Arkadaşlar benim eski külüstür bi toshiba marka laptop'um var ama 2003-2004 model külüstür ee haliyle XP yüklü ve virüs bulaştı 4-5 ay önce kendim atamadığım için bilgisayarcıya format attırdım neden kendin yapmadın derseniz XP olduğu için uğraşmak istemedim birde yapacak durumum yoktu durumum derken maddi değil manevi olarak yani yapmak için başka bilgisayar gerekli ve bende yok bulamamda...Neyse verdim 20 TL attırdım format benim tanıdık bi yer vardı ora kapalıydı 2 gün bekledim aradım aradım açmadı bende mecburen başka bilgisayarcıya götürdüm orda attırdım ama ahmak herif tam atmamış driverlar vs eksik atmış bende sistem toplayacam için dedim birşey olmaz idare etsin beni 1-2 ay falan ama öyle olmadı kısmet olmadı sistem toplamak seneye kaldı ve ben bu bilgisayarla daha 9-10 ay idare edicem herşeyi bıraktım ederim idare böyle virüslü virüslü ama içinde resim ve şarkılar var önemli bazı şeyler daha bunlarda virüslü nasıl bunları virüssüz bir şekilde yedeklerim onu düşünüyorumda bulamadım herşeyi denedim durumda olmadığı için fazla birşey yapamadım şimdi bana yardım edebilecek varmı nasıl bunları temiz bir şekilde yedeklerim sonra zaten bilgisayarı kendi ellerimde ............. merak etmeyin siz bu pc neler neler açtı başıma kaç yıldır Hadi bakalım bu duruma düşen ve çözen veya bilenlerden yardım bekliyorum yardımlarınızı esirgemeyin...
ya kusura bakma biraz karışık yazmıssın şimdi sorun virüsten nasıl kurtulurummu bilgisayara nasıl format atarımmı
quote:
Orijinalden alıntı: spanyol12
ya kusura bakma biraz karışık yazmıssın şimdi sorun virüsten nasıl kurtulurummu bilgisayara nasıl format atarımmı
hocam uzun oldu biraz kusura bakmayın ama okudunuz mu hepsini ? karışık yer yok sorun şu virüslü resim, şarkı ve önemli birkaç şeyi nasıl yedeklerim temiz olarak ?
şimdi hocam bilgisayarı 1 2 aydır virüslü kullanıyorsanız resimlere felanda bulaşmış olabilir ancak önce bu virüsün ne olduğunu bilmek lazım nesye bunu biliyoruz farz ediyorum resimlerin müziklerin virüslü virüssüz olduğunu anlamak icin bir flah bellek e atarsınız sora başka bir bilgisayarda taratırsanız hangi dosyaların virüslü olduğu çıkar başta dediğim gibi eğer virüs iyice yayılmıssa birkaç foto müzik resim vb. den fedakarlık edeceksiniz
quote:
şimdi hocam bilgisayarı 1 2 aydır virüslü kullanıyorsanız resimlere felanda bulaşmış olabilir ancak önce bu virüsün ne olduğunu bilmek lazım nesye bunu biliyoruz farz ediyorum resimlerin müziklerin virüslü virüssüz olduğunu anlamak icin bir flah bellek e atarsınız sora başka bir bilgisayarda taratırsanız hangi dosyaların virüslü olduğu çıkar başta dediğim gibi eğer virüs iyice yayılmıssa birkaç foto müzik resim vb. den fedakarlık edeceksiniz
İşin başka bir tarafıda nalet bilgisayar yüzünden flash bellekede virüs bulaştı Zaten başka bir flash bellek bilgisayara taksam virüs bulaşmıyacak mı flash bellek'e ?
yanlızkurt007
kullanıcısına yanıt
zaten takktığın usb yi unutucaksınız :D ancak bizim anlamak istediğimiz tarattığımızda hangi dosyaların virüslü olduğu bunları bulabilirsek içlerinden seçerek temize çeke bilirsiniz sonrada formatlarsınız zaten hepsini almamzsınız sanırım
quote:
zaten takktığın usb yi unutucaksınız :D ancak bizim anlamak istediğimiz tarattığımızda hangi dosyaların virüslü olduğu bunları bulabilirsek içlerinden seçerek temize çeke bilirsiniz sonrada formatlarsınız zaten hepsini almamzsınız sanırım
Tamamda yaparım yapmasınada bilgisayar bulmak gerekiyor ve bulamam neyse bi şekilde ben halledicem o zaman sağolun yinede...