alma gibi bir imkanım da yok.

Temelin olmadığı için zor geliyor mat 2

• quote:

Orijinalden alıntı: xyz22

quote:

Orijinalden alıntı: DeathLost

quote:

Temelin olmadığı için zor geliyor mat 2

Bende öyle düşünüyorum ama ne bileyim motivasyonum yok. Mat1 konularını kavrayan biri Mat2yi de kavrar mı? İcabında bu yaz Mat1e diğer yaz Mat2ye çalışabilirim. Ama ne bileyim trigonometri den hiçbir şey anlamadım okulda, türev integral falan daha görmeden gözüm korktu ve uzaylı konuları gibi geldi. Yani bu üst düzey konuları sadece sayısal zekası olanlar yapar diye bir kanı var bende.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazda ygs mi yoksa lys mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki kpss
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timon

babadan atadan zengin değilsen oturup çalışacaksın emeksiz bir yere gelinmiyor yazın tatil yapamadan çalışacaksın.3 ayda çok şey olur
    özel ders veya dersane imkanı yoksa internetin varsa youtube da orda burda her konunun en az 5-6 farklı kişiden konu anlatımı var onları dinleyebilirsin.

Öyle hocam. Bir de o kadar çalışayım, hoppala ygs kalksın ve millet torpille kazansın. Olacağına bak olur mu olur
    Şenol Hocanın videolarını depolamaya başladım pc ye zaten

Şenol Hoca mat1 konuları + Antrenmanlarla Mat2 ile mat temelimi inşaa edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.