IFRAME atadığım yerde aşağıdaki hatayı veriyor. Veri çekemiyorum. Sayfayı Include yaptığımda sorun yok, düzgün çalışıyor. ama aynı kodlarla Iframe'de hata veriyor lütfen yardım.....
Hata Tipi: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E14) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] 'id=' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)
sorgu aşağıdaki gibi:
<% id=request.querystring("id") Set Rs=Server.CreateObject("Adodb.Recordset") sorgu = "Select * FROM cerceTbl where id="&id&" " Rs. Open Sorgu, Bag, 1, 3 %>
Iframe içerisinde bir kod çalıştırıyor isen mainframe de çalışan kod ile bağlantıyı sağlaman biraz meşakkatli bir iş, direkt querystring i çekemezsin iframe içerisinden, çünki güvenlik açığı oluşturur. Bu yüzden böyle birşey yapmana izin verilmez fakat iframe in src sine dinamik olarak querystring i geçersen iframe de mainframe deki değerleri okuyabilir.
Sehlor arkadaş cevabın için teşekkürler,
ama dediğinide yaptım aynı hata veriyor.
Başka çözüm yolu yokmu?
Kemal, IFRAME ile sayfaya gömdüğün zaman sayfanın sonuna ID değişkenini yazmalısın. Yani şöyle örnek vereyim,
Default.asp senin sayfan Gom.asp de gömmek istediğin sayfa. Gom.asp yi Default.asp nin içine include ettiğin zaman Default.asp yi Default.asp?id=12 gibi stringilerini yazarak çağırırsan sorun yaşamazsın. Ama aynı şekilde include ile gömsen bile sadece Default.asp yazsan yine aynı hatayı alırsın. Sonuç olarak IFRAME nin SRC değişkenini girerken ID değişkenini de belirtmelisin. Yani :