Şimdi Ara

ACİL YARDIM LAPTOP SSD BİLGİLİ KİŞİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BİLGİLİ KİŞİLERDEN YARDIM İSTİYORUM
    BİR TANIDIKTAN UCUZ BİR FİYATA SSD ALACAĞIM SATIŞ BİRAZDAN GERÇEKLEŞECEK ARAŞTIRMADIĞIM BİRŞEY VAR ALACAĞIM SSD BENİM LAPTOPUMA UYARMI SORUN BU YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

SSD=
    Hi-Level Ultra 120GB 2,5" SATA III SSD HLVSSD30ULT

TAKACAĞIM LAPTOP
    HP Compaq Presario CQ57-447ST A7R71EA
    ÖZELLİKLERİ;
    İŞLEMCİ Intel Celeron 1.60 GHz. 2 MB Cache Bellek B850 İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Celeron
    RAM 2 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    SABİT DİSK 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer
    İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 7 Starter Tr-İng
    EKRAN KARTI Intel HD 3000 Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU 15.6″ LED Ekran (1366 X 768)
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1366 x 768
    SES ÇIKIŞI Altec Lansing
    BATARYA
    BATARYA SÜRESİ 4 Saat (Kullanım şartlarına bağlı maksimum süre)
    WEBCAM
    WEBCAM Var
    NETWORK
    RJ45-ETHERNET 10/100
    WIRELESS LAN 802.11 b/g/n
    RJ11- MODEM Yok
    BLUETOOTH Yok
    ÖLÇÜLER VE AĞIRLIK
    DERİNLİK 246 mm
    YÜKSEKLİK 31 mm
    GENİŞLİK 376 mm
    AĞIRLIK 2.5 Kg
    ARAYÜZLER
    DC-IN 1
    USB (2.0) 3
    USB (3.0) Yok
    E-SATA Yok
    HDMI Yok
    VGA 1
    IEEE 1394 Yok
    KART OKUYUCU 1
    EXPRESS CARD SLOT Yok
    MİKROFON GİRİŞİ 1
    KULAKLIK ÇIKIŞI 1
    PARMAK İZİ Yok
    MINI DISPLAY PORT Yok

LAPTOPTA WİN7 STARTER 32 BİT SP1 YÜKLÜ BEN BU İŞLETİM SİSTEMİNİ WİN 8.1 INDUSTRY PRO YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE BU KONUDA SORUN YAŞARMIYIM?
    AYRIYETTEN SSD UYUMLU OLURSA SSD MONTAJI SONRASI ÇIKAN HDD Yİ HARİCİ HARDDİSK KUTUSU ALIP USB 2.0 ŞEKLİNDE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM BU SORUN OLURMU?
    CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

• Cengiz1327 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İlk SSD deneyiminiz olacak sanırım ? Öncelikle hayırlı olsun.

Bunun yanı sıra bahsetmiş olduğunuz SSD uygun fiyatlı SSD'lerdendir.Bundan dolayı arkadaşınızdan ne kadar fiyata alacağınızı bilmiyorum ama piyasada fiyatını bir araştırın derim.Belki daha uygun fiyatlı yerlere denk gelirsiniz.

Çıkan HDD'yi USB 2.0 destekli bir kutuya takabilirsiniz ama (laptobunuzda USB 3.0 çıkış olmadığı için böyle bir düşünceye girdiniz anladığım kadarıyla) ben yine de USB 3.0 bir kutu almanızı öneririm.Zaten fiyatları çok yakın, bakarsınız USB 3.0 desteği olan bir PC'ye bağlarsınız veya ileride laptop değiştirirsiniz.

Bunun haricinde DVD-RW'yi iptal edip, gerekli aparatı alarak DVD-RW yerine de HDD'yi takabilirsiniz. Formatı da USB'den atarsınız. Eğer CD - DVD ile pek işiniz olmuyorsa bu da başka bir seçenektir. Tercih sizindir tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

İlk SSD deneyiminiz olacak sanırım ? Öncelikle hayırlı olsun.

Bunun yanı sıra bahsetmiş olduğunuz SSD uygun fiyatlı SSD'lerdendir.Bundan dolayı arkadaşınızdan ne kadar fiyata alacağınızı bilmiyorum ama piyasada fiyatını bir araştırın derim.Belki daha uygun fiyatlı yerlere denk gelirsiniz.

Çıkan HDD'yi USB 2.0 destekli bir kutuya takabilirsiniz ama (laptobunuzda USB 3.0 çıkış olmadığı için böyle bir düşünceye girdiniz anladığım kadarıyla) ben yine de USB 3.0 bir kutu almanızı öneririm.Zaten fiyatları çok yakın, bakarsınız USB 3.0 desteği olan bir PC'ye bağlarsınız veya ileride laptop değiştirirsiniz.

Bunun haricinde DVD-RW'yi iptal edip, gerekli aparatı alarak DVD-RW yerine de HDD'yi takabilirsiniz. Formatı da USB'den atarsınız. Eğer CD - DVD ile pek işiniz olmuyorsa bu da başka bir seçenektir. Tercih sizindir tabii ki.

YORUM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM EVET İLK SSD DENEYİMİM OLACAK SDD FİYATI 90 TL GÜVENİLİR BİR ARKADAŞTAN ALACAĞIM USB 3.0 KUTUSU ALIRSAM USB 2.0 BAĞLANTILI LAPTOP UMDA SORUN YAŞATIRMI ? TEŞEKKÜRLER

• Cengiz1327 C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

90 TL uygun bir fiyat. Ama bad sector vs. var mı diyede sorun arkadaşınıza.Olmadı aldıktan sonra burada test sonucu paylaşırsanız kontrol ederiz beraber. Yanlış anlamayın, ne derece arkadaşınız olduğunu bilmediğim için herhangi bir olumsuz duruma mahal vermek istemiyorum sizin adınıza. Zaten yakın arkadaşınız ise problem olmaz (SSD'nin bozuk olma ihtimali gibi).

Her neyse, USB 3.0 alırsanızda bir problem olmaz. USB 3.0 ara birimi hem USB 2.0'a hem de eski 1.0'a uyumludur. Hangi ara yüze bağlarsanız o hızda çalışacaktır içindeki HDD.
  • quote:

Rica ederim.

90 TL uygun bir fiyat. Ama bad sector vs. var mı diyede sorun arkadaşınıza.Olmadı aldıktan sonra burada test sonucu paylaşırsanız kontrol ederiz beraber. Yanlış anlamayın, ne derece arkadaşınız olduğunu bilmediğim için herhangi bir olumsuz duruma mahal vermek istemiyorum sizin adınıza. Zaten yakın arkadaşınız ise problem olmaz (SSD'nin bozuk olma ihtimali gibi).

Her neyse, USB 3.0 alırsanızda bir problem olmaz. USB 3.0 ara birimi hem USB 2.0'a hem de eski 1.0'a uyumludur. Hangi ara yüze bağlarsanız o hızda çalışacaktır içindeki HDD.

TEŞEKKÜR EDERİM SSD Yİ ALIYORUM AYNI ZAMANDA USB. 3.0 KUTUSU ALIYORUM EVET ARKADAŞIM GÜVENİLİR FAKAT ODA PC DEN PEK ANLAMAZ BENİM GİBİ TEST SONUÇLARINI BENİ YÖNLENDİRSİNİZ PAYLAŞIRIM HEM BENDEN SONRA ÜRÜNÜ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARADA BİR PARÇA YARDIMIM DOKUNMUŞ OLUR.
    BU ARADA SİZE EK İKİ SORUM DAHA OLACAK BU LAPTOP WİN7 32 BİT STARTER YÜKLÜ GELİYOR BEN BU LAPTOPA WİN 8.1 İNDUSTRY PRO YÜKLEMEK İSTİYORUM BU YÜKLEMEYİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRMİYİM? (32 VEYA 64 ) BİT YÜKLERSEM SORUN YARATIRMI SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NELERDİR?
    SON SORUMDA HAZIR SSD ALMIŞKEN 2GB OLAN RAM İ 2 GB DAHA EKLEYİP 4 GB YAPABİLİRİM BU EKLEMEYİ YAPARKEN STANDART BİR 1333 MHZ 2GB NOTEBOOK RAM İ SİSTEMİMİ DESTEKLERMİ ?
    KUSURA BAKMAYIN BİRAZ FAZLA OLDU AMA BİLGİNİZE SIĞINARAK SORUYORUM CAHİLLLİĞİMİ AFFEDİN İYİ GECELER.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz1327

quote:

Rica ederim.

TEŞEKKÜR EDERİM SSD Yİ ALIYORUM AYNI ZAMANDA USB. 3.0 KUTUSU ALIYORUM EVET ARKADAŞIM GÜVENİLİR FAKAT ODA PC DEN PEK ANLAMAZ BENİM GİBİ TEST SONUÇLARINI BENİ YÖNLENDİRSİNİZ PAYLAŞIRIM HEM BENDEN SONRA ÜRÜNÜ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARADA BİR PARÇA YARDIMIM DOKUNMUŞ OLUR.
    BU ARADA SİZE EK İKİ SORUM DAHA OLACAK BU LAPTOP WİN7 32 BİT STARTER YÜKLÜ GELİYOR BEN BU LAPTOPA WİN 8.1 İNDUSTRY PRO YÜKLEMEK İSTİYORUM BU YÜKLEMEYİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRMİYİM? (32 VEYA 64 ) BİT YÜKLERSEM SORUN YARATIRMI SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NELERDİR?
    SON SORUMDA HAZIR SSD ALMIŞKEN 2GB OLAN RAM İ 2 GB DAHA EKLEYİP 4 GB YAPABİLİRİM BU EKLEMEYİ YAPARKEN STANDART BİR 1333 MHZ 2GB NOTEBOOK RAM İ SİSTEMİMİ DESTEKLERMİ ?
    KUSURA BAKMAYIN BİRAZ FAZLA OLDU AMA BİLGİNİZE SIĞINARAK SORUYORUM CAHİLLLİĞİMİ AFFEDİN İYİ GECELER.

Estağfirullah ne demek, soruları soracaksınız ki öğrenebilesiniz.

Gerçekleştirebilirsiniz tabii ki. Zaten SSD'ye sıfırdan sistem kuracaksınız, kurmuşkende dediğiniz gibi +2GB daha ram takviyesi ile beraber 64 bit işletim sistemi kurmanız daha uygun olur. Rami alırken sıradan bir DDR3 1333 Mhz alabilirsiniz ama aynı marka modelden bulabilirseniz daha iyi olur. Bulamazsanız da fark etmez. Ve tavsiyem sıfır almaktansa forumun 2. el bölümüne göz gezdirip, uygun fiyatlı 2. el notebook ramlerine bakın derim veya çevrenizde bulabilirseniz uygun fiyatlı olanlardan alın. Sonuçta ramler kolay bozulan parçalar olmadıkları için 2. el almak mantıklıdır (bu dolar kurunu ve ramlerin şu anki fiyatlarının pahalı olduğunu düşündüğümüzde).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.