Şimdi Ara

Acil Yardım:tp-link td-w8960n deneyimlerim ve kapsama alanı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bu modemi (router) aldım. bir gündür test yapıyorum, deneyimlerim aşağıdaki gibi oldu.

Modemin görünüşü ve malzeme kalitesi bence çok iyi, kurulum ve internete bağlanmada bir sorun çıkmadı, gayet kolaydı, cd'yi taktım, istediği bilgileri girdim ve internete sorunsuz bağlandım. Aşağıda belirttiğim gibi n destekli modda çalışırken antenin birini çıkarmam haricinde hat hiç kopmadı, bağlantı sorunu yaşamadım(Derken, bu yazıyı yazarken, sinyal 4 diş iken internet bağlantısı gitti, tabi bu telekom kaynaklı da olabilir, ancak modemin hat girişini çıkarıp taktım 5 dakika bekledim adsl ışığı yanmadı, modemi reboot yapınca internet geldi.Oysa modem bağlantısı gayet stabildi. Ancak bunu ilk defa yaşadım.Sorun edilir mi bilmiyorum.) Isınma fazla değil bence. Ancak kapsama alanı konusunda bir sorunum var. Kapsama alanı n destekli modemlerde artması gerekmez mi, yoksa ben mi bir ayarı yanlış yapıyorum. Deneyimlerim ve karşılaştığım sorun aşağıdaki gibi:
    Bulunduğum bina 3 katlı 6 daire. Ben 3 üncü katta oturuyorum. Dizüstü bilgisayarımda Ralink 802.11n kart var.
    Arada iki duvar, bir dolap var mesafe 6 m.:çekim gücü genelde 4, arasıra 3
    Arada çapraz 3 duvar mesafe 8 m: çekim gücü genelde 3, bazen 2
    Birinci katta modemin hizasına yakın yerlerde çekim gücü 2, biraz uzaklaşınca bir, modemin bulunduğu yere göre tam çapraz odaya geçince bağlantı kopuyor.
    Modemi değişik şekillerde denedim, 802.11bg, 802.11n, 802.11bgn modlarında çalıştırdım. İlginç olan n destekli modlarda çalıştırırken en ufak sinyal ya da kapsama alanı artışı gözlemlemedim.Yaptığım araştırmalara göre modem n modunda çalışırken kapsama alanı 802.11bg'ye göre iki kart artmalıydı. Ayrıca bundan önce airties rt-205'i de denedim. Kapsama alanları ve sinyal güçleri tamamen aynı oldu. Oysa tplink'te iki adet 3 dbi lik anten var ve n modunda çalıtırıyorum, bu kadar artıya rağmen kapsama alanının artmaması normal mi?. Acaba ben mi bir ayarı yanlış yapıyorum, modem de mi bir sorun var, ya da ben yanlış mı biliyorum.
    Modemi daha değişik şekillerde de denedim ilginç sonuçlarla karşılaştım. 802.11bg modunda çalıştırıken antenlerin birini çıkardım sinyal seviyesinde en ufak düşüş gözlemedim. n destekli çalıştırırken ise antenlerden birini çıkarınca sinyal bir diş azalıyor ve hatta kopmalar oluyor. Bu denemelerde de n destekli olmasının aktarım hızının 139mb/s olaarak görünmesi haricinde hiçbir artısını göremedim.

Ben bu modemi n destekli çalıştığında kapsama alanının artacağını düşünerek tercih ettim. Modemi üç gün içinde değiştirebileceğimi söylediler. Aldığım yerde n destekli,Linksys WGKUSB160N , Zyxel P-660HN-F1Z, AirTies Air 5450 modemler var, bunlşardan birini alsam acaba aynı sorunu bunlarda da yaşarmıyım? (Bir de fiyatları bu modemin iki katı. ) Yoksa g destekli bir modem alsam kapsam alanı daha geniş bir modem tavsiye edebilir misiniz? (access point kullanmayı düşünmüyorum). Bu modeme daha yüksek dbili anten taksam kapsama alanını artırabilir miyim?Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barerdal -- 11 Ekim 2009; 22:55:29 >

• Modem ayarlarında Wireless > Advanced gir. Orada Bandwidth değerine bak. Kaç mhz. 20 veya 40 olması gerekiyor. Ayar 40 mhz de olmalı.

Birde senin laptoptaki wireless kartın bağlantı genişliğide önemli. Eğer laptoptaki bant genişliği 20 mhz ise 144'ün üzerine çıkamıyorsun.

Çalışma odamdan balkona çıkıp denedim. sonuç aşağıdaki ss ta. Arada 3 duvar bir gardolap var. Aşağıdaki komşumdada Acer 6930G var. Onda Intel 5100 Wireless kart var. onda denedim. Mesafe olarak bir alt kat en arkadaki odada. Onda 4 çizgi bağlantı vardı.

• Bandwidth ayarları yapılamıyor. Kartta değiştirilebilen özellikler aşağıdaki resimdeki gibi.Modemi ayarladım değişen birşey olmadı. Yanlış bilmiyorsam bant genişliği sinyal gücünü etkilemiyor. İlgin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barerdal -- 11 Ekim 2009; 17:42:02 >

• O zaman bir şey diyemeyeceğim. Benim balkonla modem arasında rahat 10m var.
  • Modem n desteğiyle çalışırken kapsama alanı ve sinyal gücünün g'ye göre artması gerekmez mi? Bigisi olan arkadaşlar yardım edebilirlerse memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barerdal

Modem n desteğiyle çalışırken kapsama alanı ve sinyal gücünün g'ye göre artması gerekmez mi? Bigisi olan arkadaşlar yardım edebilirlerse memnun olurum.

grekir ama senin laptopta wireless N usb alıcı varmı? Laptopunun wireless chip'i Wireless N mimo destekli mi? Bunlar toksa kapsama alanı değişmez.
  • n desteğiyle bağlanınca 139Mb/s aktarım hızı akdım. Sanıırm n desteği çalışmasa bunu alamazdım. Ancak problem kapsama alanı. Ayrıca modemi bugün n destekli Tp-link adaptörle de denedim, g desteği ve n desteğiyle çalışmasında en ufak sinyal yükselişi ve kapsama alanı artışı olmadı. Acaba modem arızalı olabilir mi?Gerçi aktarım hızı n desteğiyle bağlanınca artıyor. Lütfen yardımlarınızı rica ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu çözemeyince 3 günlük iade süremin sonu olduğu için bugün iade edip hediye çeki aldım. N destekli kapsama alanı geniş modem tavsiyeniz varsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barerdal -- 12 Ekim 2009; 20:23:09 >
  • N destekli wireless cihazlar daha fazla kapsama alanı sunmaz, daha fazla hız sunar.

modemi boşu boşuna iade etmişsin

eğer b moduna ayarlasaydın kapsama alanının arttığını görürdün. (ama hızın 11 mbps yi geçmezdi)

g ve n modları güç (kapsama alanı) olarak aynıdır, aralarındaki fark şudur, birisi 54 mbps birisi 300 mbps hızlara kadar çıkabilir. (%100 sinyal seviyesinde)

ayrıca, wireless cihazlarda kapsama alanı ne kadar çok düşerse hız o kadar çok artar, yüksek hızlar düşük güçlerde ortaya çıkıyor.

standart bir kablosuz cihazda, çıkış gücü 11b modunda 17 - 20 dbm dir, bunu 11g veya 11n moduna aldığında çıkış gücü 15 - 17 dbm e düşer. çünkü yüksek güçte yüksek hız sağlamak standart cihazlarda mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanix -- 31 Ekim 2009; 11:07:29 >
  • Aynı modem den ben de aldım fakat kuramadım, kurulum hakkında yardım lazım.
    Durum şöyle ben ve komşum ortak USB Robotic kablolu modem kullanıyoruz, modem komşumda alt katta duruyor. Kablosuz olarak da kullanmak için bu modemi aldım fakat kuramadık, her şey ingilizce, kurulum kitapçığındakileri sırasıyla yaptımsa da olmadı. Modemin arkasında ethernet portlarını kapatan bir etiket vardı " İlk önce cd ile çalıştırın" gibi bir şey yazıyordu, tek uymadığım bu oldu, ben önce elektrik ve wlan bağlantılarını daha sonra da ethernet kablosunu bağladım (Komşumun bilgisayarından) daha sonra 192.168.1.1 den admin admin bağlanıp quick setup la devam ettim ondan sonrakiler karışık , sonuç olmadı.
    Kurulumu tarif edebilirmisiniz, selamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barerdal

Sorunu çözemeyince 3 günlük iade süremin sonu olduğu için bugün iade edip hediye çeki aldım. N destekli kapsama alanı geniş modem tavsiyeniz varsa memnun olurum.

Airties 5450
  • tp-link td-w8960n bu modemi bir türlü wep arayüzünden kuramadım arkadaşlar yardımcı olup buraya yazarsa çok güzel olur internette wep ten kurulum hakkında bilgi yok sadece cd den kurulumu var
  • kurulum tam bi sorun, yokmu bilen
  • hala bekliyorum
  • 1 intel 5100 agn ve bu modem ile 300 mbps hızında bağlantı kurmak mümkünmüdür,
    2 bu modemi sadece accses point olarak kullanabilirmiyim,,evetse nasıl ?
  • Bu modemden aldım ama şu anakadar tam bir hayal kırıklığı. 150 mbps usb adaptörüm olmasına rağmen 150 nadir oluyor. Modeme 8 dbi lik antende taktım. Arkadaşımda 13.5 mbps ye düşüyor. Hiç sabit durmuyor. airties rt 205 modem ile 54 mbps de sabit olan aktarım hızı neden bu kadar oynak anlamadım. Sizdeki modemlerde böylebir sorun var mı?
  • selam arkadaslar foruma yenı katıldım bir sorunum var yardım edermısınız.
    bende TD-W8960N tp link modem var ve kaldıgımız yerde 18 kısı kullanıyor bu ınternetı
    ve bazen download sorunları yasıyoruz bunun onune gecemedım downloadı kısıtlama veya download yapan kısıyı tespıt etme sansım
    varmı varsa nasıl bılgısayar konusunda cok ıyı deılım :D
    yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

tanerdem
  • bana yardımcı olabilirmisiniz acabahttp://resim.donanimhaber.com/m_69035373/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69035373 şimdiden teşekürler
  • Tp link ten uzak durun özellikle bu modemden tam bir facia beş para etmez cihazlar piyasada ben aldım pişmanım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.