Şimdi Ara

ACİL YARDIM RAM ve HDD TAKILMASI İLE İLGİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. 40 gb hdd var idi.şimdi birde 80 gb lik bir hdd aldım. ikinci hdd yi takrken biostan master slave ayarlarını yapmak gerekiyomuş.ikisini de auto yaptım ama bilgisayar hata veriyo açılmıyo.ne yapmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1903 -- 26 Şubat 2006; 0:21:26 >

• rami takarken statik elektriği boşalttın mı elinden? yoksa yakarsın rami de anakartı da...
    ramin ortada bir tırnağı vardır. onunla anartta olan tırmak üst üste gelecek şekilde takıyorsun. biraz güç uygulayabilirsin oturması için...
  • klavyeye basamıyorum parmaklarım falloş oldu bastırmaktan :)
  • Arkadaşım ram takmak çok kolay ben aanlayamıyorum bu ram takmadaki zorluğu şimdi ters takmadığın önce emin ol
    bi bölüm uzun bi bölüm daha kısadır onları denk getirecek şekilde koy üstüne sonra ise bir tarafdan beyaz klipse yakın bölümünden üstündne bastır ramin raya otursun tik eder zaten biraz kuvetli bastırman gerek çok da zorlama ana snr da dier taraftan bastır olsun bitsin bu kadar.
  • eywallah arkadaşlar ikinci hard diskin takılmasıyla ilgili de bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • data kablosunu ucunda iki kablo çıkar yani birinci hdd ki nası taktıysan o data kablosunun ucunda bir uç daha olması gerekir onu hdd nin arkasına tak bir de power supplydan gelen power fişini de tak birde master slave ayarları var
  • bu şekilde taktıktan sonra biosta master ı boş 0 gb lik gösteriyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAM ile ilgili bi soru ?
    15 yıl önce açıldı
    Harddisk ile ilgili 1 sorunum ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu 40gblık da windows kurulu galiba o master olsun

80 gb lık olanın jumper ayarını slave yap (hddnin kablo takılan yerine bak orda jumper olcak..ordaki küçük parçayı masterdan çıkar slave e tak)

bu arada ram ters takmak diye birşey olmaz ram ters oturmaz slota
  • ya yok öyle diyorsun ama geçen bir arkadaş rami ters taktım dedi ya ondan dolayı şaşırdım bende anlamadım oturmaz ama takan takmış yani.
    ve sonra da ters taktığım için ram i bozdum fln demişti ondan ne olur ne olmaz söylemek istedim
    .Bu arada arkadaş analttım master slave ayarlarını musty pm den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinaliada85 -- 26 Şubat 2006; 0:38:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.