Şimdi Ara

acil yardım!!! dosya kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar;
    forumda taradım ama tam olarak istediğimi bulamadım. öncelikle durumu açıklayayım. bilgisayarımdaki sürücüleri düzenlerken yanlışlıkla harici HDD bölümünü sildim. ancak format atmadım. sadece bölümü sildim. yeni bölüm oluşturacaktım ki bunun harici HDD olduğu fark ettim. şu anda RAW sürücü olarak görünüyor. yani NTFS veya FAT formatında değil. Active@ File recovery ile dosyaları kurtarmayı denedim. kurtardım da ama hepsi kendi içinde gruplandı ve isimleri değişti. şimdi sahip olduğum binlerce proje dosyası (autocad, max, photoshop, excel word) dosyaları kendi içinde gruplandı. bunları tek tek açıp kontrol edip hangi klasöre ait olduğunu bulmam için 2-3 ay hiç bir iş yapmayıp bununla uğraşmam lazım.

    Benim sorum şu: RAW olarak görünen ve üzerine hiçbir dosya yazmadığım hdd deki verileri düzenli olarak nasıl alabilirim.
    yada verileri silmeden fat veya ntfs ye dönüştürmenin bir yolu var mı ?

    NOT: convert (sürücü harfi): /fs:ntfs komutunu denedim. RAW sürücülerde bu komutu çalıştıramazsınmız gibi bir hata veriyor.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekircan01 -- 20 Ağustos 2010; 22:35:49 >







  • EasyRecovery Professional birde bu programı denesen hocam
  • recover my files programıyla seçeneklerden dizin yapısını koru diyerek quick format recover seçeneğiyle kısa sürede dosyalarınıza aynı klasör yapılarında kavuşabilirsiniz.

    Önemli olan kaza sonucu silinmiş diske herhangi bir şekilde veri yazmamanız. doğal olarak bu dosyaları oldukları diske de kurtaramazsınız. başka bir bölüme kurtarmanız gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanzeynel -- 21 Ağustos 2010; 5:18:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.