Arkadaşlar acil yardım 1 haftadır Bilgisayarım sapıttı Sıyırmak üzereyim size nerden başlıyım bilmiyorum yani nasıl anlatıyım
Önce sistemimi yazıyorum
INTEL CELERON D LGA 775 336/2.8 GHZ CPU MSI 7211 VIA P4M800 AGP ANAKART 256 MB KINGSTON RAM DDR 400 PC3200 KASA 400 WATT STANDART HARDDİSK 80 GB WESTERN DIGITAL IDE EKRAN KARTI SAPHIRE ATI RADEON X800 GT0 256 MB LG DVD WRITER 16 X LG DVD ROM 12X
PCYİ ALALI 3 AY OLMADI
ANLATMAYA BAŞLIYORUM
ilk olarak ram takviyesi yapmak için 256 kingston ram aldım pc3200 400 ddr diğeriyle aynı Rami takmadan nce Fifa2007 vs oyunlarda yada internette dolaşırken pc kendi kendine reset atmaya başladı
SİSTEMDE WİNDOWS TR HOME YÜKLÜ DAHA ÖNCE PROFESSIONAL KURDUM ONDADA AYNISINI YAPTI Açılışta şöyle bir mesaj veriyo secondary ide 80 pin cable not installed Bu sorunuda ide kablosunu değiştirdim ama 1 kablo hala aynı hatayı veriyor anakart üzerinden ide slotundan dvdyle harddiskin yerini değiştirdim
SONRA ramler uyumsuzdur diye ramleri çıkardım ardından gidip 512 mb kingston ram aldım ddr 400 sonra bu iki ramide tek tek denedim herseferinde reset attı 5-10 dk sonra yada bir oyun açınca yada herhangi bir dvd rom izlerken
Ardından gidip 512 ramin aynısından aldım ve taktım 1 gb oldu yine aynı olay reset attı makina
sonra HEROS V i yükledim dvd oyunu çalıştırdım açmadı saphire ati kart var x800 nasıl açmaz 1gb ram takılı ardından ramin tekini çıkarıp denedim oyun açtı Şimdi
1.ramler bozuk olsa tek tek takınca 256 yada 512 yi çalışmazdı
Bu arada ati raddeonun üzerine zalman soğutucu taktım bayağı bi masraflı oldu ama süper soğutuyor
Şimdi hala sorun aynı şüphelendiğim 2 şey var
1,Power supply yetersiz 2.Anakart üzerindeki ram slotu bozuk
Tam bunlarla uğraşırken pcye antivirüs programı yükelemk için NOrton cdsini taktım program tam install ederken kendi kendine programadan atıyor yani çıkıyor 5 kez denedim ben setupa basıyorum o çıkıyor Ardından kaspersky cd sini taktım oda aynısını yaptı
en son panda antivirüsü yükledim onda sorun çıkmadı
Acil yardım arkadaşlar şu an elimde bir sopa var ve pcye dalmak üzereyim
sizce ne yapmalı kafayı yiycem uzman arkadaşlardan acil yardım
şimdiden teşekkürler
Selamlar,
Size şunu tavsiye edeyim : Birçok arkadaş EVEREST programından bahsediyor ve memnunlar. Ben kullanmadım, ancak donanımlarınıza ait hemen hemen tüm detayları ( sıcaklıklar, voltaj değerleri, fan değerleri vs... ) görebilirsiniz.
Bence Power Supply yetersiz kalıyor. Bir de bunu değiştirmeyi deneyin.
bence dah önceki ram ddr333 olabilir eğe boar ddr333 destekleyip 400 takarsanız bu durumlar olabilir ram yuvbası bozuk desem önceden sorun yok diyordun ben ram mhz uyumsuzluğu var diyorum birde bazı anakartlar ram markası seçer anakartın kitabı varsa kitabına hangi ram desteklediğine bakarsan iyi olur biosu update et diyeceğim ama eğer makina resetliyorsa upğpdate işine girme update esnasında resetlenirse biosu tekrar yazdırmak zorunda kalırsın