ya benim cdrom ve cd writer ım var. şimdi bi de dvd writer aldım.sorun şöyle başladı.ben cdrom u çıkararak yerine cdwriter ı,cd writer yerine de dvd writerımı takmak istedim. böyle yapınca bilgisayar ne cd writerımı tanıdı nede dvdwriterımı.ama cdrom u takınca altına hangisini takarsam takıyım bilgisayar tanıdı.nasıl cdwriterımı cdrom un işlevini yapacak şekilde tanıtabilirim?? yardım ederseniz sevinirim.
arkadaşım bu optik sürücülerin arkasında JUMPER denilen seçici bağlantı elemanları var. tahminen CD WRİTER in ile DVD sürücününki aynı yere takılıdır. O yüzden tanımaz bilgisayar. Cıkaracağın CD sürücünün arkasındakine bak, onun yerine takacağın DVD sürücünün Jumper ini aynı pinlerin olduğu yere tak. Bi sorun kalmaz.bak resmini de koyuyorum.
abi çok saol yaa,walla.çok teşekkür ederim.evet benimkilerde farklılık varmış. aynı yere taktım şimdi bilgisayarı bi kapatıp tekrar açıyım.abi walla çok teşekkürler,hem o nasıl anlatımdı yaa resim falan,süper.çok teşekkürler saolasın
yani birini MASTER diğerini de SLAVE yapmak durumundasın dostum.......
hengisini daha çok kullanacaksan onu MASTER yaparsan performans açısından yararına olur
sen de saol arkadaşım umarım yardımım dokunmuştur. Ayrıca mus_efe hocama da teşekkür ederim, ben de hangi slotun ne işe yaradığını tam bilmiyodum, bu sayede öğrenmiş olduk
evet yaptım,sorun halloldu ikiniz de çok saolun walla. ayrıca ben hiçbirini bilmiyodum hepsini öğrenmiş oldum yardımınız için tekrar teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme